Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Kaiserwetter

Hogedruk heeft zijn invloed vandaag verder over de Alpen uitgebreid en ook de bewolking aan de Alpennoordkant moest met het vorderen van de dag steeds verder het veld ruimen. Ondanks de zon was het met een noordoostelijke wind koud en in de schaduw kwam het kwik niet of slecht een paar graden boven het vriespunt uit.

Radar vanmiddag

Een prima dag dus om zelf een de sneeuw te verkennen hier in Oberwallis. Vanuit de weerkamer in Termen vertrok ik met 0 graden op weg naar Rosswald. Vanaf 1100 meter begroette me de sneeuw en met elke 100 hoogtemeters ging het kwik 1 graad naar beneden en nam het sneeuwdek 2 cm aan dikte toe.

Ofschoon we met de noordwestelijk stroming hier in Oberwallis meestal niet veel sneeuw krijgen was het met 20 tot 30 cm mooiste pulver sneeuw op Rosswald (1800m) toe op en top winters. Met een graadje of -4, dauwpunt – 15 graden en verse pulver sneeuw deed deze dag meer aan de Hochwinter denken dan aan de herfst. Een paar plaatjes van vanmiddag;

De komende 10 tot 15 dagen verandert er niet veel aan het huidige weerbeeld. Hogedruk en wat zachter weer wordt in de weekenden afgelost door koudere maritiem polaire lucht en overtrekkende sneeuwstoringen. Onzekerheid bestaat nog over het precieze verloop van de jetstream en de posities van de sturende drukgebieden. Een overgang naar markant zachter herfst (dooi) weer voorlopig  niet aan de orde. Opvallend overigens vanavond ook weer de zeer zachte oplossing van de operationele uitdraai van het GFS!

Kijk nog even mee naar een Vlog (zie ook andere versie op Facebook) die ik vanmiddag heb gemaakt vanuit een heerlijk winters berglandschap.

Fijne avond en graag weer tot morgen dan hopelijk ook weer met mooie vooruitzichten. Ciao

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 201 times, 1 visits today)