Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het hogedrukgebied dat zich boven centraal Europa heeft genesteld blijft de komende tijd standhouden. Vandaag verplaatst dit hogedrukgebied zich echter iets naar het westen waardoor vochtige lucht door een storing boven Rusland naar de Oost-Alpen aangevoerd wordt. Dit zorgt ervoor dat bewolking gedurende de dag opbouwt. Vanavond en morgenochtend valt er dan ook wat neerslag in het oosten van Oostenrijk. Veel sneeuw wordt echter niet verwacht. In de rest van de Alpen zullen vandaag enkele middel tot hoge wolkenvelden aanwezig zijn maar het weerbeeld wordt voornamelijk door de zon gedomineerd.

Zachte lucht op komst

Vandaag trekt een bel met zachte lucht vanuit het westen de Alpen over waardoor de temperaturen zullen stijgen. Het oosten van de Alpen blijft nog even beschut van deze zachte lucht. In het westen stijgt overdag de vorstgrens naar 2500 meter. Morgen bereikt de vorstgrens zelfs 3000 meter. In het oosten ligt de nul-gradengrens vandaag nog tussen de 1000 en 1500 meter. Vanaf maandag zal de bel zachte lucht ook het oosten bereiken waardoor de nul-gradengrens vanaf deze dag in de hele Alpen tussen de 2500 en 3000 meter ligt.

Na het weekend zal de zon overal in de Alpen volop schijnen en in combinatie met de zachte lucht lijkt het alsof de lente al is aangebroken. Wind waait er nauwelijks. Dit fraaie weerbeeld blijft in ieder geval tot woensdag aanhouden en geldt voor de hele Alpen. Dit zal er voor zorgen dat de sneeuw in lagergelegen dalen zal smelten. Door de heldere condities zal de temperatuur ‘s nachts veelal wel onder het vriespunt liggen. Na woensdag zal het hogedrukgebied iets in sterkte afnemen.  

Temperatuur op 850hPa op zondag. De zachte lucht ligt al boven het westen van de Alpen. Het oosten van Oostenrijk zal hier pas maandag mee te maken hebben. (Bron: wxcharts.com)

Wanneer kunnen we weer sneeuw verwachten?

Komende week belooft een zonnige week te worden. Alle weermodellen geven doordeweeks 0% kans op neerslag. Wanneer kunnen we wel sneeuw verwachten? Hiervoor moet er ver vooruit gekeken worden dus is er nog een onzekerheid in de modellen.

In het Europees model ECMWF beweegt het hogedrukgebied vanaf woensdag richting het oosten. Een nieuw hogedrukgebied lijkt op Europa af te komen vanaf de Atlantische Oceaan. Voordat deze het vasteland bereikt stijgt de kans op neerslag vanaf vrijdag, voornamelijk in het oosten van Oostenrijk. ­­­­Zondag trekt mogelijk een neerslaggebied met lichte neerslag over de oostelijke helft van de Alpen. Veel neerslag zal het echter niet zijn.

Het Amerikaans model GFS verwacht minder neerslag in het noorden van de Alpen. Het hogedrukgebied dat zich naar het oosten verplaatst ligt iets zuidelijker in het weekend dan bij het ECMWF model. Hierdoor wordt in het weekend juist aan de zuidkant van de Alpen, met name Karinthië, wat neerslag verwacht. Ook hier zal het niet om grote hoeveelheden gaan.

Dus voor verse sneeuw is het nog even afwachten. Gelukkig ligt er op de meeste plekken nu nog voldoende sneeuw om goed te kunnen genieten van wintersport.

(Visited 2.763 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer