Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Live Alpenweer update van Johann vanaf locatie – Oberwalliser Alpen -Rosswald.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 903 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

5 Reactie op “Alpenweerman live update vanuit Rosswald -Oberwallis”

 • Willem,
  13 december 2015 at 18:55

  Top

 • Darius
  13 december 2015 at 21:52

  Beste Alpenweerman, ik lees op diverse NL en DE weersites terug dat de kans enorm groot is dat we op ca. 1.400 m hoogte met zeer milde temperaturen te maken zullen hebben rond kerst. De modellen voorspellen eigenlijk run op run steeds mildere scenario’s. Wat is de reden dat jij wel sneeuw en koude verwacht vanaf de 22e?

 • Showtime
  13 december 2015 at 22:45

  Leuke video. Spreekt vaak meer aan als een ‘saai’ vast weerbericht! Goede zet.

 • Johann
  13 december 2015 at 23:27

  @Darius -Klopt, het is en wordt ook nog zeer zacht(er). Zie ook weerbericht van vanmorgen. De eerste rede dat ik van een kouder scenario uit ga is omdat deze is opgesteld adhv de ochtend uitdraai op de belangrijkste modellen. Vanavond is de de operationele uitdraai idd weer wat zachter voor de langere termijn. Er zijn echter ook diverse (ensemble) oplossingen die voor de duidelijk kouder scenario gaan en ook de trend is kouder. Daarnaast wordt het na de 22 december toenemend onbestendig. Het is lastig en voert te ver om daar in deze reactie verder op in te gaan maar ik kom op er de komende dagen nog op terug. bijgevoegd EC00 T850 Zwitserse Alpennoordkant

 • Darius
  14 december 2015 at 08:19

  Ok duidelijk. Ik heb zelf nl. hardnekkig gevoel dat weer net op tijd om zal slaan en we gewoon witte kerst krijgen in Oostenrijkse noordkant op 1400 m. Ik ga zelf naar Lech. Hoe zie jij de kansen voor die plek rond kerst?

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer