Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen zijn de Alpen weer onder invloed van hoge druk. De dagen zullen zacht en droog  verlopen. De maximumtemperatuur in de dalen loopt op tot boven de 20 graden. Vanaf donderdag neemt bewolking en vervolgens kans op sneeuw weer toe.

Stabiel lenteweer de komende dagen

Vandaag begon de dag in de Alpen nog wisselvallig. Vooral in het oosten in de omgeving van Salzburg viel er lichte neerslag. De sneeuwvalgrens lag hierbij rond de 1500 meter. Deze neerslag was afkomstig van een front van een storing boven Scandinavië.

Vanaf morgen krijgt hoge druk meer invloed over de Alpen. Over het algemeen wordt het weer de komende dagen vrij stabiel, droog en zacht met soms middel tot hoge bewolking. De temperatuur loopt geleidelijk op de komende dagen. Op 1500 meter hoogte zal het tussen de 5 en 10 graden zijn. Vanaf donderdag neemt ook de hoeveelheid bewolking toe.

De temperatuurpluim op 850hPa (ongeveer 1500meter hoogte) voor Val Thorens volgens het ECMWF model. De komende dagen loopt de temperatuur geleidelijk op tot en met donderdag.  (Bron: wetterzentrale.de)

Westelijke stroming

In de nacht van donderdag op vrijdag zal de straalstroom over de Alpen liggen. Hierdoor komt er een sterke stroming vanuit het westen op de Alpen af. Vochtige lucht van de Atlantische Oceaan wordt tegen de West-Alpen aangestuwd. Dit zal zorgen voor vrij veel sneeuw voor het westen van de Alpen, er kan hier tot 30cm vallen. Met het binnentrekken van dit neerslaggebied daalt de sneeuwvalgrens naar 1500-1750 meter. In het noordoosten zal er pas later op de vrijdag neerslag vallen, en de verwachte neerslaghoeveelheden zullen minder zijn dan in het westen.

Nordstau?

Ver vooruit geblikt naar het weekend lijkt er kans op (veel) neerslag te zijn. De stroming draait van een westelijke naar noordelijke richting. De lucht die tegen de noordelijke Alpenhoofdkam wordt aangestuwd is dan een stuk kouder. De temperatuur aan de noordkant van de Alpen op 1500 meter daalt flink, tot wel -5 graden. Dit zou kunnen betekenen dat er tot aan in de dalen sneeuw zal vallen. Hoewel dit pas over 7 dagen is lijken zowel het Amerikaanse GFS model en het Europese ECMWF model dit te verwachten.

Pluim voor neerslaghoeveelheid volgens het ECMWF model voor Ischgl komende week. In de nacht van zondag op maandag kan er tot wel 20mm vallen. (Bron: wetterzentrale.de)

Kortom, de komende dagen blijft het nog droog en stabiel weer. Op vrijdag en in het weekend kan er wel eens veel neerslag gaan vallen. Blijf op de hoogte van de veranderingen in de verwachtingen de komende dagen in nieuwe updates!

(Visited 2.173 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier