Na de hevige regenval in Duitsland, België en Nederland wordt nu ook veel regen in Oostenrijk verwacht. Met name aan de noordkant van de Alpen en ook in de Duitse deelstaat Bayern valt dit weekend veel regen met daarbij gevaar voor overstromingen.

Een krachtig occluderend front trekt dit weekend met langzame snelheid over de Alpennoordzije. In Oostenrijk gaat veel regen vallen in combinatie met onweer. Inmiddels is ook een waarschuwing uitgegeven voor overstromingen en landverschuivingen in een aantal regio’s.
Een occlusiefront met veel regen trekt langzaam over de Alpen dit weekend met veel neerslag tot gevolg. (Bron: KNMI)
Grote neerslaghoeveelheden aan de noordzijde van de Alpen. In Oostenrijk kan lokaal tot 80 tot 100 mm regen vallen de komende 48 uur.
Weerschuwingen voor een aantal regio’s in Oostenrijk voor vandaag en morgen. Bron: Meteoalarm.org
Doordat het front zich langzaam beweegt kunnen grote neerslaghoeveelheden bereikt worden van lokaal 80 tot 100 mm. Enkele weermodellen laten zelfs hoeveelheden van ruim 200 mm zien cumulatief over het weekend. De regenpiek wordt verwacht in de nacht van zaterdag op zondag.
Vanaf maandag volgt meer ontspanning, een drogere periode met hogere temperaturen.

Innsbruck en NKBV zijn partners van Alpenweerman.

Vorig artikelEuropa | Langdurige hevige neerslag zorgt voor catastrofe, droger weer komt eraan!
Volgend artikelLage Landen: Tot het weekend zomers, daarna minder zon en buiig
Roy is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Als Bachelor heeft hij de opleiding Bodem, Water & Atmosfeer gedaan. Tijdens de Master heeft hij zich verder gespecialiseerd in de richting van hydrologie en meteorologie. Bovendien heeft hij ook veel vakken in Noorwegen gevolgd en onderzoek gedaan op Spitsbergen. Voor Alpenweerman schrijft Roy weerberichten voor de Alpen, geeft lezingen over het weer en maakt skireviews voor skigebieden.

2 REACTIES

Comments are closed.