Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende dagen kan er nog wat sneeuw vallen als een lagedrukgebiedje naar het noorden trekt en vervolgens via een boog over Duitsland de Oostenrijkse Alpen aan doet. Daarna zorgt een groot hogedrukgebied voor rustig en zonnig lenteweer in grote delen van Europa.

Prachtig weer in de Alpen

Collega Sebastiaan Aarts was gisteren aan het skitouren in het Pitztal in de omgeving van de Wildspitze en had daar schitterend weer bij:

Beetje sneeuw

Na een zonovergoten maandag betrekt het weer vanuit het zuidwesten. De bewolking neemt toe en er gaat ook wat neerslag vallen als een warmtefront naar het noorden trekt. Het warmtefront schampt de Alpen waardoor er niet heel veel neerslag valt, maar vooral in het zuidwesten kan toch wat neerslag vallen. De sneeuwvalgrens ligt eerst nog rond de 1500 meter, maar zal met het binnenstromen van zachte lucht snel stijgen tot ruim boven de 2000 meter. De dalen zullen dus vooral regen krijgen. Na de passage van het warmtefront is er later op de dag ook weer wat ruimte voor de zon.

Zachte woensdag

Het belooft een warme en vrij zonnige woensdag te worden. Met een zuidelijke aanvoer wordt zachte lucht aangevoerd en stroomt uit over de Alpen. Daardoor kan het woensdag in de dalen zelfs 20 graden worden. Het warmtefront dat dinsdag passeert is te koppelen aan een klein lagedrukgebiedje en zal met een boog over Duitsland woensdag de Oostenrijkse Alpen aandoen. Daar kan vooral in de vroege ochtend nog wat sneeuw vallen, voordat het neerslaggebied oplost. De temperatuur stijgt in de dalen dus tot rond de 20 graden, maar ook hogerop is het ruim boven het vriespunt. Het nulgradenniveau komt al snel uit tot boven de 2500 meter.

Hogedruk aan zet

De dagen daarna ontwikkelt zich boven Scandinavië en de Baltische Staten een krachtig hogedrukgebied. Dat levert in een groot deel van Europa zonnig en droog weer op. Zonnig en droog zoals we de afgelopen twee weken ook al bijna non-stop hebben gezien. De weinige hoeveelheid neerslag heeft natuurlijk invloed op de sneeuwkwaliteit, maar door deze droge maartmaand is de buffer voor het komende zomerseizoen maar zeer beperkt. Voor de skigebieden gelegen boven de 2000 meter zijn het nog prima omstandigheden om goed te genieten van de sneeuw en de zon.

Na woensdag zorgt een krachtig hogedrukgebied voor zonnig en droog lenteweer.

(Visited 519 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier