Algemeen: Een uitgestrekt hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt via een oostelijke stroming voor de aanvoer van droge lucht. Voor de middag is op verschillende plaatsen nevel en/of mist mogelijk maar na de middag wordt het meestal zonnig. Morgen krijgen de zuid-zuidwestelijke Alpen te maken met meer bewolking en kan er wat intensere neerslag vallen. De rest van de week is een lokale bui tegen de noord flanken nog mogelijk maar een merkbare weersverslechtering zit er deze week zeker niet in. De temperaturen vertonen duidelijk een stijgende trend.

Vrij zonnig najaarsweer met lokaal nog een bui

Weerbeeld: Na een herfstinval tijdens het afgelopen weekend herstelt het weer zich deze week zeer snel vanuit het oosten. Een uitgestrekt hogedrukgebied met kern boven Scandinavië zorgt ervoor dat noord-oostelijke luchtstroming droge continentale lucht naar de Alpen wordt geblazen. Dit resulteert in een vrij zonnige periode over de gehele Alpenboog. Aangezien de nachten al langer worden en de zon minder krachtig begint de dag in verschillende gebieden nog mistig of met lage wolkenvelden. In de loop van de dag trekt deze bewolking op en verschijnen er cumuli op het toneel. Lokaal kunnen deze aan de noord flanken van de Alpenhoofdkam uitgroeien tot een bui maar veel zal het niet voorstellen. Woensdag is er in het zuiden en zuidwesten van de Alpen meer bewolking aanwezig en kan er lokaal wat intensere neerslag tot ontwikkeling komen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 175 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer