Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Tot en met morgen hebben de Alpen te maken met een zuidwestelijke hoogtestroming met neerslag in het zuiden en föhn in het noorden. Vanaf woensdag draait de windrichting naar noorwest alvorens de hoge druk invloed zich vanaf donderdag gaat uitbreider over het Alpengebied.

Dat het winterseizoen nu echt begonnen is in de Alpen zien we terug op de vele webcambeelden vanuit de Alpen. De hogere toppen zijn al volop in sneeuw gehuld en dit weekend heeft zelfs het eerste niet gletsjer skigebied z’n deuren geopend. In Kitzbühel hebben ze afgelopen weekend de eerste pistes geopend na veel sneeuw te hebben opgeslagen in een sneeuwdepot van de zomer. In combinatie met de sneeuwval afgelopen week en de zon die volop scheen zag het er allemaal prachtig uit!

Het ziet er winters uit op zo’n 1900 m in Kitzbühel

Mooi hochnebel velden in het dal bij de Resterkogel in Kitzbühel.

Inmiddels is ook al de eerste officiele wereldbeker wedstrijd van het jaar geskied op de gletsjer in Sölden. Winter is coming!

Maar ook in de lager gelegen gebieden, prachtige herfstkleuren in combinatie met de witte toppen. Prachtig plaatje gemaakt door Alpenweerman Maarten Minkman in Innsbruck.

De dag begint vanmorgen grotendeels droog met hier en daar een enkel buitje in de zuidelijke Alpen. In de West Alpen laat de zon zich ook nog regelmatig zien tussen de wolken door.

Met de zuidwestelijke hoogtestroming hebben de zuidelijke Alpen vandaag te maken met behoorlijk wat laaghangende bewolking. Met name in de zuidwestelijke staugebieden kan er wat neerslag vallen vandaag waarbij de hoeveelheden niet erg groot zullen zijn. Het meest onbestendig is het vandaag in de bergen bij de Middellandse zee met af en toe een bui. Ten noorden van de Alpenhoofdkam ziet het er vandaag een stuk beter uit met hooguit wat hogere bewolking. Ook zal de zon hier regelmatig tevoorschijn komen en waait er een stevige en warme wind. Het zicht is over het algemeen goed.  In de oostelijke Alpen hebben ze in de lager gelegen gebieden wel te maken met af toe behoorlijk hardnekkige nevel velden. Ben hier dus voorzichtig. De temperatuur is door de zuidwestelijke hoogte stroming vrij zacht met een nulgraden grens van boven de 3000 m.

In de nacht dinsdag trekt er dan vanuit het westen in een flink tempo een koufront over de Alpen heen. Het eerst zijn de Franse Alpen aan de beurt en later op de dag passeert deze ook de oostelijke Alpen. In het oosten begint de dag nog behoorlijk vriendelijk met zonneschijn welke in de middag dan gaat verdwijnen en plaats maakt voor meer bewolking en neerslag. In de middag begint de bewolking in de zuidelijke Alpen dan inmiddels al weer op te lossen. In de nacht naar woensdag kan het in de noordelijke oost Alpen dan af en toe behoorlijk doorregenen (op grotere hoogte sneeuw >2600m) met een flink lagere temperatuur. Richting woensdag is het in de zuidelijke Alpen dan door föhn condities weer opgeklaart en laat de zon zich weer zien.

ecmopeu00_120_1

Komend weekend ligt er een krachtig hoge drukgebied boven centraal Europa en belooft het een aantal dagen prachtig weer tegaan worden.

Vanaf donderdag knapt het weer dan in de gehele Alpen langzaam steeds verder op. Als eerste de zuidelijke Alpen, dan de westelijke Alpen alvorens het dan ook in de noordlijke Alpen richting vrijdag steeds beter gaat worden. Richting het weekend neemt de hoge druk invloed dan steeds verder toe en belooft het een aantal dagen prachtig weer te worden met veel zonneschijn.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 378 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer