De voorjaarsvakantie voor de regio’s midden en noord is in volle gang en er kan volop genoten worden van uitstekende omstandigheden. Zeker in Oostenrijk is het na de sneeuw van afgelopen weekend nu prachtig zonnig wintersportweer. Wat brengt de rest van de week?

Veel zon

Vandaag kan er optimaal genoten worden van de wintersport. Vooral in Oostenrijk is de sneeuw vers en schijnt de zon volop. Ook in andere delen van de Alpen doet de zon goede zaken. Regionaal is lage bewolking nog wel hardnekkig.

Veel zon in de Alpen vandaag! Bron: Wetteronline.de

De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.


Tweedeling tussen noord en zuid

Morgen krijgen we te maken met een tweedeling in de Alpen. In het noorden schijnt de zon nog flink en is er van neerslag geen sprake. Wel kan het in de ochtend nog wat nevelige zijn en kan lage bewolking regionaal wat langer hardnekkig zijn. In het zuiden daarentegen, en dan voor de Italiaanse en de zuidelijke Franse Alpen krijgen weer met nieuwe sneeuw te maken. Eerder schreven we al dat in delen van Piemonte tot een meter sneeuw is gevallen, daar komt nu dus weer nieuwe sneeuw bij.

Een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee zorgt op dit moment al voor noodweer boven Mallorca en Sardinië. In de bergen is een dik pak sneeuw gevallen. Dit lagedrukgebied heeft de kern nu boven Mallorca liggen en schuift woensdag naar de Tyrreense Zee.

Frontale systemen zwaaien als het ware om het lagedrukgebied heen en leveren vooral in de Italiaanse Alpen weer nieuwe sneeuw op. Terwijl het laag de komende dagen blijft rondtollen wordt het in de Alpen wel weer droger in de nacht naar donderdag toe.

< sneeuw op Corsica

En daarna?

Donderdag en vrijdag is het vrij rustig weer in de Alpen. De invloed van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden is merkbaar. Dat levert droge dagen op met ook geregeld zon. Overdag komt de temperatuur dan wel weer boven het vriespunt uit, maar de wintersportcondities blijven uitstekend. Wat ook zichtbaar is op onderstaande kaart is dat er langzaam een noord- tot noordweststroming op gang komt langs het hogedrukgebied. Later in het weekend wordt dat in de Benelux al merkbaar.

De zon draait overuren in Sölden deze week. Uitstekende wintersportcondities.

In de week daarna kan het nog weleens behoorlijk winters worden in zowel de Benelux als de Alpen. De Benelux kan te maken gaan krijgen met winterse buien met (natte) sneeuw en hagel. Ook de Alpen krijgen lijken later in de week een nieuwe winterse veeg te krijgen. De onzekerheden zijn op deze termijn uiteraard nog aanwezig, maar er zijn duidelijke signalen. In nieuwe weerberichten komen we hier uiteraard op terug.


De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.

(Visited 2.676 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!