Kaiserwetter

Hogedruk heeft zijn invloed vandaag verder over de Alpen uitgebreid en ook de bewolking aan de Alpennoordkant moest met het vorderen van de dag steeds verder het veld ruimen. Ondanks de zon was het met een noordoostelijke wind koud en in de schaduw kwam het kwik niet of slecht een paar graden boven het vriespunt uit.

Radar vanmiddag

Een prima dag dus om zelf een de sneeuw te verkennen hier in Oberwallis. Vanuit de weerkamer in Termen vertrok ik met 0 graden op weg naar Rosswald. Vanaf 1100 meter begroette me de sneeuw en met elke 100 hoogtemeters ging het kwik 1 graad naar beneden en nam het sneeuwdek 2 cm aan dikte toe.

Ofschoon we met de noordwestelijk stroming hier in Oberwallis meestal niet veel sneeuw krijgen was het met 20 tot 30 cm mooiste pulver sneeuw op Rosswald (1800m) toe op en top winters. Met een graadje of -4, dauwpunt – 15 graden en verse pulver sneeuw deed deze dag meer aan de Hochwinter denken dan aan de herfst. Een paar plaatjes van vanmiddag;

De komende 10 tot 15 dagen verandert er niet veel aan het huidige weerbeeld. Hogedruk en wat zachter weer wordt in de weekenden afgelost door koudere maritiem polaire lucht en overtrekkende sneeuwstoringen. Onzekerheid bestaat nog over het precieze verloop van de jetstream en de posities van de sturende drukgebieden. Een overgang naar markant zachter herfst (dooi) weer voorlopig  niet aan de orde. Opvallend overigens vanavond ook weer de zeer zachte oplossing van de operationele uitdraai van het GFS!

Kijk nog even mee naar een Vlog (zie ook andere versie op Facebook) die ik vanmiddag heb gemaakt vanuit een heerlijk winters berglandschap.

Fijne avond en graag weer tot morgen dan hopelijk ook weer met mooie vooruitzichten. Ciao

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 206 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer