Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd in de Alpen en beginnen de hoger gelegen bergen langzaam in te sneeuwen. Ook in lager gelegen gebieden vlokt het al. Komende tijd blijft het wisselvallig en zal er steeds weer neerslag gaan vallen met in de bergen ook sneeuw. Komend weekend belooft er een flink pak te gaan vallen!

Vandaag

Vandaag hebben de Alpen te maken met een wegtrekkend koufront naar het oosten. Afgelopen dagen is er vanaf ongeveer 1500 m een dik pak sneeuw gevallen, maar ook lager is er al sneeuw gevallen. Momenteel sneeuwt het vooral nog in de oostelijke helft van de Alpen. In het westen begint het al op te klaren en laat de zon zich langzaam steeds meer zien.

Het is wel onbestendig met ook daar af en toe nog sneeuwbuien. In de oostelijk helft ligt de sneeuwvalgrens vandaag in het noorden tussen de 700 en 1000 m hoogte. In het zuiden ligt deze iets hoger tot zo’n 1500 m hoogte. De nul-graden grens varieert vandaag tussen de 1400 en 1900 m hoogte afhankelijk van de plaats in de Alpen.

Vandaag hebben vooral de oostelijke Alpen nog te maken met neerslag en sneeuw in de bergen!

Morgen

Morgen begint de dag vrijwel overal droog met veel zonneschijn. Met een verse laag sneeuw zal dat mooie plaatjes gaan opleveren! Echter zal al snel vanuit het westen een nieuw neerslag front de Alpen binnen trekken die in eerste instantie vooral in de westelijke Alpen voor intensieve sneeuwval zal gaan zorgen! Deze sneeuwval zal zich in de loop van de middag, avond en nacht verder oostwaarts uitbreiden waarbij vooral in de Italiaanse Alpen veel neerslag kan gaan vallen.

In eerste instantie ligt de sneeuwval grens rond de 2000 m hoogte, maar deze zal langzaam wat gaan dalen richting de 1700 m hoogte en mogelijk ook nog wat lager. In de Italiaanse Alpen ligt de sneeuwvalgrens waarschijnlijk iets hoger tussen de 1800 tot 2500 m.

Morgen trekt vanuit het westen weer een nieuw neerslagfront de Alpen binnen die met name in de west en zuid Alpen voor neerslag zal gaan zorgen.

Zondag

Zondag zal in de loop van de dag het opdrogen en zal de zon zich ook laten zien. Al snel loopt er weer een nieuw koufront vanuit het westen binnen die wederom voor neerslag zal gaan zorgen. Het wordt behoorlijk onbestendig met een stormachtige wind in de bergen.

Het zicht zal daarbij erg slecht zijn. Ben je dus onderweg, doe dan voorzichtig en stel je tocht mogelijk even uit. De sneeuwvalgrens zal liggen rond de 2000 m en langzaam dalen naar zo’n 1500 m.

Bekijk hier alle weerkaarten

Volgende week

Volgende week blijven de Alpen te maken hebben met wisselvallige condities. Maandag zal de zon relatief veel te zien zijn, maar ook dan blijft er een kans op (sneeuw)buien. Dinsdag lijkt grotendeels droog te verlopen met zon. Tegen de avond trekt er echter alweer een nieuw neerslaggebied de noordwest Alpen binnen wat opnieuw zal zorgen voor sneeuw in de bergen.

In het algemeen ligt de sneeuwvalgrens nog niet tot in de dalen, maar het is uiteindelijk ook pas november. Hoger in de bergen is het “ein schneien” al echt begonnen en wordt al een mooie basislaag voor de winter aangelegd. Het is een kwestie van tijd voor de sneeuwval grens verder zal gaan dalen en ook de lager gelegen gebieden kunnen gaan profiteren. De hoog gelegen gletsjer skigebieden zullen er echter al piekfijn bijliggen met alle gevallen en nog te vallen sneeuw. Hier zullen de condities alleen maar verder verbeteren.

Zelf het weer in de bergen voorspellen? Bekijk hier onze Alpenweerman Weerkaarten.


(Visited 1.457 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier