Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het hoogtelaag dat voor wisselvalligheid zorgde in de Oost-Alpen trekt weg en vandaag en laat de zon zich in de gehele Alpen steeds vaker zien. Bovendien neemt de noordelijke stuwing af en wordt het minder vochtig en bewolkt aan de noordkant van de Alpen. Een west tot zuidwestelijke aanvoer zorgt de komende dagen voor oplopende temperaturen. Halverwege de week brengt een storing neerslag met zich mee. Temperaturen liggen rond de normaal van de tijd van het jaar en wordt vooralsnog niet extreem warm.

Een tweedeling in de Alpen gisteren, waarbij het in het westen zomers was en in het oosten herfstachtigTerwijl het in het westen tot 27°C warm werd, was het in Oostenrijk in de regen slechts 10 tot 15°C. De verschillen waren ook mooi terug te zien op de satellietfoto:

Een tweedeling in de Alpen gisteren, waarbij het zomers in het westen was en herfstachtig in het oosten. (bron: NASA MODUS, worldview)
Zermatt gisteren. Foto: @TamaraCasile
Zonnig en warm in Zwitserland gisteren, bij de Aletschgletscher (foto-webcam.eu)

Vandaag trekt het hoogtelaag verder weg. en breekt de zon in de Oost-Alpen nu ook steeds vaker door. In de regio Salzburg en omgeving zijn mogelijk enkele onweersbuien later vandaag mogelijk. Er valt echter niet meer zoveel regen als gisteren. Temperaturen lopen overal verder op naar zomerse waarden van 25 graden in dalen. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richting. In de West-Alpen liggen de temperaturen iets hoger en staat er weinig wind.

Enkele lokale buien vandaag nog mogelijk in delen van Oostenrijk en de Zuid-Alpen

Maandag en dinsdag gaan de temperaturen verder omhoog. De lucht wordt aangevoerd uit west- tot zuidwestelijk richting en het is warm en droog. Temperaturen in dalen lopen op tot 30 graden. Deze dagen zijn een mooie gelegenheid de komeet Neowise te spotten.

Maandag en dinsdag zijn twee warme dagen in de Alpen. De relatief koele lucht ligt dichtbij en gaat voor afkoeling zorgen de tweede helft van de week. (via WXCHARTS.com)

Ook komende dagen is de komeet Neowise nog te zien! Het beste zien bij heldere hemel vanaf ongeveer 22.30 richting noordwestelijke richting tot en met ongeveer 4.30 en dan richting noordoostelijke horizon.

Woensdag zorgt een koufront voor mogelijk neerslag in delen van de Alpen. Met een noordwestelijke aanvoer doet de temperatuur weer een stap terug.

Temperaturen 2m rond normaal. GFS 2de helft van de week lager dan ECMWF. (ECWMF en GFS voor Innsbruck, via Kachelmannwetter.com)
Tweede helft van de week meer kans op neerslag (ECWMF en GFS voor Innsbruck, via Kachelmannwetter.com)


Vooruitzicht
Na een warme start begin van de week, wordt het de tweede helft van de week wisselvalliger. Een storing vanuit noordwestelijke richting zorgt voor neerslag en lagere temperaturen. Temperaturen blijven rond normaal liggen voor de tijd van het jaar en het is aangenaam zomers weer. Van tijd tot tijd is er veel ruimte voor de zon en extreme hitte blijft vooralsnog uit.

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.175 times, 1 visits today)

één reactie op “Alpen – Zomerse dagen, extreme hitte blijft uit”

  • Johann
    19 juli 2020 at 10:14

    Gisteren het warmst in Oberwallis met 29.9 graden. Ook elders echter veel zon en zomers. Ons teamlid Joost Laros was gisteren voor dag 2 met prima weercondities – wandelweer onderweg in Graubünden regio Furtschellas (Corvatsch) omgeving Silsersee en Silvaplanasee Later nog meer mooie foto’s van deze prachtige streek in het Oberengadin

    Heb jij ook mooie berg of wandelfoto’s of desnoods vakantie foto’s stuur ze dan in en goede kans dat we ze meepakken in onze weerberichten / blogs. (in hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl )

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier