Live Alpenweer update van Johann vanaf locatie – Oberwalliser Alpen -Rosswald.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 909 times, 1 visits today)

5 Reactie op “Alpenweerman live update vanuit Rosswald -Oberwallis”

 • Willem,
  13 december 2015 at 18:55

  Top

 • Darius
  13 december 2015 at 21:52

  Beste Alpenweerman, ik lees op diverse NL en DE weersites terug dat de kans enorm groot is dat we op ca. 1.400 m hoogte met zeer milde temperaturen te maken zullen hebben rond kerst. De modellen voorspellen eigenlijk run op run steeds mildere scenario’s. Wat is de reden dat jij wel sneeuw en koude verwacht vanaf de 22e?

 • Showtime
  13 december 2015 at 22:45

  Leuke video. Spreekt vaak meer aan als een ‘saai’ vast weerbericht! Goede zet.

 • Johann
  13 december 2015 at 23:27

  @Darius -Klopt, het is en wordt ook nog zeer zacht(er). Zie ook weerbericht van vanmorgen. De eerste rede dat ik van een kouder scenario uit ga is omdat deze is opgesteld adhv de ochtend uitdraai op de belangrijkste modellen. Vanavond is de de operationele uitdraai idd weer wat zachter voor de langere termijn. Er zijn echter ook diverse (ensemble) oplossingen die voor de duidelijk kouder scenario gaan en ook de trend is kouder. Daarnaast wordt het na de 22 december toenemend onbestendig. Het is lastig en voert te ver om daar in deze reactie verder op in te gaan maar ik kom op er de komende dagen nog op terug. bijgevoegd EC00 T850 Zwitserse Alpennoordkant

 • Darius
  14 december 2015 at 08:19

  Ok duidelijk. Ik heb zelf nl. hardnekkig gevoel dat weer net op tijd om zal slaan en we gewoon witte kerst krijgen in Oostenrijkse noordkant op 1400 m. Ik ga zelf naar Lech. Hoe zie jij de kansen voor die plek rond kerst?

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer