Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: tussen lage druk op de Atlantische Oceaan en hoge druk boven oost Europa houdt de  zuidelijke hoogtestroming de komende dagen nog aan. In het noorden zorgt de Föhn voor vriendelijk, zacht en overwegend droog weer. Aan de zuidzijde stuwt vochtigere lucht tegen de Alpenhoofdkam. Woensdag gaat een koufront een einde maken aan de SüdFöhn en Südstau situatie en kunnen we weer lekker fris doorademen!

Gisteren meldde Sander in zijn Alpen weerbericht al dat de temperaturen tot 22 a 23 zouden kunnen gaan oplopen, welnu, dat was ook precies hetgeen gisteren gebeurde!  Zo werden in Zwitserland de hoogste waardes hier in Wallis gehaald met als topper 22.6 graden in Martigny (460m), nog net een tikkeltje warmer werd het in de oostelijke Alpen en wel in Innsbruck alwaar het kwik tot 22.7 graden opliep. Met de zuidelijke hoogtestroming trokken wolken en wolkenvelden over westelijke Alpen en deels ook over het westen van de oostelijke Alpen, de oostelijke delen hadden te maken met wat drogere lucht en vooral hier was het ook zonnig. Naast de wolken werd er ook het nodige aan Saharastof meegevoerd.

[/fusion_builder_container]

(Visited 21 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer