Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; onder invloed van hoog – Perryman – en  hoog – Quirin – hebben de Alpen  met rustig en warm nazomer weer te maken welke nog de gehele week zal aanhouden. Met volop zon en voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen kunnen we de komende dagen genieten van uitstekend bergweer. In de tweede helft van de week stroomt vanuit het westen geleidelijk wat vochtigere lucht binnen en met geleidelijk toenemende vlakkere druk verdeling neemt de buienkans (tijdelijk) weer toe.

Uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar

Geheel volgens de verwachting heeft zich in het weekend in de Alpen toenemend hogdruk door gezet en met volop zon konden we het weekend genieten van na-zomerse condities. Afgezien van wat lokale Hochnebel in de ochtend en enkele onschuldige stapelwolkjes in de bergen was het vooral de zon die het weerbeeld bepaalde.

De Alpen gisteren vanuit de ruimte gezien.

Het kwik steeg overdag naar 25 tot 30 graden en ook in de bergen was het zeer zacht. De hoogste temperaturen werden in Oberwallis gehaald alwaar het kwik in Sierre tot 30.0 graden opliep. In Oostenrijk werd het nergens warmer dan 27 graden.

Stralende zonneschijn in Mittelberg tijdens het  Alphornfestival / Kleinwalserta Via lHans ter braak @hansterbraak
Prima condities ook voor de Ballon vaarders in de Pyreneeën Via Météo Pyrénées Meteo_Pyrenees
Chur Graubünden – Marco Oesch @Ruchenberg
Saas-Balen Oberwallis. Foto via Tamara Casile-van Den Berg


Zomerse condities tijdens het Schäferfest op Rosswald – Oberwallis

Vandaag en ook dinsdag en woensdag verandert er grosso modo niets aan het rustige zonnige en warme nazomerweer. Eventuele ochtend mist of Hochnebel in de lagere delen en dalen zal spoedig door de zon worden weggebrand.

De noordkant krijgt te maken met wat overtrekkende (hogere) bewolking en de bergen kunnen onschuldige stapelwolkjes de zon hooguit kortdurend even frustreren. De tempeaturen stijgen opnieuw naar zomerse 25 tot 30 graden.

Radarbeeld Europa 09h20. Via Wetteronline.de

Ook in de bergen is het zeer zacht, op 2000 meter wordt het een graad of 10 tot 15  en op 3000 meter een graad of 5. De vorstgrens vinden we vandaag terug op een hoogte van 3800 meter.

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams met zoekfunctie land, plaats

Extreem warm in de bergen
De dinsdag en de woensdag beloven vooral in de bergen onder invloed van een inschuivende “warme hoogterug” vanuit het zuiden nog warmer te gaan worden. De vorstgrens stijgt verder en zal woensdag maar liefst rond de 4500 meter uitkomen.

Dinsdag hogedruk boven centraal Europa en de Alpen met ondersteuning van een warme rug

Niet verwonderlijk overigens met een 500 hPa drukvlak wat op bijna 5900 meter komt te liggen en een temperatuur op die hoogte van slechts -8 graden.

Dinsdag woensdag stijgt het 500 hPa vlak naar circa 5900 meter en de temperatuur naar -8 graden!!

In de lagere delen en dalen verandert er niet veel meer aan de toch al bijzonder hoge temperaturen en met 25 tot 30 graden past het weerbeeld meer bij de hoog-zomer dan midden september.

Vlakkere drukverdeling, toenemende buien kansen
In de tweede helft van de week zien we de invloed van de hogedruk boven centraal Europa wat verzwakken en vervlakken onder het regime van een steeds zuidelijker verlopende jetstream en een uitdiepende depressie in het zeergebied tussen IJsland en Schotland. Ofschoon er een einde komt aan de toevoer van de zeer warme lucht vanuit zuidelijke regionen blijft het ook dan nog warm.

GFS vrijdag met de meer vlakke drukverdeling en aanvoer van ietwat minder warme lucht in het noorden en oosten

In het weekend zien we een volgende filiaal van hogedruk vanaf  de Atlantische Oceaan afkoppelen welke vervolgens tijden het weekend zijn zwaartepunt en centrum via de Alpen naar oost Europa verplaatst. Het wordt dan overal weer bestendiger en de zon gaat weer volop schijnen. Na passage van de hoogte-as kan vanuit het zuiden opnieuw weer warmere lucht tot over de Alpen op transport worden gezet en daarmee lijkt er ook op de langere termijn geen einde te komen aan de nazomer!

GFS zondag middag met een volgend filiaal van hogedruk

Pas in de loop van de de nieuwe week, we schrijven dan inmiddels de 19 september, zien we veranderingen in de drukverdeling ontstaan en de druk van depressies van de Atlantische Oceaan toenemen met mogelijk een overgang naar een veel koeler en onbestendigere weertype onder invloed van een inschuivende hoogtetrog (EMWF). Of dat inderdaad gaat gebeuren gaan we natuurlijk de komende dagen vervolgen. Hieronder nog de GFS ensembles voor de oostelijke en westelijke Alpen.

Tot zover voor vandaag. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl. Vanuit een onbebewolkt  Termen in Oberwallis een fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao

Riederalp Moosfluh Aletsch Arena vanmorgen. Via Meteo-Oberwallis.ch

Een eigen “stekkie” in  Zwitserland !?

Via Alpenweerman komt u bij de mooiste en exclusieve koop en huurwoningen in Zwitserland (Wallis) vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Checking out new property for the real estate marketing

Villars-sur-Ollon

Nieuw in onze portefueille – In het familie-resort Villars-sur-Ollon in het hart van de Alpes Vaudoises, een uniek gelegen zeer stijlvol en ruim luxe duplex appartement op 2 etages hoog boven het Rhonedal en met een fenomenaal uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief)!

Een aparte bijdrage over dit unieke stukje Zwitserse Alpen en dit unieke plekje zie onze aparte bijdrage zie – HIER – .

Zie ook Winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

(Visited 365 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier