Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De komende dagen kan er nog wat sneeuw vallen als een lagedrukgebiedje naar het noorden trekt en vervolgens via een boog over Duitsland de Oostenrijkse Alpen aan doet. Daarna zorgt een groot hogedrukgebied voor rustig en zonnig lenteweer in grote delen van Europa.

Prachtig weer in de Alpen

Collega Sebastiaan Aarts was gisteren aan het skitouren in het Pitztal in de omgeving van de Wildspitze en had daar schitterend weer bij:

Beetje sneeuw

Na een zonovergoten maandag betrekt het weer vanuit het zuidwesten. De bewolking neemt toe en er gaat ook wat neerslag vallen als een warmtefront naar het noorden trekt. Het warmtefront schampt de Alpen waardoor er niet heel veel neerslag valt, maar vooral in het zuidwesten kan toch wat neerslag vallen. De sneeuwvalgrens ligt eerst nog rond de 1500 meter, maar zal met het binnenstromen van zachte lucht snel stijgen tot ruim boven de 2000 meter. De dalen zullen dus vooral regen krijgen. Na de passage van het warmtefront is er later op de dag ook weer wat ruimte voor de zon.

Zachte woensdag

Het belooft een warme en vrij zonnige woensdag te worden. Met een zuidelijke aanvoer wordt zachte lucht aangevoerd en stroomt uit over de Alpen. Daardoor kan het woensdag in de dalen zelfs 20 graden worden. Het warmtefront dat dinsdag passeert is te koppelen aan een klein lagedrukgebiedje en zal met een boog over Duitsland woensdag de Oostenrijkse Alpen aandoen. Daar kan vooral in de vroege ochtend nog wat sneeuw vallen, voordat het neerslaggebied oplost. De temperatuur stijgt in de dalen dus tot rond de 20 graden, maar ook hogerop is het ruim boven het vriespunt. Het nulgradenniveau komt al snel uit tot boven de 2500 meter.

Hogedruk aan zet

De dagen daarna ontwikkelt zich boven Scandinavië en de Baltische Staten een krachtig hogedrukgebied. Dat levert in een groot deel van Europa zonnig en droog weer op. Zonnig en droog zoals we de afgelopen twee weken ook al bijna non-stop hebben gezien. De weinige hoeveelheid neerslag heeft natuurlijk invloed op de sneeuwkwaliteit, maar door deze droge maartmaand is de buffer voor het komende zomerseizoen maar zeer beperkt. Voor de skigebieden gelegen boven de 2000 meter zijn het nog prima omstandigheden om goed te genieten van de sneeuw en de zon.

Na woensdag zorgt een krachtig hogedrukgebied voor zonnig en droog lenteweer.

(Visited 525 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer