Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Subsidentie hogedruk, inversie en Hochnebel

Hogedruk staat in de herfst en winter ook in de Alpen niet altijd garant voor mooi zonnig weer. Door de dalende luchtbeweging binnen de hogedruk wordt de verticale luchtkolom van bovenaf afgedroogd en opgewarmd. In de hogere Alpen staat dit garant voor heel veel zon en milde temperaturen.

Blik richting de Aletsch met de Rieder en Bettmeralp die eveneens boven de Hochnebel uittornen
Fotogenieke Hochnebel
Rosswald en het Hochnebelmeer gezien vanaf de Riedealp vanmiddag.

In de onderste atmosfeer heeft zich met een oostelijke stroming daarentegen vochtigere en koelere lucht verzameld die van het noorden uit de Alpendalen “instroomt”. Onder de subsidentie inversie is het grijs en grauw.

Vlog

Johann bericht vanuit Rosswald in de Oberwalliser Alpen net boven het “Hochnebelmeer

(Visited 103 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer