Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren is flink wat sneeuw gevallen in de zuidelijke Alpen. Vandaag doet de zon goede zaken, maar nieuwe sneeuw is in aantocht. Hoe ziet de rest van de week eruit?

Frisse nacht

Na de verse sneeuw van gisteren klaarde het vannacht flink op. Boven de sneeuw daalde de temperatuur daardoor tot ver onder het vriespunt. Zelfs in lagergelegen delen van Zwitserland kwam het to vorst. Deze woensdag start vanwege de aanwezigheid van weinig wolken daarom ook met veel zon. In de middag neemt echter vanuit het westen de bewolking toe op nadering van een nieuwe storing, met verse sneeuw!

Verse sneeuw

De winter zit aardig in het zadel en er valt geregeld sneeuw. Ook vanavond gaat er vanuit het westen enige sneeuw vallen. In de loop van de middag neemt de bewolking toe in de westelijke Alpen en in de avond gaat het vervolgens regenen en sneeuwen. De sneeuwvalgrens zal rond de 1600 meter liggen, regionaal komt deze grens nog wat lager uit. Gedurende de avond en nacht trekt de neerslag verder oostwaarts waarna het weer droog wordt vanuit het westen. Op sommige plaatsen kan er 20 cm verse sneeuw vallen, maar over het algemeen zal het zo’n 5 tot 15 cm zijn.

Ook donderdag trekken nog enkele sneeuwbuien over de Alpen en kan er regionaal nog iets bijvallen. Uiteindelijk wordt het later op de dag droger als een hogedrukgebied zijn invloed uitoefent boven de Alpen. Vrijdagoverdag kan ook nog een enkel buitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog en is er ruimte voor de zon.

Droog weekend?

Ook in het weekend lijkt een hogedrukgebied zich boven de Alpen te manifesteren. De zon doet daarbij goede zaken, zeker in de zuidelijke Alpen. In het noorden kan het soms wel wat nevelig blijven met lage wolken. De temperatuur stijgt daarbij overdag naar een graad of 10, maar vanwege de lange nachten, weinig wind en het vrij heldere weer kan het in de nacht flink afkoelen. Op veel plaatsen komt het dan tot een paar graden vorst.

Na het weekend lijkt het weer wisselvalliger te worden, maar dat is voor een een volgend Alpenweerbericht!

Een hogedrukgebied zorgt in het weekend voor rustige condities.

Nieuwe winterinval Benelux?

Tegelijkertijd kijken we ook even naar de ontwikkelingen op de langetermijn. Er lijkt zich rond de maandwisseling namelijk een hogedrukgebied te vestigen boven Scandinavië en de Baltische Staten. Dat zou betekenen dat er een oostelijke wind op gang komt in de Benelux. Vanuit het oosten stroomt dan koudere lucht naar onze omgeving, maar hoe koud het gaat worden is nog onzeker. De trend van de temperatuur zit in een dalende lijn, dus er voorzichtig wat hoop. We houden het in de gaten en als het echt interessant wordt dan vind je hier de nieuwste inzichten!

Interessante winterontwikkelingen op de lange termijn. We blijven het volgen!
(Visited 928 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier