Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Het is nog altijd zacht met veel zon in de Alpen. De lucht wordt wel langzaam instabieler waardoor er meer buien gaan ontstaan in de middag.

De dag begint deze morgen erg zonnig met prachtige condities. Wel is er wat meer vocht in de lucht aanwezig waardoor het er wat heiig uitziet. Ondanks dat genieten we toch van deze prachtige plaatjes vanuit de Alpen deze ochtend.

Lienz in Osttirol deze morgen.
Pass Thurn in de Kitzbüheler Alpen met de besneeuwde toppen van de Hohe Tauern op de achtergrond.
Saalfelden in Salzburgerland
Zomer beneden en winter boven in het Defereggental
Hier bij de Traunstein begint de dag mooi, wel is de vochtigere lucht goed te zien.
Genieten van deze mooie plaatjes van het Wipptal
Zell am See met op de achtergrond de Kaprun gletsjer
Hoog in de bergen ligt er nog veel sneeuw, al smelt het wel hard de afgelopen tijd. Hier in noord Italië met prachtig zicht op het Ortler gebergte

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen zonnig, maar de vochtige lucht verraad al een beetje wat er later gaat gebeuren. In de loop van de dag beginnen er al snel stapelwolken te groeien boven de bergen. Later in de middag kunnen deze gaan uitgroeien tot enkele onweersbuien waarbij het af en toe flink kan regenen. Als eerste in de noordelijke delen en later ook meer zuidwaarts. Het beste weer is vandaag voor de Italiaanse Alpen waar het niet of pas erg laat op de dag tot een enkele bui komt. Het is vrij zacht met een nul-graden grens die vandaag ligt rond de 2500 tot 2800 m hoogte.

De dag begint vandaag met veel zon in de hele Alpen. Radarbeeld via Wetteronline.de

Morgen begint de dag in de zuidelijke Alpen droog en zonnig voor er in de middag weer wat stapelwolken kunnen ontstaan. Regen wordt er hier echter nauwelijks verwacht. Hooguit zeer lokaal een bui. In de noordelijke en centrale Alpen begint de dag met meer bewolking en nevel. Er zullen echter ook opklaringen bij zijn. Hier komen gedurende de dag verschillende (onweers)buien voor. De noordwestenwind trekt iets aan het het wordt ietsje koeler. De sneeuwvalgrens ligt morgen rond zo’n 2500 m hoogte.

In de loop van de middag ontstaan er op verschillende plaatsen buien in de Alpen.

Zondag is een dag met weinig wind, maar wel zachte en vochtige lucht. In de westelijke Alpen in de lucht daarbij erg onstabiel en komen er vanaf de ochtend al regen- en onweersbuien voor. Verder naar het oosten gebeurt dit iets later op de dag en helemaal in de oostelijke Alpen ten westen van de lijn Tirol blijft het meest droog en zonnig. Het is weer wat zachter met een nul-graden grens die stijgt richting de 3000 m in het westen. In het oosten ligt deze rond de 2500 m.

Zondag lijken de buien nog wat actiever uit te vallen met boven de 2500 m ook sneeuwval.

Maandag gaat is het in de westelijke Alpen weer een herhaling van zetten met onstabiel weer met regelmatig (onweers)buien. In het oosten is het deze dag beter met meer zonneschijn.

Dinsdag neemt de onstabiliteit dan ook weer toe in de oostelijk Alpen en krijgen ze ook hier weer met buien te maken in de loop van de middag. Het is zacht met een nul-graden grens die rond de 3000 m ligt.

Later in de week kan een koufront vanuit het noordwesten voor wat sneeuwval gaan zorgen tot beneden de boomgrens. Onder de 1500 m zal dit echter meest wel regen zijn.

Woensdag kan een storing voor meer regen gaan zorgen met in het hooggebergte ook wat sneeuwval. Later in de week kan een koufront voor wat afkoeling gaan zorgen waarbij het wellicht ook wat kan gaan sneeuwen tot beneden de boomgrens. Hoe het allemaal verder gaat gaan we zien. Voor nu alvast een fijn weekend gewenst!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 194 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer