Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Vandaag en morgen verlopen meest droog, maar ook met wolkenvelden. Zondag kan er in de noordelijke Alpen mogelijk wat neerslag vallen. Na he weekend zon en daarna mogelijk sneeuw. Afgelopen dagen wat het op de meeste plaatsen prachtig zonnig weer met lente achtige temperaturen in de dalen. Dat betekent voor veel mensen skiën in de ochtend en in de zon zitten in de middag.

Een mooie ochtend in het Oostenrijkse Westendorf

Vandaag

De Alpen hebben vandaag te maken met een sterke west tot noordwestelijke stroming waarbij de wind soms flink kan doorblazen. Met name in de noordelijke Alpen komt vrij veel bewolking voor. Verder naar het (zuid)westen en zuiden zal de zon meer ruimte hebben of zelfs domineren. Inneralpien kunnen er in de loop van de dag wat opklaringen voorkomen. In het noordwesten zou een enkele druppel of vlok vanaf 1800 m kunnen vallen. Veel stelt dit echter niet voor. Het is vrij zacht met een vorstgrens tussen der 2200 m in het noorden tot 2600 a 3000 m in het zuiden.

Vandaag liggen de Alpen in een noordwestelijke stroming. In het noordoosten kan een enkel buitje vallen. Verder naar het westen en zuiden blijft het zeker droog door de nabijheid van een hoge drukgebied.

Morgen

Morgen draait de wind iets verder naar het noordwesten en neemt wat in kracht toe. Met name in de ochtend kunnen in de westelijke en noordelijke Alpen nog hochnebel velden in de dalen voorkomen tot zo’n 1600 m hoogte. In de loop van de dag zullen deze echter gaan oplossen en wordt het op de meeste plaatsen een erg zonnige dag. Wel kan hier en daar hoge sluierbewolking voorkomen, maar het zicht zal over het algemeen goed zijn. Het is erg zacht met een vorstgrens die ligt rondom de 3000 m hoogte.

Zondag

Zondag hebben de Alpen te maken met een krachtige tot stormachtige wind vanuit het noordwesten. Er drijven in de ochtend steeds meer wolken vanuit deze richting de Alpen binnen. Door de nordföhn is het in het zuiden meest zonnig maar wel winderig. In de loop van de middag kan er dan wat sneeuw gaan vallen in de noordelijke staugebieden.

De sneeuwvalgrens ligt daarbij tussen de 1500 en 1100 m hoogte waarbij deze grens eerst hoger ligt en geleidelijk wat zal dalen. Veel sneeuw zal het echter niet geven. Er zal op de meeste plaatsen niet meer vallen dan 5 cm. Verder in het noordoosten in de regio Salzburg zou het iets meer kunnen zijn met zo’n tien centimeter verse sneeuw.

Begin volgende week

Op maandag neemt de hoge druk invloed vanuit het westen weer wat toe en zal de wind wat in kracht af gaan nemen. In de westelijke Alpen en Zuid-Alpen zal het overwegend zonnig gaan verlopen op wat sluierbewolking na. Verder naar het noordoosten is er meer kans op bewolking, maar ook hier zal de zon af en toe tevoorschijn komen. Het blijft in elk geval droog.

Op dinsdag belooft het in een groot deel van de Alpen goed weer te worden waarbij de zon vrijwel overal de overhand zal hebben. Vanuit het zuidwesten drijft in de loop van de middag wellicht wel wat meer bewolking binnen. Het blijft zacht met een vorstgrens tot in het hooggebergte.

Dinsdag lijken hoge drukinvloeden de Alpen te domineren en zal de zon op de meeste plaatsen de overhand hebben.

Later in de week sneeuw?

Hoe het weer verder in de week gaat verlopen is nog erg onzeker. De verschillende modellen zijn het er nog niet over eens wat er precies gaat gebeuren. Het Amerikaanse GFS model laat op donderdag flinke sneeuwval zien in met name de oostelijke helft van de Alpen, maar het Europese model ECMWF houdt het meest droog en opteert later juist voor meer sneeuwval in het westen en zuiden van de Alpen.

GFS berekent een soort sneeuwbom komende donderdag. Het Europese model houdt het echter op droger weer en berekent later in het weekend sneeuwval vanuit het zuiden.

Het is nog even afwachten en spannend wat het gaan worden richting de voorjaarsvakantie van noord en midden Nederland. Voor de mensen die in de komende carnavalsweek gaan, alvast veel plezier gewenst. Wij melden ons snel weer met een nieuw weerbericht voor de Alpen. Alvast een fijn weekend!

Houd je ook van wintersport? Lees dan ook eens het nieuws en de verhalen op Snowrepublic.nl

(Visited 2.117 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier