Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

April doet wat hij wil. De winter heeft dit voorjaar al meerdere keren toegeslagen en laat zich ook deze week nog een keer zien. Na een lenteachtig weekend gaat het maandag weer flink afkoelen. Tot en met woensdag blijft het koud en kan er veel regen en sneeuw vallen.

Vanaf maandag opnieuw kou en sneeuw

De voorjaarsliefhebbers moeten nog even geduld hebben, want de winter komt weer terug. Een koufront zorgt vanaf maandag voor flinke afkoeling. Sneeuw tot in de lagere dalen kan daarbij verwacht worden en het is aan de koude kant voor de tijd van het jaar. Dit weekend was het echter nog zeer aangenaam en zonnig weer in de Alpen.

Mooi weer voor een fietstocht afgelopen zaterdag naar Kuhtai met de fiets (foto’s: Remco Graas)

Maandag trekt een markant koufront over de Alpen vanuit het westen. In combinatie met een Genua-laag dat zondagnacht het westen heeft bereikt, gaat de neerslag verder richtig het noordoosten intensiveren. De sneeuwvalgrens daalt in de loop van de dag richting 1000 m en in de nacht mogelijk tot 500 m in de Oost-Alpen. Rondom de Alpenhoofdkam valt de meeste sneeuw en kan tot 30 cm sneeuw gaan vallen de komende uren. De wind neemt ook in kracht toe en komt vanuit een westelijke richting.

De komende 24 uur valt veel sneeuw in de West-Alpen en breidt zich langzaam verder uit naar het oosten.

Dinsdag trekt het laag verder door en blijft de regen en sneeuwval aanhouden. Lokaal kan ook wateroverlast voor gaan komen. De sneeuwvalgrens komt tot in de dalen te liggen en de neerslagintensiteit verplaatst zich naar de oostelijke Alpen waar het ook kan stormachtig waaien. In de West-Alpen is er meer ruimte voor opklaringen later op de dag.

Het koelt de komende dagen flink af en de sneeuwvalgrens bereikt mogelijk ook de dalen

Woensdag blijft het ook nog onbestendig en koud. Met een noordelijke aanvoer worden koude luchtmassa’s naar de Alpen aangevoerd. Het is een afwisseling van buien en zon, maar neemt de kans op neerslag neemt langzaam af. In de nachten kan het nog flink afkoelen.

Vanaf donderdag wordt het langzaam droger, maar blijft het nog aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. In het westen van de Alpen is meer ruimte voor de zon, maar de ochtenden zijn fris en het blijft vaak onder nul. Richting het weekend gaan de temperaturen dan langzaam verder omhoog, maar temperaturen van zomerse waarden zijn op de korte termijn nog onwaarschijnlijk.

Het blijft voorlopig aan de frisse kant, maar richting het weekend neemt de kant op warme dagen weer toe. Begin van de week nog kans ook neerslag, maar de tweede helft van de week overwegende droog (ECMWF weerpluim, prikpunt: Innsbruck)
(Visited 37 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier