klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen – Lage druk boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa zorgt voor een wisselvallig weekeinde in de Alpen. Tegelijkertijd wordt vanuit het noorden ook koude Arctische lucht naar de Alpen gevoerd. Deze koude lucht sijpelt de komende dagen langzaam de Alpen binnen.

De Alpen bevinden zich onder de invloed van lage druk (blauwe kleuren) boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa. Op deze weerkaart is ook de hogedruk boven Scandinavië te zien waarmee koude lucht richting onder andere de Benelux wordt aangevoerd.

Zaterdag zorgt lagedruk boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa voor sterk wisselvallig weer. Vooral langs de zuidkant van de Alpen en de Franse Alpen wordt veel neerslag verwacht; in de hoger gelegen delen kan tot 35 cm aan sneeuw vallen. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens rond 1000 meter. Ook langs de noordelijke Alpen volgt in de loop van de middag neerslag. Daarvoor laat de zon zich in de noordelijke Oostenrijkse Alpen mogelijk nog wel even zien.

Ook in de avond en nacht blijft het op veel plaatsen doorsneeuwen. Omdat de aangevoerde lucht iets kouder wordt, valt de neerslag tot in de dalen als sneeuw.

Zondag is het ook nog wisselvallig in de Alpen. Wel komen in de loop van de dag in de Oostenrijkse en noordelijke Zwitserse Alpen steeds meer droge perioden. De temperatuur ligt in de dalen net iets boven het vriespunt in het noorden van de Alpen, langs de zuidkant wordt het maximaal een graad of 5.

Rustiger, maar ook guur!

Vanaf maandag bouwt een hogedrukgebied zich ten westen van de Alpen op. Hierdoor komt een noordelijke stroming op gang, waarmee drogere lucht wordt aangevoerd. Wel is deze lucht nog steeds koud. Ook komt vooral in de noordelijke dalen een stevige oostenwind te staan, die het voor het gevoel extra koud maakt.

Dinsdag ontwikkelt zich een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Daarmee komt een stevige noordelijke stroming op gang.

Op maandag zelf valt hier en daar nog wat lichte sneeuw. Daarnaast zijn er ook flinke droge perioden. Wel is er nog weinig ruimte voor de zon. Dinsdag en woensdag beloven meest droog te verlopen met vooral hoger in de bergen veel zon. In de lager gelegen gebieden is waarschijnlijk meer lage bewolking (hochnebel) aanwezig. Daarbij ligt de temperatuur een paar graden boven het vriespunt. In de bergen ligt de temperatuur overdag ver onder het vriespunt, met op 1500 meter hoogte temperaturen rond of onder -5 graden. De stevige oostenwind is vooral op dinsdag nog aanwezig, daarna neemt de wind weer wat in kracht af.

Op de lange termijn lijkt lagedruk steeds meer het weer te bepalen. Dat betekent een overgang naar licht wisselvallig weer, maar ook wat hogere temperaturen.

Webcams

Meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams (de website en webcams van Meteo-Oberwallis zijn door een server probleem tijdelijk niet toegankelijk)

Exclusief en uniek!  compleet verzorgde Ski safari’s met eigen Zwitserse Ski leraar

 

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Waarschuwing
Door de wisselende condities, de oplopende temperaturen als ook door de verse sneeuw is het lawine gevaar gestegen en geldt er een code ORANJE of “erheblich” / behoorlijk groot”.

De afgelopen dagen werden in de Walliser Alpen,  de Franse Alpen als ook in de Pyreneeën lawines gemeld met helaas ook weer dodelijke afloop en (zwaar) gewonden. Blijf dus vooral op de gemarkeerde pistes!

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’,

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.

(Visited 729 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer