Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een uitgestrekt hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt via een oostelijke stroming voor de aanvoer van droge lucht. Voor de middag is op verschillende plaatsen nevel en/of mist mogelijk maar na de middag wordt het meestal zonnig. Morgen krijgen de zuid-zuidwestelijke Alpen te maken met meer bewolking en kan er wat intensere neerslag vallen. De rest van de week is een lokale bui tegen de noord flanken nog mogelijk maar een merkbare weersverslechtering zit er deze week zeker niet in. De temperaturen vertonen duidelijk een stijgende trend.

Vrij zonnig najaarsweer met lokaal nog een bui

Weerbeeld: Na een herfstinval tijdens het afgelopen weekend herstelt het weer zich deze week zeer snel vanuit het oosten. Een uitgestrekt hogedrukgebied met kern boven Scandinavië zorgt ervoor dat noord-oostelijke luchtstroming droge continentale lucht naar de Alpen wordt geblazen. Dit resulteert in een vrij zonnige periode over de gehele Alpenboog. Aangezien de nachten al langer worden en de zon minder krachtig begint de dag in verschillende gebieden nog mistig of met lage wolkenvelden. In de loop van de dag trekt deze bewolking op en verschijnen er cumuli op het toneel. Lokaal kunnen deze aan de noord flanken van de Alpenhoofdkam uitgroeien tot een bui maar veel zal het niet voorstellen. Woensdag is er in het zuiden en zuidwesten van de Alpen meer bewolking aanwezig en kan er lokaal wat intensere neerslag tot ontwikkeling komen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 175 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer