Algemene situatie:
De Alpenlanden hebben aanvankelijk nog te maken met een zwak koufront behorende bij depressie Bigi, maar het Azorenhogedrukgebied, dit keer de naam Christof, breidt zich naar de Alpenlanden uit en zorgt de komende dagen voor warm en zonnig zomerweer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Wegtrekkende wolken en buien, vanuit het westen zonneschijn
Op deze maandag zijn er vooral aan de noordkant nog wolkenvelden en hier en daar komt het nog tot enkele buien en dan vooral in Oostenrijk. De buien en wolken trekken geleidelijk oostwaarts en dat betekent dat het in Zwitserland gaat opklaren.

De temperatuur stijgt in Zwitserland naar 23° in het noorden, 24 in het westen en 27 in Wallis. Aan de zuidzijde schijnt de zon volop en wordt het zo’n 29°. In Oostenrijk loopt het kwik op naar waarden tussen de 22 en 28° en door lichte föhn uit het noorden is het in de zuidzijde het beste weer met flink wat zonneschijn.

Wolkenvelden en hier en daar een bui. De wolken en buien trekken naar het oosten en vanuit het westen klaart het steeds meer op. De komende dagen is prachtig zomerweer. Actueel zag het er zo uit vanochtend om 9 uur. Bron: wetteronline.de

Veel zon en warmer
Morgen tot en met donderdag profiteren de Alpen van het Azorenhogedrukgebied Christof. De zon schijnt in Zwitserland volop met later op de dag de vorming van stapelwolken. Heel lokaal kunnen deze stapelwolken morgen en woensdag uitgroeien tot een lokale onweersbui. De kans op onweersbuien neemt later op donderdag overigens wel toe. De temperaturen stijgt aan de noordkant naar 26 tot 29, in het westen en Wallis wordt het 27 tot 31 en aan de zuidzijde 30-32°.

In Oostenrijk komen morgen in het noorden en oosten nog enkele wolkenvelden voor met wellicht een enkele bui. Verder is het zonnig met 25 tot 29°. Woensdag en donderdag schijnt de zon volop, maar later op donderdag neemt de kans op onweer vanuit het westen toe. Het wordt woensdag 27 tot 32 en donderdag kan het lokaal 34° worden.

De kansen op föhn uit het noorden zijn voor Zwitserland vooral vandaag en ook weer vrijdag aanwezig. Bron: meteocentrale.ch
De kansen op föhn uit het noorden zijn voor Oostenrijk vooral vandaag en ook weer vrijdag aanwezig. Bron: Wetteralarm.at

Vrijdag neemt de kans op buien aan de noordkant toe met ook weer, net als in onze Lage Landen, dalende temperaturen. Aan de zuidzijde van de Alpen blijft het door een duidelijk toenemende noordelijk föhn, zonnig, droog en warm zomerweer. Tegen die tijd volgt er vast weer een update, maar vanwege de welverdiende vakantie van Johann en ook van Roy wordt het Alpenweerpraatje veel minder vaak geplaatst.

Collega Roy is momenteel ook op vakantie in Zwitserland. Hij maakte gisteren deze prachtige foto.
Ook deze foto werd gemaakt door Roy.

Ik meld mij morgenochtend weer voor het reguliere weerpraatje voor de Lage Landen. Fijne dag verder en graag weer tot morgen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 434 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!