Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De alpen hebben de afgelopen dagen met veel saharastof te maken gehad en dat levert unieke beelden op, maar aan de andere kant zorgt het wel voor slechte wintersportcondities. De komende week zorgt een krachtig hogedrukgebied vaak voor droog weer, maar dat geldt niet voor elke regio. Een paar dagen geleden schreven we al over de gigantische hoeveelheden Saharastof die o.a. de Alpen bedekten onder een dikke laag. Je moet overigens stof zeggen, want zand is veel te zwaar om zover meegevoerd te worden.

We willen nog een paar unieke beelden delen. Uniek is het zeker, maar goed voor de sneeuwcondities is het allerminst.

Snowboarden in de sneeuw of in de woestijn?
Ook in Spanje leek het wel de woestijn.

Mooie satellietbeelden

Gisteren trok de meeste Saharastof geleidelijk naar het oosten toe en werd de lucht vanuit het westen weer helder. Dit was mooi te zien op satellietbeelden gemaakt door NASA. Boven de Alpen is het Saharastof nog duidelijk zichtbaar, maar boven het noordwesten van Frankrijk is de lucht weer kraakhelder. Een scherpe wolkenband is daarbij zichtbaar. Vandaag zal de lucht boven de Alpen ook langzaam opklaren.


Het weekendweer in de Alpen

Boven Europa heeft zich inmiddels een zeer krachtig hogedrukgebied gevormd en dat zorgt in grote delen van Europa voor droog en vrij zonnig weer. Zo ook dit weekend in de Alpen, al zit er wel een klein addertje onder het gras. Een klein verstoring zorgt morgen, zaterdag, in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen voor een klein beetje sneeuw. Dezelfde verstoring ontwikkelt zich zondag en maandag zelfs tot een apart laagje om zo boven de Benelux mogelijk wat buitjes achter te laten. Hierover schreven we gisteren al.

Heel veel sneeuw zal het echter niet opleveren. Op een enkele plaats kan misschien 5 tot 10 centimeter kunnen vallen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Zeker in de zuidelijke Alpen zal de bewolking wel overheersen. In het noorden is meer ruimte voor de zon. Zondag zal de zon overal goed haar best doen. Wolkenvelden zullen ook wel voorkomen, maar het blijft op vrijwel de meeste plaatsen droog.

Er kan dit weekend een klein beetje sneeuw vallen.

De nieuwe week

In de nieuwe week zien we het hogedrukgebied zijn invloed behouden en zelfs iets uitbreiden boven de Alpen. Het levert dan ook een zonnige en droge week op. De temperatuur kan in de dalen stijgen naar 15 tot 20 graden, maar ook hogerop ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt.

Van neerslag is in de nieuwe geen sprake dankzij een krachtig hogedrukgebied.

Voor de lagergelegen skigebieden breekt nu toch wel de laatste fase van het seizoen aan. De hogergelegen gebieden en gebieden waarbij geskied wordt op gletsjers gaan nog wel zeker een maandje door. Uiteraard houdt Alpenweerman jullie de komende periode weer volop op de hoogte van de laatste weerontwikkelingen.

Deel ook je wintersportfoto’s en -ervaringen in onze groep ‘Liefde voor Wintersport

(Visited 1.013 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer