Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Verse sneeuw en vorst in de Alpen

Geheel volgens verwachting heeft in de Alpen de winter zin intrede gedaan. Achter een koufront is gisteren en vannacht koudere lucht binnengestroomd en viel er steeds weer neerslag. Met de koudere lucht gingen ook de temperaturen omlaag en tot 1500 meter vriest het licht en in het hooggebergte matig tot streng. Enkel de zuidoostelijke Alpen hebben nog te maken met zachtere condities.

Radarbeeld Alpen 09h45. Via WetterOnline.de

Inmiddels is de sneeuwvalgrens lokaal bij intensieve neerslag gedaald tot 1100 meter en is het vanaf 1400 meter sneeuwbedekt. Onder invloed van zwakke tussenhoog invloed is het in de westelijke Alpen flink opgeklaard, in de oostelijke Alpen valt eerst nog neerslag en boven de 1100 a 1600 meter sneeuw, in het zuidoosten sneeuw boven 2000 meter. Hieronder een impressie van de dinsdag ochtend

Tiefenbach-Söden-2800m
Splügen-Tanatzhöhe-2150m
Bettmeralp 1900
Torrent-Skipiste-2315
Gemmipass-2350m
Belalp-Hohbiel-2680m
Cervino-Plateau-Rosa-3480m me rechts de Matterhorn
Jungfraujoch 3500m
Suvretta-Randolins
Sulden Madritschhütte

De komende dagen gat het onderkoeld en onbestendig verder waarbij storingen periodiek meer sneeuw zullen gaan brengen. De meeste neerslag (sneeuw) valt in de centrale en oostelijke zuidelijke Alpen. De temperaturen gaan nog wat verder omlaag en tot 1200 a 800 meter kan het sneeuwen.

Meer morgen in het uitgebreide Alpenweerbericht, Ciao

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten en discussieer vooral mee op het forum!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 605 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer