Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het loopt nog niet storm, maar zo af en toe valt er weer eens wat sneeuw in de Alpen. Ook deze week trekken zo nu en dan storingen over de Alpen die sneeuw brengen, echter nog niet in grote hoeveelheden.

Grote verschillen

Vandaag zien we grote verschillen in de Alpen. Een koudeputje zorgt vanochtend voor neerslag in Zwitserland, waarbij het boven ongeveer 1500 meter in de vorm van sneeuw zal zijn. In de loop van de middag gaat de activiteit eruit en wordt het een stuk droger. In totaal kan er zo’n 10-25 cm vallen. Een groot verschil met Oostenrijk waar de zon in de noordelijke Alpen volop schijnt.

Sneeuw valt er vooral in de Zwitserse Alpen, terwijl in Oostenrijk de zon flink schijnt. In Salzburg is het om 10:45 zelfs al 16 graden. Bron: wetteronline

Af en toe sneeuw

Het zonnige en zachte weer van de laatste tijd zijn we wel een beetje kwijt. Vanuit het westen trekken geregeld storingen het Europese vasteland op wat in de Alpen dan voor enige sneeuwval zal gaan zorgen. De hoeveelheden zijn niet bijzonder groot, maar zeker boven de 2000 meter wordt de sneeuwlaag laagje voor laagje aangevuld.

Morgen, dinsdag, verloopt de dag over het algemeen meest droog. Tegen de avond trekt een storing de west-Alpen binnen en trekt gedurende de avond en nacht naar woensdag oostwaarts om vervolgens woensdagochtend verder oostwaarts te trekken de Alpen uit. Dit levert in de meeste gebieden een cm of 10 op, regionaal tot 20 cm. De lucht is vrij zacht waardoor de sneeuwvalgrens niet veel verder dan 2000 meter zal uitkomen.

Woensdag verloopt vervolgens weer meest droog met ook ruimte voor de zon. Later in de week trekt zo nu en dan weer een (zwakke) storing over, waardoor er verspreid weer wat sneeuw kan gaan vallen. De aangevoerde lucht wordt dan wel langzaam wat kouder, waardoor de sneeuwvalgrens voorzichtig tot onder de 1500 meter kan gaan zakken.

In totaal zal aan het einde van de week de sneeuwhoeveelheden opgelopen kunnen zijn tot 30-40 cm op een aantal plaatsen. Veel meer gebieden moeten het met duidelijk minder doen. Het is in ieder geval een begin en langzaam zullen ook steeds meer skigebieden hun deuren de komende weken gaan openen.

Wisselvallig in de Benelux

Nederland heeft een koude nacht beleeft, waarbij de eerste officiële vorst op 1,5 meter hoogte werd gemeten. In Ell vroor het -1,1 graden en aan de grond zelfs bijna matig. Dankzij rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied kon het flink afkoelen. De komende dagen is er echter geen sprake van koude nachten. Vanuit het zuidwesten trekken geregeld storingen over de Benelux met zo nu en dan ook flink wat wind. Overdag is het daarbij vaak 11 tot 14 graden, gedurende de nachten is het 6 tot 8 graden. Het is dus eerder herfst dan winter in de Benelux.

(Visited 1.079 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier