Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen – Lage druk boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa zorgt voor een wisselvallig weekeinde in de Alpen. Tegelijkertijd wordt vanuit het noorden ook koude Arctische lucht naar de Alpen gevoerd. Deze koude lucht sijpelt de komende dagen langzaam de Alpen binnen.

De Alpen bevinden zich onder de invloed van lage druk (blauwe kleuren) boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa. Op deze weerkaart is ook de hogedruk boven Scandinavië te zien waarmee koude lucht richting onder andere de Benelux wordt aangevoerd.

Zaterdag zorgt lagedruk boven het Middellandse Zeegebied en Centraal-Europa voor sterk wisselvallig weer. Vooral langs de zuidkant van de Alpen en de Franse Alpen wordt veel neerslag verwacht; in de hoger gelegen delen kan tot 35 cm aan sneeuw vallen. Daarbij ligt de sneeuwvalgrens rond 1000 meter. Ook langs de noordelijke Alpen volgt in de loop van de middag neerslag. Daarvoor laat de zon zich in de noordelijke Oostenrijkse Alpen mogelijk nog wel even zien.

Ook in de avond en nacht blijft het op veel plaatsen doorsneeuwen. Omdat de aangevoerde lucht iets kouder wordt, valt de neerslag tot in de dalen als sneeuw.

Zondag is het ook nog wisselvallig in de Alpen. Wel komen in de loop van de dag in de Oostenrijkse en noordelijke Zwitserse Alpen steeds meer droge perioden. De temperatuur ligt in de dalen net iets boven het vriespunt in het noorden van de Alpen, langs de zuidkant wordt het maximaal een graad of 5.

Rustiger, maar ook guur!

Vanaf maandag bouwt een hogedrukgebied zich ten westen van de Alpen op. Hierdoor komt een noordelijke stroming op gang, waarmee drogere lucht wordt aangevoerd. Wel is deze lucht nog steeds koud. Ook komt vooral in de noordelijke dalen een stevige oostenwind te staan, die het voor het gevoel extra koud maakt.

Dinsdag ontwikkelt zich een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Daarmee komt een stevige noordelijke stroming op gang.

Op maandag zelf valt hier en daar nog wat lichte sneeuw. Daarnaast zijn er ook flinke droge perioden. Wel is er nog weinig ruimte voor de zon. Dinsdag en woensdag beloven meest droog te verlopen met vooral hoger in de bergen veel zon. In de lager gelegen gebieden is waarschijnlijk meer lage bewolking (hochnebel) aanwezig. Daarbij ligt de temperatuur een paar graden boven het vriespunt. In de bergen ligt de temperatuur overdag ver onder het vriespunt, met op 1500 meter hoogte temperaturen rond of onder -5 graden. De stevige oostenwind is vooral op dinsdag nog aanwezig, daarna neemt de wind weer wat in kracht af.

Op de lange termijn lijkt lagedruk steeds meer het weer te bepalen. Dat betekent een overgang naar licht wisselvallig weer, maar ook wat hogere temperaturen.

Webcams

Meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams (de website en webcams van Meteo-Oberwallis zijn door een server probleem tijdelijk niet toegankelijk)

Exclusief en uniek!  compleet verzorgde Ski safari’s met eigen Zwitserse Ski leraar

 

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Waarschuwing
Door de wisselende condities, de oplopende temperaturen als ook door de verse sneeuw is het lawine gevaar gestegen en geldt er een code ORANJE of “erheblich” / behoorlijk groot”.

De afgelopen dagen werden in de Walliser Alpen,  de Franse Alpen als ook in de Pyreneeën lawines gemeld met helaas ook weer dodelijke afloop en (zwaar) gewonden. Blijf dus vooral op de gemarkeerde pistes!

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’,

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.

(Visited 727 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier