Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na de hevige regenval in Duitsland, België en Nederland wordt nu ook veel regen in Oostenrijk verwacht. Met name aan de noordkant van de Alpen en ook in de Duitse deelstaat Bayern valt dit weekend veel regen met daarbij gevaar voor overstromingen.

Een krachtig occluderend front trekt dit weekend met langzame snelheid over de Alpennoordzije. In Oostenrijk gaat veel regen vallen in combinatie met onweer. Inmiddels is ook een waarschuwing uitgegeven voor overstromingen en landverschuivingen in een aantal regio’s.

Een occlusiefront met veel regen trekt langzaam over de Alpen dit weekend met veel neerslag tot gevolg. (Bron: KNMI)

Grote neerslaghoeveelheden aan de noordzijde van de Alpen. In Oostenrijk kan lokaal tot 80 tot 100 mm regen vallen de komende 48 uur.

Weerschuwingen voor een aantal regio’s in Oostenrijk voor vandaag en morgen. Bron: Meteoalarm.org
Doordat het front zich langzaam beweegt kunnen grote neerslaghoeveelheden bereikt worden van lokaal 80 tot 100 mm. Enkele weermodellen laten zelfs hoeveelheden van ruim 200 mm zien cumulatief over het weekend. De regenpiek wordt verwacht in de nacht van zaterdag op zondag.
Vanaf maandag volgt meer ontspanning, een drogere periode met hogere temperaturen.
(Visited 284 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Alpen – Veel regen in Oostenrijk: Waarschuwing voor overstromingen!”

  • Roy Molenaar
    17 juli 2021 at 23:40

  • Roy Molenaar
    17 juli 2021 at 23:41

    Inmiddels eerste overstromingen in Salzburg

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier