Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een korte avond update

Een koufront behorend bij laag Torsten trekt in slow-motion over de Alpen en gaat slepen als occlusie front. Achter het eigenlijke koufront komt de weg vrij voor een portie verse polaire lucht en de komende 4 dagen belooft het vooral in de bergen bitter koud te gaan worden!

Radar 20h30

Omdat de atmosfeer labiel van opbouw is en de lage druk overheerst kan er steeds weer wat sneeuw of sneeuwbuien vallen. De meeste sneeuwval wordt aan de noordkant verwacht maar ook het zuidoosten maakt kans op wat meer sneeuw door een Italiaans lagedruk gebiedje dat naar het oosten koerst. (kaar hieronder)

Arpege voor woensdag avond

Zaterdag volgt het voorlopige hoogte (of diepte) punt van de koude anomalie. Met het verplaatsen van het hoog naar noord Italië en later de Middellandse Zee komt er dan een einde aan de zeer koude NO hoogtestroming en kan zachtere lucht vanuit het westen geleidelijk gaan knabbelen aan het opgebouse Europese koude reservoir.

ECMWF voor maandag, van het westen uit geleidelijk minder koud (vooral op hoogte)

Herstel winterweer
In de tweede helft van de week gaat een volgende koude vortex (laag) op weg naar Scandinavie een overgang naar kouder weer brengen. Het koufront wat dit moet gaan inleiden zal naar verwachting woensdag van het noorden uit over de Alpen trekken.

ECMWF woensdag 6 december met een volgende portie polaire lucht in aantocht

Een dramatische langer durende verzachting lijkt er dus niet aan te gaan komen, integendeel!  Of de winter zich medio volgen week dan weer weet te herpakken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaat we morgen en de komende dagen verder vervolgen!

Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht.

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 693 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer