klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemene situatie:
De Alpenlanden liggen onder invloed van het hoogtelaag Yvonne dat onderweg is van Spanje naar Frankrijk. Met een toenemende zuidwestelijke wind wordt onstabiele en vochtige lucht aangevoerd. Vooral vanaf morgenmiddag zullen de noordkant van de Alpen veel regenwater te verduren krijgen en daarbij is ook onweer mogelijk.

momenteel trekken al enkele regen- en onweersbuien over met name Zwitserland en het westen van Oostenrijk. Bron: wetteronline.de

De zon schijnt vandaag geregeld, maar er trekken momenteel ook al enkele regen- en onweersbuien over de Alpen. Vooral in Zwitserland alsook in het westen van Oostenrijk komt het momenteel tot buien. In het westen van Zwitserland is het inmiddels weer opgeklaard en de zon vinden we ook in grote delen van Oostenrijk.

De temperatuur ligt vandaag tussen de 25 en 29° in Zwitserland en tussen de 26 en 32° in Oostenrijk.

Vanavond en de komende nacht komt het her en der en dan met name in Zwitserland tot enkele buien en daarbij is ook onweer mogelijk.

Morgen trekt er een gebied met regen en onweer over de Alpenlanden. Bron: Kachelmannwetter.com

Morgen starten we de dag op veel plaatsen nog met opklaringen, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag en avond gaat het langdurig regenen en komt het ook weer tot onweer en dan vooral aan de noordkant van de Alpen. De meeste regen wordt in Zwitserland verwacht. De temperatuur stijgt in Zwitserland naar een graad of 21.

In Oostenrijk kan het in de ochtend in het westen (Vorarlberg) al tot enkele regen- en onweersbuien komen. Gaandeweg de dag neemt ook elders aan de noordflank de kans op flinke regen- en onweersbuien toe. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het zo goed als droog en schijnt ook flink de zon. De temperatuur stijgt in Oostenrijk van west naar oost naar 23 tot 32°.

Woensdag veel regen aan de noordkant en onweersbuien aan de zuidflank van de Alpen. Bron: wetteronline.de

Woensdag is het bewolkt en valt er geruime tijd regen in de noordelijke helft van de Alpenlanden. In het zuiden schijnt de zon nog geregeld, maar daar kunnen in de loop van de dag enkele stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt in Zwitserland naar 14 tot 18°, in Oostenrijk liggen de maxima tussen de 15 en 26° met de hoogste temperaturen in het zuiden.

Veel regenwater de komende dagen. Tot en met vrijdag kan er meer dan 100 millimeter vallen op een aantal plaatsen en dan met name in Zwitserland. Bron: Kachelmannwetter.com

Donderdag nemen de regenkansen langzaam weer af en komt af en toe de zon weer tevoorschijn. Het wordt dan 20° in Zwitserland en zo’n 19 tot 24 in Oostenrijk. Vrijdag schijnt in Zwitserland en in in het noorden en westen van Oostenrijk de zon flink, elders is in Oostenrijk meer bewolking aanwezig met weer kans op enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur stijgt in Zwitserland naar waarden rond de 24°, in Oostenrijk liggen de maxima tussen de 20 en 26°.

Joke Bouma stuurde deze foto in vanaf het Gardameer. Daar prachtig weer vandaag met veel zon.
Johann is op vakantie en stuurde zojuist deze foto vanaf zijn vakantieadres op Sardinië. Zonnig, graadje of 29 en verfrissend zeewindje schreef hij daarbij.

Vanwege de vakantie van Johann wordt het Alpenweerpraatje daardoor (veel) minder vaak geplaatst, maar gezien de huidige ontwikkelingen is deze update gewenst.

Ik meld mij morgenochtend weer voor het reguliere weerpraatje voor de Lage Landen. Fijne dag verder en graag weer tot morgen!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 704 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer