Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Zermatt / Wallis – ski

Deze dagen is Alpenweerman te vinden in het auto vrije Zermatt een dorp en gemeente met een kleine 6000 inwoners aan de voet van de Matterhorn in het Duits-sprekende deel van het kanton Wallis in het zuiden van Zwitserland. Het ligt op ongeveer 10 km van de grens met Italië en niet ver van Termen.

De Matterhorn vanmiddag badend in de Walliser zon

Maandag had de noordkant van de Alpen als ook het inner alpine Wallis te maken met wat Stau bewolking als ook Hochnebel en precies boven Zermatt en het Mattertal had hier vooral in de middag last van. Voor ons een rede om gisteren via een tussen stop op het Kleine Matterhorn de zonnige zuidkant van de Alpenhoofdkam op te zoeken voor een dagje ski en vooral ook zon!

De dinsdag stond in het teken van hogedruk met overal veel zon en diep winterse temperaturen met 14 tot -16 graden op de hogere toppen. Een perfecte dag om ditmaal de Zermatter kant te gaan verkennen.

En nog wat bewegende beelden van de twee dagen in “vogel vlucht”

Morgen verwachten we nogmaals veel zon en zoeken we nogmaals de Italiaanse zon op en zijn we te vinden op de pistes van Cervinia-Breuil-Valtournenche. Meer daar over in een volgende update en aparte vlog met Alpenweermans ski guide Daniel Ottersbach 

 

Exclusief en uniek!  compleet verzorgde Ski safari’s met eigen Zwitserse Ski leraar

 

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

 • Weerbericht op maat
 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Wereldwijde weathercard service
 • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Waarschuwing
Door de wisselende condities, de oplopende temperaturen als ook door de verse sneeuw is het lawine gevaar gestegen en geldt er een code ORANJE of “erheblich” / behoorlijk groot”.

De afgelopen dagen werden in de Alpen lawines gemeld met helaas ook weer dodelijke afloop en (zwaar) gewonden. Blijf dus vooral op de gemarkeerde pistes!

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’,

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.

(Visited 338 times, 1 visits today)
Advertentie

3 Reactie op “Alpen – Zermatt ski dag 3 en 4”

 • Frank
  22 maart 2018 at 19:32

  Mooi verslag Johann, schitterende foto’s en video! Herkenbare beelden ook.
  Ik zit zelf aan de italiaanse kant vlak bij Valtournenche.
  Vraagje: wat verwacht je van de wind morgen vrijdag?
  Vandaag, donderdag, was die nogal pittig zeker op hoogte.
  Ik heb de oversteek naar Zermatt niet durven maken omwille van het risico niet terug te geraken.
  Indien dat gevaar vrijdag ook bestaat dat ga ik ergens anders in de aosta skiën.
  Mvg Frank

 • Johann
  22 maart 2018 at 20:57

  Thx Frank. We hebben vanmiddag de “oversteek” vanuit Zermatt naar de zuidkant gemaakt en na een tussenstop en middageten (Valtournenche Rest. Foyer des Guides) weer terug. In de ochtend weinig wind bovenin, in de middag stormachtige wind (föhn) en was blij dat we de liften nog konden pakken om weer terug te komen via Trockener Steg. Geen pretje vooral niet dat stuk met de “Tellerlift” . Ook morgen weer harde tot stormachtige Föhn bovenin. Ik zou morgen in de luwte van de Alpenhoofdkam blijven, daar minder last van wind.

 • Frank
  23 maart 2018 at 23:23

  Heb je goede raad opgevolgd Johann. Prachtige wolkenloze dag in Pila , daar zelfs op de toppen nagenoeg windstil. Pistes waren top door de relatief lage temperaturen en de grote hoeveelheden sneeuw.
  Zermatt doen we dan maar een ander keertje, in een ander jaar dan wel 🙂
  Thanks voor de info.

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier