Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Komende dagen nog warm met begin volgende week koelere lucht in de oostelijke Alpen. Er kunnen in het oosten daarbij ook enkele buien gaan vallen. In de middagen mogelijk ook kans op buitjes.

Gisteren was het een wederom een mooie dag met veel zonneschijn. In de middag werkt het zicht wel wat heiig door relatief veel vocht in de lucht. Het weer was echter heerlijk met fijne voorjaarstemperaturen.

Mooi weer gisteren in de Kitzbüheler Alpen.
Ook hier bij de Chiemsee was het genieten in Zuid Duitsland. Wel zag je meer sluierbewolking in de loop van de middag.
Hier in het Italiaanse Kronplatz werd de hogere bewolking in de loop van de middag ook iets dikker.
Mooie plaatjes van de grote Aletschgletsjer gisteren.
In het Virgental is het contrast tussen groen en wit nog altijd mooi te zien.
Mooie conditities ook bij de hochgebirgsstauseen bij Kaprun. Een populaire plek voor toeristen in de zomer. In het westen is de hogere bewolking in het zuiden mooi te zien.

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen ook weer met volop zonneschijn. Alleen in de westelijke Alpen is er iets meer bewolking aanwezig. Het begint echter overal droog. In de loop van de middag kunnen met name in de centrale en oostelijke Alpen flinke stapelwolken ontstaan boven de bergtoppen die hier en daar kunnen uitgroeien tot een onweersbui. In de westelijke Alpen zal de buienneiging wat minder zijn. Er staat een zwakke wind met een nul-graden grens van rond de 3100 m hoogte.

Mooie condities deze ochtend in de Alpen te zien via het radarbeeld. Bron: Wetteronline.de

Morgen schijnt met name in de westelijke en zuidelijke Alpen de zon volop. In de noord en oost Alpen begint de dag ook redelijk zonnig, al drijft er steeds meer hoge bewolking binnen. In de loop van de dag groeien er flinke stapelwolken die voor een paar buien kunnen zorgen waarbij er ook een klap onweer kan zitten. In de noordoostelijke Alpen laat de zon zich het minst zien en is de meeste bewolking aanwezig gedurende de dag. In de westelijke Alpen kan later op de middag ook een enkel onweersbuitje ontstaan, maar dit is op minder grote schaal dan in het oosten.

In de loop van de middag kunnen er wat (onweers)buitjes ontstaan in de bergen.

Zondag trekt er dan een koufront de Alpen binnen vanuit het noordoosten die de temperaturen wat naar beneden zal brengen. Er zal hier bewolking aanwezig zijn waarbij er ook buien vallen. De invloed van het koufront blijft echter meest beperkt tot het oosten van de Alpen. Ook in de westelijke Alpen hebben ze te maken met buien, maar deze hangen samen met een laag boven de Middellandse zee. Deze zouden hier en daar wat pittiger uit kunnen vallen waarbij het lokaal af en toe kort even flink door kan regenen. Erg grote hoeveelheden regen op grote schaal wordt echter niet verwacht. In de centrale en zuidelijke Alpen is er meer zon met in de middag de ontwikkeling van enkele stapelwolken.

In de oostelijke Alpen en westelijke Alpen kunnen er buien vallen. In het oosten door een koufrontje en in het zuidwesten door een lage drukgebied boven noord Spanje en zuid Frankrijk.

Maandag is het in de oostelijke Alpen weer zonniger met wel een stevige oostelijke wind. In de Italiaanse Alpen is er meer bewolking aanwezig en is het zicht iets minder. Het blijft echter wel meest droog hier. In de westelijke Alpen is het ook wat onbestendiger door invloed van een lage drukgebied boven het Iberisch schiereiland. Het gaat daarbij weer zachter verder met aangename temperaturen. Dinsdag in het oosten vrij zonnig met een stevige zuidoostenwind en in de westelijke Alpen nog steeds invloed van het lage drukgebied boven Spanje.

Vanaf zondag liggen de Alpen echt op de scheidingslijn van koelere lucht in het oosten en warmere lucht in het westen. Dit zijn de temperaturen rond de 1500 m hoogte.

Woensdag weer meer zon en donderdag wellicht weer een paar buien. De voorspellingen zijn echter nog wat onzeker. Hier meer over komende dagen. Fijn weekend Alvast!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 203 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer