Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De afgelopen dagen was de winter weer even helemaal terug in de Alpen, maar deze woensdag bereikt zachtere lucht het bergmassief. Het is een aantal dagen wisselvallig en vrij zacht. Maar gelukkig is er voor de late wintersporters onder ons goed nieuws, want vanaf zondag keert de winterkou opnieuw terug met verse sneeuw.

Begin deze week was de winter weer even helemaal terug in de Alpen. Maandag viel er zowel in Oostenrijk als Zwitserland een dik pak sneeuw tot in de dalen. Ook vroor het afgelopen nacht nog matig tot lokaal streng. Maar inmiddels ligt er een warmtefront over de Alpen en keert de zachtere luchtsoort terug.

Lenteachtige temperaturen deze week

Vandaag ligt er een warmtefront over de Alpen. Dit front is niet heel actief maar veroorzaakt vooral veel bewolking en in Oostenrijk een vlokje sneeuw of spatje regen. Daarbij zien we grote verschillen tussen het westen en oosten van de Alpen. In de Franse Alpen schijnt achter het front de zon al uitbundig en stijgt het kwik op 1500 meter naar 8 of 9 graden boven nul. In de Oostenrijkse en Sloveense Alpen ligt het kwik aan het begin van de middag nog net onder nul op deze hoogte. Uiteindelijk stroomt ook hier de zachtere lucht binnen waardoor vanavond nog de temperatuur op deze hoogte stijgt naar 6 of 7 graden boven nul. 

Morgen ligt het gehele Alpengebied in de zachtere luchtsoort. We zien lenteachtige temperaturen, in de dalen kan het 13 tot 18 graden worden. Maar mooi is het weerbeeld niet overal in de Alpen. Zo trekken over Zwitserland en Oostenrijk enkele stevige buien, lokaal met onweer of hagel. De sneeuwgrens ligt daarbij rond de 2000 meter. Droger en zonniger is het in Italiaanse en Franse Alpen, hier blijft het op een enkele bui na zo goed als droog. Ook schijnt hier geregeld de zon.

Lente in Samnaun, Zwitserland

Vrijdag trekt een ‘koufront’ van west naar oost over het bergmassief. Het is langere tijd bewolkt met neerslag. Toch is van duidelijk kouder weer nog niet echt sprake, want de sneeuwgrens zakt namelijk naar 1800 meter. In de dalen stijgt het kwik zelfs achter het front nog naar waarden in de dubbele cijfers. Vervolgens trekken achter het front talloze buien vooral Zwitserland binnen. Hier kan ook veel wind komen te staan. 

Dit weekend komt de winter terug

Het zachtere weer is slechts van korte duur, want winterkou uit Noord-Europa zakt dit weekend alweer af richting de Alpen. Deze koudere luchtsoort is gekoppeld aan een lagedrukgebied die vrijdag nog boven de Benelux ligt. Dit lagedrukgebied zakt zaterdag af richting de Alpenland en komt zondag al boven de Balkan te liggen. Hierdoor draait de stroming van west op vrijdag naar noordoost op zondag. Vooral zaterdag op zondag gaat er veel neerslag vallen aan de noordkant als de koudere luchtsoort binnen komt. Het gaat weer wit worden tot in de dalen van onder andere Oostenrijk en Zwitserland. 

Wil jij nog naar de sneeuw deze lente? Bekijk dan tips en aanbiedingen op Snowrepublic.nl

(Visited 2.124 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer