Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De Alpen staan dezer dagen onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië met waarden tot 1044 hPa. Tegelijk bevindt een lagedrukgebied zich boven de noordelijke Balkan en Wit-Rusland. Tussen deze twee belangrijke drukgebieden stroomt er frisse lucht vanaf het noordoosten naar de Alpen. De oostelijke Alpen liggen nog het meest onder de invloed van het laag boven Oost-Europa waardoor in deze gebieden (lichte) neerslag en bijgevolg ook sneeuw te verwachten is. Tijdens het weekend ontstaat er een laag boven de golf van Genua waardoor vochtige Middellandse zeelucht in de Alpen tijdelijk op uitgebreidere schaal voor neerslag/sneeuw kan zorgen.

Een scandihoog, de droom van een winterliefhebber. 

Zoals de drukgebieden in Europa er nu bijliggen, daar kan een winterliefhebber alleen maar van dromen. Een noordoostelijke glijbaan zorgt er voor dat lucht vanuit Rusland en Siberië helemaal tot bij ons kan geraken. Jammer genoeg is het in die regio’s momenteel nog niet genoeg afgekoeld en is de zon nog te sterk om echt winterweer te produceren. Toch merken we wel iets van deze constellatie met temperaturen die voor het eerst sinds lange tijd nog eens lager zijn dan de normalen en sneeuw die met een duidelijk lagere sneeuwgrens de bergen (in Oostenrijk) wit aan het maken is.

[/fusion_builder_container]

(Visited 636 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer