Een korte avond update

Een koufront behorend bij laag Torsten trekt in slow-motion over de Alpen en gaat slepen als occlusie front. Achter het eigenlijke koufront komt de weg vrij voor een portie verse polaire lucht en de komende 4 dagen belooft het vooral in de bergen bitter koud te gaan worden!

Radar 20h30

Omdat de atmosfeer labiel van opbouw is en de lage druk overheerst kan er steeds weer wat sneeuw of sneeuwbuien vallen. De meeste sneeuwval wordt aan de noordkant verwacht maar ook het zuidoosten maakt kans op wat meer sneeuw door een Italiaans lagedruk gebiedje dat naar het oosten koerst. (kaar hieronder)

Arpege voor woensdag avond

Zaterdag volgt het voorlopige hoogte (of diepte) punt van de koude anomalie. Met het verplaatsen van het hoog naar noord Italië en later de Middellandse Zee komt er dan een einde aan de zeer koude NO hoogtestroming en kan zachtere lucht vanuit het westen geleidelijk gaan knabbelen aan het opgebouse Europese koude reservoir.

ECMWF voor maandag, van het westen uit geleidelijk minder koud (vooral op hoogte)

Herstel winterweer
In de tweede helft van de week gaat een volgende koude vortex (laag) op weg naar Scandinavie een overgang naar kouder weer brengen. Het koufront wat dit moet gaan inleiden zal naar verwachting woensdag van het noorden uit over de Alpen trekken.

ECMWF woensdag 6 december met een volgende portie polaire lucht in aantocht

Een dramatische langer durende verzachting lijkt er dus niet aan te gaan komen, integendeel!  Of de winter zich medio volgen week dan weer weet te herpakken en hoe het allemaal in zijn werk zal gaat we morgen en de komende dagen verder vervolgen!

Fijne avond nog en Grüsse in die Nacht.

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 697 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer