klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

De voorjaarsvakantie voor de regio’s midden en noord is in volle gang en er kan volop genoten worden van uitstekende omstandigheden. Zeker in Oostenrijk is het na de sneeuw van afgelopen weekend nu prachtig zonnig wintersportweer. Wat brengt de rest van de week?

Veel zon

Vandaag kan er optimaal genoten worden van de wintersport. Vooral in Oostenrijk is de sneeuw vers en schijnt de zon volop. Ook in andere delen van de Alpen doet de zon goede zaken. Regionaal is lage bewolking nog wel hardnekkig.

Veel zon in de Alpen vandaag! Bron: Wetteronline.de

De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.


Tweedeling tussen noord en zuid

Morgen krijgen we te maken met een tweedeling in de Alpen. In het noorden schijnt de zon nog flink en is er van neerslag geen sprake. Wel kan het in de ochtend nog wat nevelige zijn en kan lage bewolking regionaal wat langer hardnekkig zijn. In het zuiden daarentegen, en dan voor de Italiaanse en de zuidelijke Franse Alpen krijgen weer met nieuwe sneeuw te maken. Eerder schreven we al dat in delen van Piemonte tot een meter sneeuw is gevallen, daar komt nu dus weer nieuwe sneeuw bij.

Een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee zorgt op dit moment al voor noodweer boven Mallorca en Sardinië. In de bergen is een dik pak sneeuw gevallen. Dit lagedrukgebied heeft de kern nu boven Mallorca liggen en schuift woensdag naar de Tyrreense Zee.

Frontale systemen zwaaien als het ware om het lagedrukgebied heen en leveren vooral in de Italiaanse Alpen weer nieuwe sneeuw op. Terwijl het laag de komende dagen blijft rondtollen wordt het in de Alpen wel weer droger in de nacht naar donderdag toe.

< sneeuw op Corsica

En daarna?

Donderdag en vrijdag is het vrij rustig weer in de Alpen. De invloed van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden is merkbaar. Dat levert droge dagen op met ook geregeld zon. Overdag komt de temperatuur dan wel weer boven het vriespunt uit, maar de wintersportcondities blijven uitstekend. Wat ook zichtbaar is op onderstaande kaart is dat er langzaam een noord- tot noordweststroming op gang komt langs het hogedrukgebied. Later in het weekend wordt dat in de Benelux al merkbaar.

De zon draait overuren in Sölden deze week. Uitstekende wintersportcondities.

In de week daarna kan het nog weleens behoorlijk winters worden in zowel de Benelux als de Alpen. De Benelux kan te maken gaan krijgen met winterse buien met (natte) sneeuw en hagel. Ook de Alpen krijgen lijken later in de week een nieuwe winterse veeg te krijgen. De onzekerheden zijn op deze termijn uiteraard nog aanwezig, maar er zijn duidelijke signalen. In nieuwe weerberichten komen we hier uiteraard op terug.


De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.

(Visited 2.647 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer