Na de hevige regenval in Duitsland, België en Nederland wordt nu ook veel regen in Oostenrijk verwacht. Met name aan de noordkant van de Alpen en ook in de Duitse deelstaat Bayern valt dit weekend veel regen met daarbij gevaar voor overstromingen.

Een krachtig occluderend front trekt dit weekend met langzame snelheid over de Alpennoordzije. In Oostenrijk gaat veel regen vallen in combinatie met onweer. Inmiddels is ook een waarschuwing uitgegeven voor overstromingen en landverschuivingen in een aantal regio’s.

Een occlusiefront met veel regen trekt langzaam over de Alpen dit weekend met veel neerslag tot gevolg. (Bron: KNMI)

Grote neerslaghoeveelheden aan de noordzijde van de Alpen. In Oostenrijk kan lokaal tot 80 tot 100 mm regen vallen de komende 48 uur.

Weerschuwingen voor een aantal regio’s in Oostenrijk voor vandaag en morgen. Bron: Meteoalarm.org
Doordat het front zich langzaam beweegt kunnen grote neerslaghoeveelheden bereikt worden van lokaal 80 tot 100 mm. Enkele weermodellen laten zelfs hoeveelheden van ruim 200 mm zien cumulatief over het weekend. De regenpiek wordt verwacht in de nacht van zaterdag op zondag.
Vanaf maandag volgt meer ontspanning, een drogere periode met hogere temperaturen.
(Visited 316 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Alpen – Veel regen in Oostenrijk: Waarschuwing voor overstromingen!”

  • Roy Molenaar
    17 juli 2021 at 23:40

  • Roy Molenaar
    17 juli 2021 at 23:41

    Inmiddels eerste overstromingen in Salzburg

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer