Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Inmiddels is de ijzige wind uit het oosten gedraaid naar meer zuidelijke richtingen. Hiermee wordt de koude lucht verdreven en gaat er vanuit het zuidwesten neerslag vallen. Eerst nog tot in de lagere delen sneeuw, later in het weekend stijgt de sneeuwval grens.

Gisteren kon een groot deel van de Alpen nog genieten van prachtig winterweer. Het was wederom ijzig koud met temperaturen die op de hoge toppen ver onder de -20 graden zakten. Alleen de zuidwestelijke Alpen hadden te maken met wat meer bewolking op nadering van een warmtefront uit het zuiden.

Op deze Satelliet foto van gisteren zijn de besneeuwde Alpen goed te zien. Met name de Oostelijk helft lag prachtig in de zon. Goed te zien is ook de sneeuw in zuid Duitsland en op de Balkan.
Genieten in het Oostenrijkse Fliess
Prachtige zonsondergang gisteren in het zuid Duiste Hochries
Ook hier bij de Rudophshütte op 2300 m was het prachtig weer gisteren. Wel was het goed aankleden met de ijzige oostenwind

Na een koude nacht met temperaturen met name in het oosten die richting de -20 gingen, begint de dag vandaag meest bewolkt. Met name in Oostenrijk is de zon nog wat te zien. Hier blijft de koudere lucht dan ook nog wat langer hangen.

Minimum temperaturen afgelopen nacht in Zwitserland
Minimum temperaturen afgelopen nacht in Oostenrijk en noord Italië

Vanuit het zuidwesten is inmiddels wel een warmtefront de Alpen aan het binnentrekken waarbij het in de Franse- en Zwitserse- en westelijke Italiaanse Alpen al een tijdje aan het sneeuwen is. Totaal kan er in deze gebieden tot vanmiddag zo’n 10 tot 40 cm sneeuw vallen met de meeste sneeuw in de zuidwestelijke Franse Alpen. Oostenrijk houdt het vandaag meest droog en zal de zon door een opstekende föhn meer te zien krijgen vanmiddag. Later vanmiddag gaat de sneeuw in de westelijke Alpen er ook uit en wordt het droger. De temperatuur gaat daarbij ook in de lift met een nulgraden grens die zal stijgen tot zo’n 1700 m in het westen tot in de lagere delen in het oosten.

Zachtere lucht dringt de westelijke Alpen binnen vandaag en brengt sneeuwval met zich mee in de westelijke Alpen.

Vrijdag begint de dag met föhnige condities best vriendelijk. In de zuidwestelijke Alpen is het echter al vroeg bewolkt en gaat het sneeuwen en in de lagere delen van de Franse Alpen ook regenen bij een sneeuwvalgrens stijgend tot 1300-1500 m. Tegen de avond gaat de neerslag er weer uit en wordt het droog. Oostenrijk blijft het met uitzondering van het uiterste westen meest droog en föhnig.

Op zaterdag gaat het in de zuidwestelijke Alpen in Frankrijk en Italië wederom sneeuwen. In de noordelijke Alpen blijft het ondanks de bewolking wel meest droog. In Oostenrijk is het in eerste instantie nog zonnig alvorens hier in de middag ook meer bewolking binnentrekt.

Op zondag en begin volgende week zet de verzachting vanuit het zuidwesten door en gaat het in de zuid- en zuidwestelijke Alpen sneeuwen en in de lagere delen ook regenen

Op zondag en begin van de week zet de verzachting door het wordt er wederom neerslag vanuit het zuidwesten aangevoerd. Vanuit het zuidwesten wordt het weer bewolkt en gaat het vanaf zo’n 1800-2000 m weer sneeuwen. Het noorden heeft wederom de maken met föhnige condities en hier blijft het dan ook meest droog.

Ook in de ensmeble verwachting van het ECMWF is de verzachting van de komende dagen goed te zien. Toch wordt de temperatuur niet extreem hoog en blijft deze schommelen rond het klimatologische gemiddelde. Prikpunt de centrale Alpennoordkant.

Morgen meldt Johann zich weer met een nieuw weerbericht voor de Alpen. Fijne dag allemaal!

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

(Visited 585 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer