Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: een laag trekt verder opvullend naar de Balkan waarbij zijn centrum in de omgeving van de Zwarte Zee komt te liggen. Daarmee komt er een einde aan de toevoer van de vochtige lucht. Gelijktijdig geraken we onder de invloed van een tussenhoog in een zachte en föhnige zuidwestelijke stroming. Zwakke storingen zullen periodiek de neerslagkansen doen opleven.

Met het wegtrekken van het Italië laag naar de westelijke Balkan nam gisteren nam de Gegenstromlage verder in kracht af en daarmee kwam er ook een einde aan de daarmee samenhangende neerslag. In de ochtend klaarde het lokaal even mooi op maar verder overheerste toch de bewolking. Hogerop in de atmosfeer was de lucht vooral in de westelijke Alpen echter al een stuk droger en om de zon te zien wat het dus echt zaak om tot boven de vochtige deken te stijgen. Daarvoor moest je echter wel tot 2200 a 2400 meter stijgen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 38 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer