Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Hoog -Joachim – verliest langzaam verder zijn grip op het weer in de Alpen en uitgaande van een depressie ten zuidwesten van IJsland trekt een storing met neerslag vrijdag de westelijke Alpen binnen. Zaterdag volgt een tussenhoog en in de loop van de zondag een volgende storing. Maandag tijdelijke weersverbetering in het voorveld van een volgend frontensysteem.

Gisteren stroomde vooral in de hoogte weer drogere lucht over de westelijke Alpen uit en door nieuwe hogedrukimpulsen van hoog Joachim werd de lucht van bovenaf door de dalende luchtbewegingen extra afgedroogd. Hierdoor nam ook de inversie toe (deksel op circa 2000 meter)  met daarboven de gortdroge ( RLV tot 5%) lucht en daaronder koelere en vooral ook vochtigere lucht. De oostelijke Alpen hadden nog te maken met Nordstau bewolking waaruit ook nog wat (lichte) neerslag viel. Vooral in de bergen scheen de zon en de middagtemperaturen stegen al naar gelang mist, Hochnebel of zon tot 5 a 15 graden. Nog zachter was het in de inner-alpine en zuidelijke westelijke Alpen, hier steeg het kwik tot 16 a 19 graden en lokaal werd in het Zwitserse Ticino meer dan 20 graden geregistreerd!

[/fusion_builder_container]

(Visited 263 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer