April doet wat hij wil. De winter heeft dit voorjaar al meerdere keren toegeslagen en laat zich ook deze week nog een keer zien. Na een lenteachtig weekend gaat het maandag weer flink afkoelen. Tot en met woensdag blijft het koud en kan er veel regen en sneeuw vallen.

Vanaf maandag opnieuw kou en sneeuw

De voorjaarsliefhebbers moeten nog even geduld hebben, want de winter komt weer terug. Een koufront zorgt vanaf maandag voor flinke afkoeling. Sneeuw tot in de lagere dalen kan daarbij verwacht worden en het is aan de koude kant voor de tijd van het jaar. Dit weekend was het echter nog zeer aangenaam en zonnig weer in de Alpen.

Mooi weer voor een fietstocht afgelopen zaterdag naar Kuhtai met de fiets (foto’s: Remco Graas)

Maandag trekt een markant koufront over de Alpen vanuit het westen. In combinatie met een Genua-laag dat zondagnacht het westen heeft bereikt, gaat de neerslag verder richtig het noordoosten intensiveren. De sneeuwvalgrens daalt in de loop van de dag richting 1000 m en in de nacht mogelijk tot 500 m in de Oost-Alpen. Rondom de Alpenhoofdkam valt de meeste sneeuw en kan tot 30 cm sneeuw gaan vallen de komende uren. De wind neemt ook in kracht toe en komt vanuit een westelijke richting.

De komende 24 uur valt veel sneeuw in de West-Alpen en breidt zich langzaam verder uit naar het oosten.

Dinsdag trekt het laag verder door en blijft de regen en sneeuwval aanhouden. Lokaal kan ook wateroverlast voor gaan komen. De sneeuwvalgrens komt tot in de dalen te liggen en de neerslagintensiteit verplaatst zich naar de oostelijke Alpen waar het ook kan stormachtig waaien. In de West-Alpen is er meer ruimte voor opklaringen later op de dag.

Het koelt de komende dagen flink af en de sneeuwvalgrens bereikt mogelijk ook de dalen

Woensdag blijft het ook nog onbestendig en koud. Met een noordelijke aanvoer worden koude luchtmassa’s naar de Alpen aangevoerd. Het is een afwisseling van buien en zon, maar neemt de kans op neerslag neemt langzaam af. In de nachten kan het nog flink afkoelen.

Vanaf donderdag wordt het langzaam droger, maar blijft het nog aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. In het westen van de Alpen is meer ruimte voor de zon, maar de ochtenden zijn fris en het blijft vaak onder nul. Richting het weekend gaan de temperaturen dan langzaam verder omhoog, maar temperaturen van zomerse waarden zijn op de korte termijn nog onwaarschijnlijk.

Het blijft voorlopig aan de frisse kant, maar richting het weekend neemt de kant op warme dagen weer toe. Begin van de week nog kans ook neerslag, maar de tweede helft van de week overwegende droog (ECMWF weerpluim, prikpunt: Innsbruck)
(Visited 19 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer