Nog even nagenieten van de september sneeuw

De vraag is of we echt blij worden van het winterweer dat nu al voor de tweede keer deze maand een abrupt einde maakte aan een lange zomerse periode met tropische temperaturen. Hoe dan ook het leverde wel weer heel mooie plaatjes op die de harten van menig winter(sport) vriend sneller zullen doen kloppen en ook de gletsjers konden zich freuen!

Freiwandeck 2.755m Grossglockner

Nu maar hopen dat Frau Holle niet al haar winters kruit al aan het verschieten is. Feit is in ieder geval dat deze september uit een heel ander (kouder) vaatje aan het tappen is dan die van de voorgaande 2 jaren.

Kijken we stiekum even naar de eerste seizoen (winter) verwachtingen dan moeten we echter vaststellen dat we opnieuw een vrij zachte herfst en wederom een zachte winter in vrijwel geheel Europa en de Alpen gaan krijgen (0.5 tot 2 graden te warm). Wel wordt er meer neerslag verwacht dan “normaal”.

De eerste winterprognoses wijzen opnieuw richting een zachte winter, later meer daarover in onze eigen winterverwachting

Net als de voorgaande jaren zullen we ook dit jaar begin oktober weer met een analyse / winterprognose voor 2017 – 2018 komen, dus hou de berichtgevingen in de gaten of meld je gewoon even aan op de site om vooral niets te missen!

Voor de geïnteresseerden, de winterverwachtingen van de afgelopen 2 jaren zie onderstaande links

2015 2016
2016-2017

Nazomeren
Voor wat betreft het weer voor de komende dagen zien we weinig verandering t.o.v. eerdere modeluitdraai. De lage druk (hoogtelaag) gaat plaatsmaken voor hogedruk en we gaan de komende dagen genieten van veel zon en aangename temperaturen. Wel moeten we ook vandaag weer het retrograde hoogtelaagje met later weer oplevende neerslagkansen goed in de gaten houden! Voor de details verwijs ik naar de eerdere berichtgeving en Alpenweer praatjes.

Radarbeeld vanmorgen

Ter afsluiting voor alle winter en sneeuw liefhebbers nog één keer een rondje Oostenrijkse Alpen sneeuw alwaar de afgelopen dagen lokaal een halve meter sneeuw is gevallen.

Via Sebastian-Jury- Grossglockner
Via @Manuel Oberhuber‏ / Großglockner Hochalpenstraße
Via Manuel Oberhuber‏ / Großglockner Hochalpenstraße
Plania Via @Phil_Brandl
Via Kitzsteinhorn, / Kaprun
Via @Hansterbraak Mittelberg
Erzherzog Johann Hütte / Grossglockner)
Erzherzog Johann Hütte / Grossglockner
Hintertuxer
Feuerberg-Mountain-Resort (FB) Karinthie
Dachsteingletscher-Schladming

En toen kwam de zon…

Zugspitze Süd Via webcam EU
Feuerberg Mountain Resort via FB
Feuerberg Mountain Resort

Fijne dag en ciao vanuit een onbewolkt maar nog koud Oberwallis

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 501 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer