klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Opnieuw is verse sneeuw onderweg voor het hooggebergte en dat is natuurlijk goed nieuws voor de gletsjers. Daar blijft de sneeuw waarschijnlijk het hele seizoen liggen. In de lagergelegen gebieden is de komende dagen sprake van herfst, maar wel met een winters tintje. Vooral op hoogte valt sneeuw, onder 1200 meter valt regen.

Vooral boven 2000 meter tientallen centimeters sneeuw

Vandaag is de stroming noordwest en daarmee worden talrijke buien aangevoerd. Vooral boven 1500 meter valt de neerslag als sneeuw en soms kan het al op 1200-1300 meter sneeuwen. Onder 1200 meter valt regen. Morgen, woensdag, draait de wind naar het westen en wordt het iets zachter. Dan zijn het ook geen buien meer die over de Alpen trekken, maar valt aanhoudend regen en sneeuw. De meeste sneeuw valt in de noordwestelijke Alpen en dan vooral in de Franse Alpen en in Zwitserland. Ook het Oostenrijkse Vorarlberg kan veel neerslag verwachten. Zeker boven 2000 meter vallen enkele tientallen centimeters sneeuw.

Tot zaterdag valt op veel plaatsen in de hogere delen meer dan 50 cm sneeuw. Lokaal kan een meter verse sneeuw vallen. Bron: WXCharts.com

Donderdag is het dan weer wat rustiger en schijnt geregeld de zon. Vrijdag volgt echter weer nieuwe sneeuw en deze sneeuw is dan meer voor de zuidelijke Alpen. Boven ongeveer 2000 meter hoogte kan dan 20-30 cm vallen.

Een krachtig hogedrukgebied zorgt tijdens de eerste week van oktober voor rustig weer. Een ‘Goldener Oktober’ in de maak?

Zondag opnieuw neerslag, volgende week ‘Goldener Oktober’?

Zaterdag is het overwegend droog in het Alpengebied, maar zondag krijgen de noordelijke- en noordwestelijke Alpen opnieuw met neerslag te maken. In de hoger gelegen gebieden valt dan opnieuw sneeuw. Mogelijk stabiliseert het weer volgende week. Een hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog weer met flink wat zonneschijn. Met oktober op de kalender kunnen we wellicht spreken van een ‘Goldener Oktober’.

Uitgelichte foto is van Johann in Termen

(Visited 1.049 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer