Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Opnieuw is verse sneeuw onderweg voor het hooggebergte en dat is natuurlijk goed nieuws voor de gletsjers. Daar blijft de sneeuw waarschijnlijk het hele seizoen liggen. In de lagergelegen gebieden is de komende dagen sprake van herfst, maar wel met een winters tintje. Vooral op hoogte valt sneeuw, onder 1200 meter valt regen.

Vooral boven 2000 meter tientallen centimeters sneeuw

Vandaag is de stroming noordwest en daarmee worden talrijke buien aangevoerd. Vooral boven 1500 meter valt de neerslag als sneeuw en soms kan het al op 1200-1300 meter sneeuwen. Onder 1200 meter valt regen. Morgen, woensdag, draait de wind naar het westen en wordt het iets zachter. Dan zijn het ook geen buien meer die over de Alpen trekken, maar valt aanhoudend regen en sneeuw. De meeste sneeuw valt in de noordwestelijke Alpen en dan vooral in de Franse Alpen en in Zwitserland. Ook het Oostenrijkse Vorarlberg kan veel neerslag verwachten. Zeker boven 2000 meter vallen enkele tientallen centimeters sneeuw.

Tot zaterdag valt op veel plaatsen in de hogere delen meer dan 50 cm sneeuw. Lokaal kan een meter verse sneeuw vallen. Bron: WXCharts.com

Donderdag is het dan weer wat rustiger en schijnt geregeld de zon. Vrijdag volgt echter weer nieuwe sneeuw en deze sneeuw is dan meer voor de zuidelijke Alpen. Boven ongeveer 2000 meter hoogte kan dan 20-30 cm vallen.

Een krachtig hogedrukgebied zorgt tijdens de eerste week van oktober voor rustig weer. Een ‘Goldener Oktober’ in de maak?

Zondag opnieuw neerslag, volgende week ‘Goldener Oktober’?

Zaterdag is het overwegend droog in het Alpengebied, maar zondag krijgen de noordelijke- en noordwestelijke Alpen opnieuw met neerslag te maken. In de hoger gelegen gebieden valt dan opnieuw sneeuw. Mogelijk stabiliseert het weer volgende week. Een hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog weer met flink wat zonneschijn. Met oktober op de kalender kunnen we wellicht spreken van een ‘Goldener Oktober’.

Uitgelichte foto is van Johann in Termen

(Visited 1.021 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier