Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Dit weekend is het nog erg warm. Vandaag blijft het droog, maar vanaf morgen ook (onweers)buien. Begin volgende week markante afkoeling met sneeuw tot in lagere delen.

Gisteren scheen de zon weer volop bij aangename temperaturen. Dat leverde dan ook erg mooie plaatjes op:

Vandaag begint de dag over droog met veel zon en wat lichte wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de westenwind wat toe en wordt het voor het gevoel iets frisser. Vanuit het westen trekt er langzaam meer bewolking binnen, eerst hoge bewolking en later ook lagere bewolking. In de Oostelijke Alpen blijft het t langst zonnig. In de middag kunnen er wat stapelwolken ontstaan, maar het blijft meest droog. Het is zomers warm met op veel plaatsen temperaturen van boven de 25 graden. De nul-graden grens ligt vandaag dan ook tussen de 3300 en 3700 m hoogte. In de nacht naar morgen kunnen er enkele kleine buitjes over trekken.

Radarbeeld vanochtend om 9 uur. Bron: Wetteronline.de

Morgen is het wederom warm met aardig wat zonneschijn. Wel worden de luchtmassa’s langzaam wat instabieler en vochtiger. In de middag ontstaan er op verschillende plaatsen dan ook stapelwolken die kunnen uitgroeien tot enkele (onweers)buien. De nul-graden grens ligt morgen rondom de 3400 m hoogte.

In de nacht naar zondag met name in de zuidwestelijke Alpen pittige buien.

In de nacht naar zondag trekt er vanuit het zuidwesten een neerslag gebied dit deel van de Alpen binnen. Op zondag overdag zal het in de gehele Alpen wat wisselvalliger zijn met meer bewolking. Er kunnen daarbij lokaal stevige onweersbuien ontstaan. De sneeuwvalgrens ligt daarbij rondom de 3000 m hoogte.

Maandag begint de dag met erg veel neerslag vanuit het zuiden. Er kan lokaal veel water naar beneden komen.

Maandag belooft een zeer onbestendige dag te worden met veel neerslag in de hele Alpen. Door een Genualaag ten zuiden van de Alpen en een scherp koufront vanuit het noorden gaat er overal veel neerslag vallen. De neerslag kan behoorlijk pittig uitvallen met veel water in korte tijd. De sneeuwvalgrens ligt in eerste instantie rond de 2000-2400 m hoogte. In het noorden gaat het flink afkoelen en in avond en nacht daalt de sneeuwvalgrens hier tot maarliefst zo’n 1000 m! Dat betekent dat het tot in veel dalen weer even wit zal worden.

In de avond dan vanuit het noorden met een portie koude lucht sneeuwval tot in de dalen!
Flinke afkoeling vanuit het noordwesten. Een typische nordstau situatie. De temperaturen op zo’n 1500 m hoogte zijn weergegeven.

Dinsdag lijkt het ook nog wat wisselvallig te verlopen met een mix van zon en ontwikkelende buien in de middag. Wel is het een stuk frisser als dit weekend.

Hoe het daarna verder gaat is nog wat onzeker. De Alpen bevinden zich een beetje op het grensvlak van onstabieler weer in het zuiden en hoge druk weer in het noorden. Het kan dus nog een beetje beide kanten op. Een fijn weekend gewenst alvast!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 428 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer