Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: aan de voorzijde van een depressie met centrum boven de Golf van Biskaje liggen de Alpen in een zuidelijke hoogtestroming waarmee zeer zachte lucht vanuit de Middellandse Zee wordt aangevoerd. Op nadering van een zwak koufront wat over de Alpen gaat slepen wordt het toenemend onbestendig en tijdelijk ook föhnig.

Gisteren profiteerden de Alpen van de stabiliserende werking van een tussenhoog en van het westen uit kreeg de zon steeds meer ruimte. Tevens stroomde er geleidelijk ook weer zachtere lucht binnen en konden de temperaturen overal weer een paar graden winst pakken. Het warmst werd het opnieuw in het Zwitserse Ticino met als topper opnieuw Bellinzona alwaar het kwik tot bijna 22 graden opliep. Ook in Oostenrijk werd het een stuk warmer met lokaal 19 graden als maximum in Karinthië.

[/fusion_builder_container]

(Visited 17 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer