Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De lente is de afgelopen dagen volop losgebarsten en ook de Paasdagen zien er stralend uit. In de loop van de nieuwe week neemt geleidelijk de kans op (licht) wisselvallig weer wel toe.

Vrij zonnige zaterdag

De afgelopen dagen was het al volop lenteweer en daar gaan we vandaag vrolijk mee verder. Een groot hogedrukgebied boven met de kern boven Denemarken is deze dagen dominant en zorgt voor meest droge omstandigheden in de Alpen. Er valt nog wel een tweedeling in het weerbeeld te bespeuren vandaag. Hoe meer richting het westen, hoe zonniger het weerbeeld is.

De Zwitserse en de Franse Alpen baden in de zon, terwijl de zon in Oostenrijk toch wel wat meer concurrentie heeft van wolkenvelden. Een spatje regen of motsneeuw is daarbij vanmiddag zelfs niet uitgesloten. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. In de avond verdwijnt de meeste bewolking en koelt het flink af in de bergen. Op veel plaatsen komt het tot vorst.

Zonnige en vrij warme Paasdagen

Het weer voor tijdens de Paasdagen, zondag en maandag, ziet er schitterend uit. Er is veel ruimte voor de zon, het blijft overal droog en de temperatuur stijgt in de dalen tot lokaal 20 graden. Bovenop de berg is het uiteraard minder warm, maar voor de late wintersporters is dat maar goed ook. Begin deze maand is er nog flink wat sneeuw gevallen en dat was wel nodig om tijdens de Paasdagen nog goed te kunnen wintersporten.

Dat wordt ook nog volop gedaan en boven vanaf 1500-2000 meter zijn de condities deze dagen nog uitstekend. Zeker in de ochtend zijn de condities nog perfect, in de middag worden de in de zon gelegen pistes toch al snel papperig. Inmiddels is het wel al half april, wat betekent dat de zon steeds krachtiger wordt en dat je, zeker in een sneeuwrijke omgeving, erg snel kunt verbranden.

Wisselvalliger

Vanaf dinsdag neemt de invloed van lagedrukgebieden weer toe. Ze dringen door het Alpengebied en leveren in eerste instantie veel meer bewolking op. Dinsdag heeft de zon het al behoorlijk moeilijk, maar op de meeste plaatsen blijft het nog droog. In de Franse Alpen neemt de kans op een bui wel toe. De dagen daarna blijft het (licht) wisselvallig lenteweer.

Er valt af en toe een bui en op een enkele dag regent het wat langer door. De zon is ook nog wel af en toe te zien en de temperatuur blijft op een redelijk niveau. Richting het nieuwe weekend lijkt hogedruk weer wat meer invloed te krijgen op het weer in de Alpen. In een nieuwe update meer over het weer vanaf volgend weekend. Eerst is het de komende dagen genieten van een zonnig Paasweekend.

(Visited 386 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer