Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De alpen hebben de afgelopen dagen met veel saharastof te maken gehad en dat levert unieke beelden op, maar aan de andere kant zorgt het wel voor slechte wintersportcondities. De komende week zorgt een krachtig hogedrukgebied vaak voor droog weer, maar dat geldt niet voor elke regio. Een paar dagen geleden schreven we al over de gigantische hoeveelheden Saharastof die o.a. de Alpen bedekten onder een dikke laag. Je moet overigens stof zeggen, want zand is veel te zwaar om zover meegevoerd te worden.

We willen nog een paar unieke beelden delen. Uniek is het zeker, maar goed voor de sneeuwcondities is het allerminst.

Snowboarden in de sneeuw of in de woestijn?
Ook in Spanje leek het wel de woestijn.

Mooie satellietbeelden

Gisteren trok de meeste Saharastof geleidelijk naar het oosten toe en werd de lucht vanuit het westen weer helder. Dit was mooi te zien op satellietbeelden gemaakt door NASA. Boven de Alpen is het Saharastof nog duidelijk zichtbaar, maar boven het noordwesten van Frankrijk is de lucht weer kraakhelder. Een scherpe wolkenband is daarbij zichtbaar. Vandaag zal de lucht boven de Alpen ook langzaam opklaren.


Het weekendweer in de Alpen

Boven Europa heeft zich inmiddels een zeer krachtig hogedrukgebied gevormd en dat zorgt in grote delen van Europa voor droog en vrij zonnig weer. Zo ook dit weekend in de Alpen, al zit er wel een klein addertje onder het gras. Een klein verstoring zorgt morgen, zaterdag, in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen voor een klein beetje sneeuw. Dezelfde verstoring ontwikkelt zich zondag en maandag zelfs tot een apart laagje om zo boven de Benelux mogelijk wat buitjes achter te laten. Hierover schreven we gisteren al.

Heel veel sneeuw zal het echter niet opleveren. Op een enkele plaats kan misschien 5 tot 10 centimeter kunnen vallen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Zeker in de zuidelijke Alpen zal de bewolking wel overheersen. In het noorden is meer ruimte voor de zon. Zondag zal de zon overal goed haar best doen. Wolkenvelden zullen ook wel voorkomen, maar het blijft op vrijwel de meeste plaatsen droog.

Er kan dit weekend een klein beetje sneeuw vallen.

De nieuwe week

In de nieuwe week zien we het hogedrukgebied zijn invloed behouden en zelfs iets uitbreiden boven de Alpen. Het levert dan ook een zonnige en droge week op. De temperatuur kan in de dalen stijgen naar 15 tot 20 graden, maar ook hogerop ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt.

Van neerslag is in de nieuwe geen sprake dankzij een krachtig hogedrukgebied.

Voor de lagergelegen skigebieden breekt nu toch wel de laatste fase van het seizoen aan. De hogergelegen gebieden en gebieden waarbij geskied wordt op gletsjers gaan nog wel zeker een maandje door. Uiteraard houdt Alpenweerman jullie de komende periode weer volop op de hoogte van de laatste weerontwikkelingen.

Deel ook je wintersportfoto’s en -ervaringen in onze groep ‘Liefde voor Wintersport

(Visited 1.043 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier