Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De voorjaarsvakantie voor de regio’s midden en noord is in volle gang en er kan volop genoten worden van uitstekende omstandigheden. Zeker in Oostenrijk is het na de sneeuw van afgelopen weekend nu prachtig zonnig wintersportweer. Wat brengt de rest van de week?

Veel zon

Vandaag kan er optimaal genoten worden van de wintersport. Vooral in Oostenrijk is de sneeuw vers en schijnt de zon volop. Ook in andere delen van de Alpen doet de zon goede zaken. Regionaal is lage bewolking nog wel hardnekkig.

Veel zon in de Alpen vandaag! Bron: Wetteronline.de

De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.


Tweedeling tussen noord en zuid

Morgen krijgen we te maken met een tweedeling in de Alpen. In het noorden schijnt de zon nog flink en is er van neerslag geen sprake. Wel kan het in de ochtend nog wat nevelige zijn en kan lage bewolking regionaal wat langer hardnekkig zijn. In het zuiden daarentegen, en dan voor de Italiaanse en de zuidelijke Franse Alpen krijgen weer met nieuwe sneeuw te maken. Eerder schreven we al dat in delen van Piemonte tot een meter sneeuw is gevallen, daar komt nu dus weer nieuwe sneeuw bij.

Een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee zorgt op dit moment al voor noodweer boven Mallorca en Sardinië. In de bergen is een dik pak sneeuw gevallen. Dit lagedrukgebied heeft de kern nu boven Mallorca liggen en schuift woensdag naar de Tyrreense Zee.

Frontale systemen zwaaien als het ware om het lagedrukgebied heen en leveren vooral in de Italiaanse Alpen weer nieuwe sneeuw op. Terwijl het laag de komende dagen blijft rondtollen wordt het in de Alpen wel weer droger in de nacht naar donderdag toe.

< sneeuw op Corsica

En daarna?

Donderdag en vrijdag is het vrij rustig weer in de Alpen. De invloed van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden is merkbaar. Dat levert droge dagen op met ook geregeld zon. Overdag komt de temperatuur dan wel weer boven het vriespunt uit, maar de wintersportcondities blijven uitstekend. Wat ook zichtbaar is op onderstaande kaart is dat er langzaam een noord- tot noordweststroming op gang komt langs het hogedrukgebied. Later in het weekend wordt dat in de Benelux al merkbaar.

De zon draait overuren in Sölden deze week. Uitstekende wintersportcondities.

In de week daarna kan het nog weleens behoorlijk winters worden in zowel de Benelux als de Alpen. De Benelux kan te maken gaan krijgen met winterse buien met (natte) sneeuw en hagel. Ook de Alpen krijgen lijken later in de week een nieuwe winterse veeg te krijgen. De onzekerheden zijn op deze termijn uiteraard nog aanwezig, maar er zijn duidelijke signalen. In nieuwe weerberichten komen we hier uiteraard op terug.


De lente is misschien wel de lekkerste periode om te wintersporten. Bekijk hier de mogelijkheden in Stubai, Scandinavië, Val Thorens, Val di Fiemme en Val d’Aosta.

(Visited 2.703 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier