Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Verse sneeuw en vorst in de Alpen

Geheel volgens verwachting heeft in de Alpen de winter zin intrede gedaan. Achter een koufront is gisteren en vannacht koudere lucht binnengestroomd en viel er steeds weer neerslag. Met de koudere lucht gingen ook de temperaturen omlaag en tot 1500 meter vriest het licht en in het hooggebergte matig tot streng. Enkel de zuidoostelijke Alpen hebben nog te maken met zachtere condities.

Radarbeeld Alpen 09h45. Via WetterOnline.de

Inmiddels is de sneeuwvalgrens lokaal bij intensieve neerslag gedaald tot 1100 meter en is het vanaf 1400 meter sneeuwbedekt. Onder invloed van zwakke tussenhoog invloed is het in de westelijke Alpen flink opgeklaard, in de oostelijke Alpen valt eerst nog neerslag en boven de 1100 a 1600 meter sneeuw, in het zuidoosten sneeuw boven 2000 meter. Hieronder een impressie van de dinsdag ochtend

Tiefenbach-Söden-2800m
Splügen-Tanatzhöhe-2150m
Bettmeralp 1900
Torrent-Skipiste-2315
Gemmipass-2350m
Belalp-Hohbiel-2680m
Cervino-Plateau-Rosa-3480m me rechts de Matterhorn
Jungfraujoch 3500m
Suvretta-Randolins
Sulden Madritschhütte

De komende dagen gat het onderkoeld en onbestendig verder waarbij storingen periodiek meer sneeuw zullen gaan brengen. De meeste neerslag (sneeuw) valt in de centrale en oostelijke zuidelijke Alpen. De temperaturen gaan nog wat verder omlaag en tot 1200 a 800 meter kan het sneeuwen.

Meer morgen in het uitgebreide Alpenweerbericht, Ciao

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 605 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer