Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een korte avond update

Een koufront behorend bij laag Torsten trekt in slow-motion over de Alpen en gaat slepen als occlusie front. Achter het eigenlijke koufront komt de weg vrij voor een portie verse polaire lucht en de komende 4 dagen belooft het vooral in de bergen bitter koud te gaan worden!

Radar 20h30

Omdat de atmosfeer labiel van opbouw is en de lage druk overheerst kan er steeds weer wat sneeuw of sneeuwbuien vallen. De meeste sneeuwval wordt aan de noordkant verwacht maar ook het zuidoosten maakt kans op wat meer sneeuw door een Italiaans lagedruk gebiedje dat naar het oosten koerst. (kaar hieronder)

Arpege voor woensdag avond

Zaterdag volgt het voorlopige hoogte (of diepte) punt van de koude anomalie. Met het verplaatsen van het hoog naar noord Italië en later de Middellandse Zee komt er dan een einde aan de zeer koude NO hoogtestroming en kan zachtere lucht vanuit het westen geleidelijk gaan knabbelen aan het opgebouse Europese koude reservoir.

ECMWF voor maandag, van het westen uit geleidelijk minder koud (vooral op hoogte)

Herstel winterweer
In de tweede helft van de week gaat een volgende koude vortex (laag) op weg naar Scandinavie een overgang naar kouder weer brengen. Het koufront wat dit moet gaan inleiden zal naar verwachting woensdag van het noorden uit over de Alpen trekken.

ECMWF woensdag 6 december met een volgende portie polaire lucht in aantocht

Een dramatische langer durende verzachting lijkt er dus niet aan te gaan komen, integendeel!  Of de winter zich medio volgen week dan weer weet te herpakken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaat we morgen en de komende dagen verder vervolgen!

Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht.

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 724 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier