Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Momenteel sneeuwt het flink in de noordelijke Alpen. De sneeuwvalgrens ligt daarbij vrij laag. Morgen droog en zondag tijdelijk zachter met neerslag. Daarna neemt de koudere lucht het weer over.

Vandaag

Afgelopen nacht is het vanuit het noordwesten gaan sneeuwen in de Alpen en heeft de sneeuwval zich langzaam uitgebreid langs de noordkant van de Alpen. De temperaturen zijn daarbij vrij winters waarbij het sneeuwt vanaf 800-1000 m, maar deels zal dit door oa neerslagafkoeling ook lager zijn. Er valt t/m vanmiddag behoorlijk wat sneeuw.

Op uitgebreide schaal valt er zo’n 20 tot 50 cm neuschnee met in het hooggebergte ook grotere hoeveelheden tot 70 a 80 cm zijn goed mogelijk. Een echte winterinval dus. Wel staat er in de bergen een stormachtige wind waardoor de sneeuw sterk vervracht kan worden. In de zuid Alpen blijft het grotendeels droog en zonnig.

Morgen

Komende nacht neemt de neerslag richting het oosten langzaam af en verdwijnt deze grotendeels. In de noord Alpen kunnen hier en daar nog enkele sneeuwbuien voorkomen tot in de meeste dalen. Overdag zal het verder grotendeels droog gaan verlopen. Het is vrij fris en voelt winters aan in de noord Alpen. Tegen het einde van de middag trekt er vanuit het westen een warmtefront de Alpen binnen die wederom vooral aan de noord(west)kant van de Alpen voor neerslag gaat zorgen.

Helaas is het een “warmte” front wat zal zorgen dat de sneeuwvalgrens weer wat hoger gaat uitkomen. In eerste instantie zal de sneeuwvalgrens in het westen rond de 2400 m liggen. Deze zal geleidelijk gaan dalen richting de 2000 m hoogte. In het noordoosten zal deze rond de 2000 m of iets lager liggen. In de loop van de middag wordt het dan weer droog en laat de zon zich steeds meer zien. De zuid Alpen houden het wederom droog en zonnig.

Morgenmiddag trekt er vanuit het westen een warmtefront de (noord)Alpen binnen.
De koudere lucht wordt daarbij naar het oosten verdreven

Volgende week

Maandag t/m woensdag lijkt er een blokkerend hoge druk gebied op de Atlantische oceaan te liggen waardoor de hoogtestroming zal draaien van noordwest op maandag naar noordoost op woensdag. De temperatuur lijkt daarbij dan ook weer een flinke stap terug te doen met meer winterse temperaturen waarbij de vorstgrens tussen de 1000 en 1500 m uit te lijkt gaan komen.

Volgende week lijkt er dan weer wat koelere lucht binnen te stromen vanuit het noorden tot noordoosten. Dit zijn de temperaturen op zo’n 1500 m hoogte voor woensdag.

Met name in de noordelijke Alpen kunnen dan van tijd tot tijd sneeuwbuien gaan vallen waarbij er ook significante hoeveelheden naar beneden zullen gaan komen. De sneeuwvalgrens zal daarbij liggen tussen de 1500 m tot in het Alpenlaagland met de hoogste waardes op maandag en lager op woensdag. Daarna kan mogelijk weer wat warmere lucht binnenstromen gevolgd door een koufront uit het noordwesten. Het kan echter ook zijn dat hogedrukgebieden meer invloed gaan krijgen op de Alpen en het droger wordt. Het is nog erg onzeker allemaal. We houden het voor jullie in de gaten. Bekijk hier onze Alpenweerman Weerkaarten en voorspel zelf het weer!


Vier de winter in Duitsland

De winter in Duitsland kan sprookjesachtig mooi zijn. Trek je wandelschoenen aan en trek door oeroude bossen, over toppen en langs rivieren. Of pak je mountainbike en verken de ontelbare paden door ongerepte natuur.

In de avond valt er een sprookjesachtige deken over de gezellige dorpjes en waan je je terug in vervlogen tijden. Laat je verwennen met culinaire specialiteiten of in een van de vele wellness-resorts.

Klik hier voor meer info over reizen naar Duitsland(Visited 2.898 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier