Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Dit weekend liggen de Alpen onder invloed van hoge druk en wordt er vanuit zuidwestelijke richtingen erg zachte lucht aangevoerd, waarbij aan de noordkant de temperatuur nog extra in de lift gaat door de föhn.

Ondanks de (dunne) bewolking was het gisteren volop lente in de Alpen. Met name in de noordelijke Alpen kon de temperatuur weer tot grote hoogte stijgen en werd het lokaal 22 a 23 graden. Veel lager gelegen wintersport gebieden beleven dit weekend hun laatste dagen van het seizoen en gaan weer dicht in afwachting van de volgende winter.

Hier in SkiWelt beleven ze zoals in vele andere gebieden dit weekend de laatste dagen van het wintersport seizoen en was het de afgelopen dagen volop genieten op het terras in de lentezon

In de hoger gelegen ski gebieden blijven nog wat langer open en is het vaak volop genieten in de lente zon zoals hier in Sölden in Oostenrijk.

eiffel

Ten noorden van de Alpen is het een stuk frisser met gisternacht zelfs nog hevige sneeuwval in de Eiffel in Duitsland.

Het zou onbewolkt zijn vandaag, nu zweeft er veel Saharazand door de lucht twittert Hans ter Braak vanochtend vanuit Mittelberg in het Kleinwalsertal.

Op de meeste plekken in de Alpen begint de dag vandaag bewolkt, in het noorden is deze echter niet heel dik en is een waterig zonnetje te zien. Hier hebben ze vooral vanochtend nog last van deze Hochnebel achtige bewolking met een bovengrens van tussen de 2000 en 2500 meter.

pendling-ost-2016_04_02_0720_hu

Hochnebel achtige bewolking vanochtend bij het Oostenrijkse Kufstein met op de achtergrond het Kaiser gebirge

In de loopt van de dag zal deze bewolking in de Noordelijke Alpen geleidelijk oplossen en wordt het overwegend zonnig. Wel zal er op grote hoogte wat sluier bewolking aanwezig zijn evenals Saharazand wat met een zuidwestelijke stroming is meegevoerd tot in de hogere lagen van de atmosfeer. Dit zal dus voor iets meer diffuus licht zorgen. Ten zuiden van de Alpenhoofdkam in Italië kan de bewolking wat meer hardnekkig zijn en kan er in de regio Aosta en Piemonte wat regen vallen en boven de 2400 meter kan er zo’n 10 tot 15 cm verse sneeuw worden verwacht. In de Franse Alpen blijft het vandaag overwegend bewolkt en kan er hier en daar ook een bui vallen. In het zuiden ligt de temperatuur op 2000 m tussen de 3 en 6 graden. In het noorden ligt deze door de Südföhn een stukje hoger dan in het zuiden en komt uit rond de 8 a 9 graden op 2000 meter. Met een nulgraden grens van tussen de 2800 tot 3200 meter kan het met recht voorjaar genoemd worden.

zondag kaart

Met een zuidwestelijke stroming wordt er zeer zachte lucht aangevoerd en loopt de temperatuur in de Noord Alpen behoorlijk hoog op en kan er in sommige föhn dalen een zomerse 25 graden bereikt worden!

De komende dagen houdt de zuidwestelijke stroming nog even aan en wordt er behoorlijk zachte lucht aangevoerd. Door de Südföhn zal in Zwitserland en Oostenrijk de zon veel te zien zijn. Wel kan er in de hogere luchtlagen wat sluierbewolking aanwezig zijn en kunnen er wat wolkenvelden binnendrijven. Het blijft droog en met een nulgradengrens van rond de 3000 meter is het nog steeds zacht. In de Zuidelijke Alpen is het nog meest bewolkt en gaat er in de nacht van zondag op maandag en op maandag wat neerslag vallen. De buien zullen zich op maandag van het westen uit langzaam naar het oosten verplaatsen. De temperatuur wordt daarbij iets koeler en de nulgraden grens zal rond de 2500 meter gaan uitkomen.

Ook op dinsdag hebben de Alpen nog te maken met de zuidwestelijke stroming en is het in het noorden nog wat föhnig. Deze zal echter in de loop van de dag wat gaan afzwakken. Er kunnen nog wat buien vallen in de Italiaanse Alpen, maar ook deze zullen langzaam oplossen gedurende de dag.

woensdag kaart

Op woendag richting donderdag draait de stroming langzaam naar noordwest en wordt er koelere en vochtige lucht aangevoerd.

Richting woensdag draait de stroming dan richting het noordwesten en wordt het wat koeler. Richting de middag trekt er dan een zwakke storing binnen die met name in de noordelijke Alpen voor wat neerslag kan gaan zorgen. Ook op donderdag liggen de Alpen nog onder invloed van deze noordwestelijke stroming die wat koelere en vochtigere lucht met zich mee brengt.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 34 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer