Advertentie 

Een korte avond update

Een koufront behorend bij laag Torsten trekt in slow-motion over de Alpen en gaat slepen als occlusie front. Achter het eigenlijke koufront komt de weg vrij voor een portie verse polaire lucht en de komende 4 dagen belooft het vooral in de bergen bitter koud te gaan worden!

Radar 20h30

Omdat de atmosfeer labiel van opbouw is en de lage druk overheerst kan er steeds weer wat sneeuw of sneeuwbuien vallen. De meeste sneeuwval wordt aan de noordkant verwacht maar ook het zuidoosten maakt kans op wat meer sneeuw door een Italiaans lagedruk gebiedje dat naar het oosten koerst. (kaar hieronder)

Arpege voor woensdag avond

Zaterdag volgt het voorlopige hoogte (of diepte) punt van de koude anomalie. Met het verplaatsen van het hoog naar noord Italië en later de Middellandse Zee komt er dan een einde aan de zeer koude NO hoogtestroming en kan zachtere lucht vanuit het westen geleidelijk gaan knabbelen aan het opgebouse Europese koude reservoir.

ECMWF voor maandag, van het westen uit geleidelijk minder koud (vooral op hoogte)

Herstel winterweer
In de tweede helft van de week gaat een volgende koude vortex (laag) op weg naar Scandinavie een overgang naar kouder weer brengen. Het koufront wat dit moet gaan inleiden zal naar verwachting woensdag van het noorden uit over de Alpen trekken.

ECMWF woensdag 6 december met een volgende portie polaire lucht in aantocht

Een dramatische langer durende verzachting lijkt er dus niet aan te gaan komen, integendeel!  Of de winter zich medio volgen week dan weer weet te herpakken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaat we morgen en de komende dagen verder vervolgen!

Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht.

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 714 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier