Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De lente is de afgelopen dagen volop losgebarsten en ook de Paasdagen zien er stralend uit. In de loop van de nieuwe week neemt geleidelijk de kans op (licht) wisselvallig weer wel toe.

Vrij zonnige zaterdag

De afgelopen dagen was het al volop lenteweer en daar gaan we vandaag vrolijk mee verder. Een groot hogedrukgebied boven met de kern boven Denemarken is deze dagen dominant en zorgt voor meest droge omstandigheden in de Alpen. Er valt nog wel een tweedeling in het weerbeeld te bespeuren vandaag. Hoe meer richting het westen, hoe zonniger het weerbeeld is.

De Zwitserse en de Franse Alpen baden in de zon, terwijl de zon in Oostenrijk toch wel wat meer concurrentie heeft van wolkenvelden. Een spatje regen of motsneeuw is daarbij vanmiddag zelfs niet uitgesloten. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. In de avond verdwijnt de meeste bewolking en koelt het flink af in de bergen. Op veel plaatsen komt het tot vorst.

Zonnige en vrij warme Paasdagen

Het weer voor tijdens de Paasdagen, zondag en maandag, ziet er schitterend uit. Er is veel ruimte voor de zon, het blijft overal droog en de temperatuur stijgt in de dalen tot lokaal 20 graden. Bovenop de berg is het uiteraard minder warm, maar voor de late wintersporters is dat maar goed ook. Begin deze maand is er nog flink wat sneeuw gevallen en dat was wel nodig om tijdens de Paasdagen nog goed te kunnen wintersporten.

Dat wordt ook nog volop gedaan en boven vanaf 1500-2000 meter zijn de condities deze dagen nog uitstekend. Zeker in de ochtend zijn de condities nog perfect, in de middag worden de in de zon gelegen pistes toch al snel papperig. Inmiddels is het wel al half april, wat betekent dat de zon steeds krachtiger wordt en dat je, zeker in een sneeuwrijke omgeving, erg snel kunt verbranden.

Wisselvalliger

Vanaf dinsdag neemt de invloed van lagedrukgebieden weer toe. Ze dringen door het Alpengebied en leveren in eerste instantie veel meer bewolking op. Dinsdag heeft de zon het al behoorlijk moeilijk, maar op de meeste plaatsen blijft het nog droog. In de Franse Alpen neemt de kans op een bui wel toe. De dagen daarna blijft het (licht) wisselvallig lenteweer.

Er valt af en toe een bui en op een enkele dag regent het wat langer door. De zon is ook nog wel af en toe te zien en de temperatuur blijft op een redelijk niveau. Richting het nieuwe weekend lijkt hogedruk weer wat meer invloed te krijgen op het weer in de Alpen. In een nieuwe update meer over het weer vanaf volgend weekend. Eerst is het de komende dagen genieten van een zonnig Paasweekend.

(Visited 441 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier