Vanuit het westen breidt de invloed van hoge druk zich uit. Dit weekend wordt het hoogzomers in de Alpen met temperaturen van lokaal boven de 30 graden. In de loop van zondag trekt een krachtig koufront over de Alpen en deze zorgt lokaal voor veel neerslag. De rest van de week liggen de temperaturen lager, maar blijft het grotendeels droog. Richting volgend weekend komen de Alpen op de grens van warme en koude lucht te liggen waarbij de West-Alpen de grootste kans hebben op de hogere temperaturen.

Weekend hoogzomers, daarna koeler en overwegend droog

Prachtig zomerweer vandaag in de Franse Alpen, Lac du Lauvitel (Sander Engelen)

Vanmiddag en vanavond komen nog enkele regen- en onweersbuien voor in de Alpen. Met name in de Oost-Alpen en de Dolomieten is de kans op buien in het grootst. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog en rustig zomerweer.

In de zuidoostelijke Alpen is de kans op lokaal buien het grootst vandaag. Verder blijft het op de meeste plaatsen droog en zonnig.

Morgen, zaterdag wordt het een zomerse dag. De invloed van hoge druk breidt zicht uit het is rustig weer. De wind is zwak tot matig en er is veel ruimte voor de zon. Aan het eind van middag en avond kan lokaal een regen- of onweersbui ontstaan.

Zondag lopen de temperaturen verder op en kunnen in de dalen temperaturen boven de 30 graden bereikt worden. Vervolgens in de loop van de dag trekt een krachtig koufront van west naar oost over de Alpen. In de Oost-Alpen wordt de meeste neerslag verwacht met lokaal stevige onweersbuien.

Een krachtig koufront trekt in de loop van zondag over de Alpen en gaat voor veel neerslag zorgen (DWD, via Wetterzentrale.de)
De meeste neerslag wordt verwacht voor de Oost-Alpen op zondagmiddag en avond (WXCharts.com)

Maandag begint nog grotendeels grijs en regenachtig. In loop van de dag klaart het steeds meer op. De wind blijft aanwezig en waait vanuit west tot noordwestelijke richting. Ook na maandag blijven de temperaturen aan de lage kant en kan het wat fris aanvoelen. Verder blijft het grotendeels droog.

Richting volgend weekend neemt de onzekerheid toe en komen de Alpen te liggen op de grens van warme en koude lucht. Mogelijk wordt het in de West-Alpen opnieuw zomers warm. Het blijven een aantal korte zomers spurten, maar mogelijk kunnen we in september nog een langere aaneengesloten nazomerse periode verwachten.

Volgend weekend liggen de Alpen op de grens van warme en koude lucht. Het is nog even afwachten of de West-Alpen inderdaad meer warmte gaan krijgen. Temp anomalie 850, ECMWF via WXCharts.com
(Visited 10 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer