Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De Alpen liggen op dit moment tussen een hogedrukgebied ten westen en lagedrukgebied ten oosten. Het hogedrukgebied breidt zich verder uit over de Alpen en daarmee stijgt de temperatuur de komende dagen. Het blijft overwegend droog en er heerst een sterke dagelijkse gang. Richting het weekend neemt de kans op onweer toe en wordt het zwoeler.

Vandaag begon de dag in de Alpen nog overwegend bewolkt en er stond soms nog stevige wind vanuit noordoostelijk richting. In de Zwitserse Alpen zorgde de Bise dat het nog fris kon aanvoelen. Ook in Oostenrijk kon het op de bergtoppen nog koud aanvoelen. In de loop van de dag nam de zon steeds meer in kracht toe en steeg de temperatuur richting de 20 graden op veel plaatsen.

Vanmorgen relatief bewolkt, wordt nu minder en minder en ook de temperatuur klimt. Remco Graas vanaf Achensee. Foto genomen vanaf Ebnerjoch.
Vanochtend nog wat bewolking rond de bergtoppen en nevel in het dal. Op de achtergrond de Patscherkofel (Tirol)
In de loop van de middag nam de zon steeds meer in kracht toe. Op de achtergrond de Europabrücke, Brennerpas in Tirol
Op de Patscherkofel op 2246 m lag nog wat sneeuw en was het fris met een wind vanuit het noordoosten.

Met de toenemende zonkracht is de UV-straling op dit moment ook hoog. Vandaag was de UV index 9-10 in de Alpen en deze zal de komende dagen ook hoog blijven. Vooral in de bergen met toenemende hoogte en waar nog sneeuw ligt is de UV-straling het hoogst. Verder staat heerst er ook een sterke dagelijkse gang met berg/dal- en valleiwinden, typerend tijdens deze hoge druk weersituatie.

UV-straling: vooral tijdens de middaguren en in de bergen zijn de waardes het hoogst

Morgen kan er in de ochtend nog nevel in de dalen zijn, maar met toenemende zonkracht zal deze snel verdwijnen. In bijna de gehele Alpen belooft het een mooie zomerse dag te worden. Uitzondering geldt voor het uiterste zuidwesten en zuiden van de Alpen. De Noordföhn/Bise neemt in kracht af en er heerst een sterke dagelijkse gang. In de middag ontstaan meer stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een enkele bui. Verder blijft het overwegend droog.

Dinsdag een vergelijkbare dag met rustig en stabiel zomerweer. De temperatuur doet nog een stapje omhoog. De nulgradengrens blijft nog net onder de 3000 m en er staat een zwakke wind.

Woensdag en donderdag beginnen aanvankelijk met veel zon, maar neemt in de loop van de dag neemt de bewolking steeds meer toe. Vooral in de Zuid-Alpen zijn buien met ook onweer niet uitgesloten. In de rest van de Alpen blijft het vooralsnog droog, maar neemt de luchtvochtigheid toe en zal het zwoeler gaan aanvoelen met name vanaf de donderdag.

Vrijdag bereikt een portie warme lucht de Alpen. Het ECMWF (links) en GFS (rechts) zijn hierover eensgezind, waarbij het GFS de sterkste warmte anomalie laat zien (bron: WXcharts.com)

Vooruitzichten – Warmer en toenemende onweerskansen
Deze week doet de temperatuur elke dag een stapje omhoog en laat de zomer zich steeds meer zien. In het zuidwesten en zuiden van de Alpen blijft de kans op de bui het grootst. In de rest van de Alpen blijft het grotendeels droog en zonnig. Vanaf donderdag bereikt vochtigere lucht de Alpen en mede dankzij een zwakke drukverdeling stijgt ook de kans op onweersbuien. De temperatuur zal daarmee ook zwoeler gaan aanvoelen.

Fijne zondag nog en ciao vanuit Innsbruck!

Weergrafieken voor temperatuur, neerslag en sneeuwvalgrens. De temperatuur doet komende dagen elke dag een stapje omhoog (prikpunt: Innsbruck)
(Visited 27 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer