Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een koufront trekt over de Alpen met sneeuwbuien die lokaal weerom een mooie laag mei-sneeuw kunnen opleveren. Tot en met dinsdag blijft het fris en wisselvallig, daarna waagt de lente een nieuwe poging

Koufront levert verse sneeuw

Vandaag: Zoals Johann gisteren al schreef arriveerde er gisteren een koufront dat momenteel nog langzaam over de Alpen trekt. Op het satellietbeeld is te zien hoe het grootste deel van bergen onder de wolken bedekt ligt. Enkel de zuidwestelijke Alpen kunnen genieten van de zon.

Veel wolken op het satellietbeeld. Bron: sat24

Op de radar is ook te zien hoe er op veel plaatsen neerslag en sneeuw valt.

Op veel plaatste ook neerslag en sneeuw. Bron; wetteronline.de

Volgende uren blijft het aan de noord- en westkant van de Alpen bewolkt met buien. Boven 1800-2200 meter valt daarbij sneeuw waarbij de meeste neerslag verwacht wordt in het Berner Oberland (lokaal tot 30 cm). Aan de Italiaanse kant van de Alpen is het droger met opklaringen en wolkenvelden. Een bui is ook daar wel mogelijk.

Ten noorden van de Alpenhoofdkam valt er vandaag sneeuw. in het Berner Oberland kan tot 30 cm sneeuw vallen. Bron: bergfex.at

Vanavond en vannacht bereikt een nieuw neerslaggebied de centrale en oostelijke Alpen waarbij de intensiteit van de neerslag duidelijk zal toenemen. De aangevoerde lucht wordt bovendien wat frisser waardoor de sneeuwgrens zakt tot lokaal 1600 meter.

Verse sneeuw op de Konkordiaplatze nabij de Jungfrau. Het lijkt echt nog winter. Bron: https://www.foto-webcam.eu
En ook in Frankrijk (Arc1950) is het koud met sneeuw tot 1900 meter. Bron: webcams Les Arcs

Morgen: Veel bewolking met vooral neerslag in de centrale en oostelijke Alpen. Gaandeweg de dag vordert verplaatst de meest intense neerslag zich naar het oosten alvorens ’s avonds te verdwijnen uit de Alpen. De sneeuwgrens schommelt nog steeds rond 1800-2000°C maar zakt tegen de avond wat lager.

Morgen vooral sneeuw in de centrale en oostelijke Alpen. Bron: bergfex.at

Net als vandaag blijft het in de Italiaanse Alpen veelal droog en wisselend bewolkt. De temperaturen kunnen daar lokaal stijgen tot een tiental graden op 1500 meter. In Frankrijk is er nog steeds meer bewolking aanwezig met kans op wat lichte neerslag (vooral in het noorden). De sneeuwgrens daar pendelt rond 1900 meter.

Webcambeelden die niet zouden misstaan in de winter. Bron: Jungfrau topregio

Trend: Vanaf dinsdag ontwikkelt er zich een hogedrukgebied boven Oost-Europa waardoor de wind in de Alpen volledig van richting zal draaien. Daarbij wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter en vochtiger. Dit zorgt voor een sterke stijging van de temperaturen en lokaal ook buien. De rest van de week krijgen de Alpen dan te maken met een opstoot van zachte lucht waarbij de hoogste temperaturen vrijdag voor Oostenrijk zijn weggelegd met door de föhn waarden tot 23 mogelijk zelfs 25°C. Een volledige ommeslag dus ten opzichte van dit weekend waar Johann jullie morgen ongetwijfeld meer over gaat vertellen.

Zo, dat was het voor vandaag. Voor de winterliefhebbers, geniet nog van de webcambeelden, voor de lenteliefhebbers, jullie mogen de hoop zetten op het einde van komende week.

Lawinegevaar code geel (2, matig ) tot code oranje (3 aanzienlijk). 

Lawine informatie Europa / Land. Klik op land -gewenste bestemming

Webcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

(Visited 376 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer