Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het begint bijna saai te worden, de afgelopen dagen was het elke dag rustig en zonnig weer. Ook dit weekend blijft het droge en rustige weer de boventoon voeren inde bergen. Wel lijkt er verandering aanstaande.

Westen van de Alpen meer bewolking en kans op wat sneeuw

Net als in de Benelux is het ook in de Alpen hogedruk wat het weerbeeld dicteert. Dit hogedruk bastion gaat de met de kern langzaam wat opschuiven naar oostelijke richting. De kern komt te liggen bij de Baltische staten. Storingen vanaf de oceaan krijgen nu meer de kans het westen van Europa te bereiken en dan vanuit Frankrijk de Alpen te bedreigen. Ook de storingen die door de muur van hogedruk naar het zuiden van Europa moesten afbuigen zien meer kans om via de Middellandse zee de Alpen te bedreigen. Het is gelukkig niet zo dat van alle kanten het mindere weer de Alpen binnen gaat trekken. Integendeel; het hogedrukgebied geeft nog genoeg tegengas om de storingen snel te laten verpieteren als ze oostwaarts trekken.

De zon gaat het wel vanuit het westen moeilijker krijgen dit weekend en sneeuwval zien we vooral in Italië. Ook het westen van Frankrijk en het zuiden van Zwitserland lijkt zich op te kunnen maken op een klein laagje sneeuw. In Oostenrijk blijft het dit weekend droog en zonniger. Hoe verder oostelijk hoe meer zon. Overdag is het op de meeste plaatsen een paar graden boven nul, enkel de hoogste toppen zitten nog in de lichte vorst. In de nacht vriest het licht tot matig.

Zachte lucht verovert de Alpen volgende week

De voorzichtige weeromslag van dit weekend lijkt de voorbode te worden voor een ander weertype in Alpen. Lagedrukgebieden vanuit het Middellandse zeegebied/Italië gaan een poging doen dominanter te worden en daarmee zal het wisselvalliger weer kunnen gaan worden. Vooral de zuid Alpen kunnen zich dan opmaken voor wat neerslag/sneeuw. Vervelend voor de mensen die graag mooi en stabiel weer willen, maar voor de natuur erg prettig. De droogte/sneeuw schaarste aan zuidkant van de Alpen wordt steeds groter en daar kan er dus wat verlichting komen. Kan, want de weermodellen zijn er nog niet helemaal uit wat er precies van gaat komen. Wel gaat door de dichterbij komende depressie activiteit een duidelijke zuidelijke stroming op gang komen. Zachte lucht gaat vanuit het zuidwesten de Alpen bereiken. De vorstgrens gaat flink omhoog en het voorjaar gaat zich ook in de bergen steeds duidelijker aankondigen.

Tot zo ver deze korte weekend update voor de bergen. Blijf ons volgen, in het volgende bericht gaan we zien wat het weer verder in petto heeft en of de droogte in de zuid Alpen wat kan worden verlicht. Een fijn weekend! Groet Sebastiaan. Uitgelichte afbeelding is uit het Alpenweerman archief.

(Visited 619 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier