Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Kaiserwetter

Hogedruk heeft zijn invloed vandaag verder over de Alpen uitgebreid en ook de bewolking aan de Alpennoordkant moest met het vorderen van de dag steeds verder het veld ruimen. Ondanks de zon was het met een noordoostelijke wind koud en in de schaduw kwam het kwik niet of slecht een paar graden boven het vriespunt uit.

Radar vanmiddag

Een prima dag dus om zelf een de sneeuw te verkennen hier in Oberwallis. Vanuit de weerkamer in Termen vertrok ik met 0 graden op weg naar Rosswald. Vanaf 1100 meter begroette me de sneeuw en met elke 100 hoogtemeters ging het kwik 1 graad naar beneden en nam het sneeuwdek 2 cm aan dikte toe.

Ofschoon we met de noordwestelijk stroming hier in Oberwallis meestal niet veel sneeuw krijgen was het met 20 tot 30 cm mooiste pulver sneeuw op Rosswald (1800m) toe op en top winters. Met een graadje of -4, dauwpunt – 15 graden en verse pulver sneeuw deed deze dag meer aan de Hochwinter denken dan aan de herfst. Een paar plaatjes van vanmiddag;

De komende 10 tot 15 dagen verandert er niet veel aan het huidige weerbeeld. Hogedruk en wat zachter weer wordt in de weekenden afgelost door koudere maritiem polaire lucht en overtrekkende sneeuwstoringen. Onzekerheid bestaat nog over het precieze verloop van de jetstream en de posities van de sturende drukgebieden. Een overgang naar markant zachter herfst (dooi) weer voorlopig  niet aan de orde. Opvallend overigens vanavond ook weer de zeer zachte oplossing van de operationele uitdraai van het GFS!

Kijk nog even mee naar een Vlog (zie ook andere versie op Facebook) die ik vanmiddag heb gemaakt vanuit een heerlijk winters berglandschap.

Fijne avond en graag weer tot morgen dan hopelijk ook weer met mooie vooruitzichten. Ciao

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 203 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer