Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Arabba is een leuk dorpje midden in het gigantische Dolomiti Superski gebied. In onderstaande video is te zien hoe Roy en Sander het gebied verkennen.

Skiën in het giga skigebied van de Sella ronda is een ervaring op zich. De uitzichten hier zijn geweldig en de ski mogelijkheden eindeloos. Een van de beste uitval-basissen om dit gebied te verkennen is misschien wel Arabba. De beroemde Sella Ronda skitocht van 26 km rondom het Sella massief komt hier recht door het dorp heen. Daarnaast kun je vanuit dit dorp gemakkelijk naar de Marmolada gletsjer skiën. Dit is de hoogste top van het skigebied op maarliefst 3265 m hoogte. Sneeuw is er hier altijd en de uitzichten vanaf hier zijn echt fenomenaal. Ook de route er naar toe is al een hele ervaring op zich.

Prachtige pistes op de route richting de Marmolada gletsjer
Prachtige uitzichten op de route richting de Marmolada gletsjer
Fenomenale uitzichten vanaf de Marmolada (3265 m)
Fenomenale uitzichten vanaf de Marmolada (3265 m)
Fenomenale uitzichten vanaf de Marmolada (3265 m)
De piste over de Marmolada gletsjer met ongeëvenaarde uitzichten

Arabba ligt op ruim 1600 m hoogte en is daarmee het hoogst gelegen dorp in de omgeving en dus ook het meest sneeuwzeker. In het algemeen geldt dan ook, als er in Arabba geen sneeuw ligt, dan ligt er nergens sneeuw. Er zijn meerdere liften die vanuit het dorp de berg op gaan. Je kunt grofweg 3 richtingen op skiën. In de richting van de Marmolada gletsjer, richting het skigebied van Val di Fassa en in de richting van Alta Badia. Ski je de Sella Ronda, dan kom je ook nog door het gebied van Val Gardena.

Naast het Marmolada gebied heeft Arabba ook veel andere prachtige pistes in de buurt
Het skigebied van Arabba (dorp midden onder) dat op de kaart te zien is, is aangesloten op de Sella Ronda die je recht om en linksom kan skiën. De groene richting is de makkelijke variant en de oranje richting de lastigere variant (zie pijlen).
Skikaart van de Sella Ronda, waarbij deze route midden door het dorp Arabba komt (rechtonder op de route te zien).

Arabba is een klein, maar gezellig en knus dorpje dat echt ligt ingeklemd tussen de hoge bergen en het uitzicht op de Dolomieten went nooit. Het is een iets minder uitbundig dorpje dan sommige andere dorpen in de omgeving, maar saai is het er zeker niet. Er zijn veel hotels, restaurants en een aantal apres-ski bars. Wel ligt het dorpje vanuit Nederland gezien iets minder gunstig, omdat je een paar bergpassen over moet (die de hele winter gewoon open zijn) wat overigens wel een prachtige route is. De locatie in het skigebied met de grandioze uitzichten maken echter veel goed.

Als je houdt van uitdagende pistes (veel rood) en van kilometers vreten, dan is Arabba echt de perfecte locatie voor je wintersport vakantie.

Arabba in het ochtendlicht

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman forum online.

Alpenweerman bestaat alweer meer dan 4 jaar. Iedere dag krijgen wij vragen binnen van onze bezoekers. Via Facebook, Twitter en Instagram. Wij hebben daarom een forum in het leven geroepen om hier te praten en discussies te voeren over het weer in de Alpen en de Benelux, de weerkaarten, achtergrondartikelen, sneeuw, storm en alles wat daarmee samenhangt.

Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of gewoon lekker mee kletsen en discussiëren? Ook daarvoor kun je nu op ons forum terecht.

Join us nu en praat mee.
https://www.alpenweerman.nl/community/

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

(Visited 889 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Alpenweerman in Arabba, een parel in de Dolomieten (video & blog)”

 • Johann
  8 februari 2019 at 13:30

  Adembenemend! THX guys for part 2

  • Sander Engelen
   8 februari 2019 at 13:37

   Bedankt Johann! Volgende week part 3

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer