Alpen – Update / Reis informatie wintersport

Reisinformatie naar wintersportbestemming

Na een koude en fraaie start van de vrijdag gaat een opkomend occlusie front in de loop van de vrijdagmiddag en avond en in de nacht van vrijdag op zaterdag van het westen uit sneeuw geven. Bij aanvang van de neerslag kan het in de koudere lucht nog tot in de lagere delen van de Benelux, Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden sneeuwen. Geleidelijk stijgt de sneeuwvalgrens in de avond en nacht naar 800 a 1000 meter. Inner-alpine en aan de zuidkant sneeuwt het verder tot in de dalen.

Opkomende frontale neerslag vrijdagmiddag en zaterdag ochtend! Lokaal gaat veel neerslag, deels als sneeuw vallen.

Zaterdag gaat de neerslag zich op het tweede (warmte)front intensiveren en met in kracht toenemende zuidwestelijke en de aanvoer van zachtere lucht stijgt de sneeuwvalgrens in de loop van de ochtend en begin van de middag dan snel naar 1600 tot 2000 meter. Algemeen kouder en lager sneeuwvalgrens in de zuidoostelijke Alpen en deels ook nog inner-alpin.

In de Alpen gaat zaterdag in de loop van de dag de sneeuw in regen over, het kan dan tot 1800 a 2200 meter gaan regenen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam

Vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag moet rekening worden gehouden met overlast door sneeuwval en tijdelijk ook ijsregen of zelfs ijzel (lagere delen). Met name op het tweede front gaat in de ochtend veel neerslag vallen die een aantal uren als sneeuw naar beneden komt.

Vrijdag en zaterdagochtend overlast door sneeuwval in grote delen van Duitsland de Ardennen , Duitse Middelgebergtes en Alpen!

Vooral zaterdagochtend moet er in de Alpen en Duitse Middelgebergtes dan ook rekening worden gehouden met vertraging door sneeuw, Schnee-matsch maar ook door intensieve regenval en smeltwater!

Sneezw cumulatief tot zaterdagavond
en voor de Alpen

In de hogere delen en dalen moet tevens rekening worden gehouden door sterke sneeuw vervrachting door de stormachtige westen wind. Op kleinere passen en doorgaande wegen zal (tijdelijk) een Schneekettenobligatorium gelden! (sneeuwkettingen verplicht). Goede winterbanden en winter uitrusting is sowieso in de winter een “must” of zelfs verplicht wanneer je in de Alpen onderweg bent!

In de loop van de zaterdmiddag en avond zal de overlast weer afnemen, het wordt van het westen uit geleidelijk droog respectievelijk de neerslag intensiviteit neemt af.

Goede verkeer en weer informatie is te vinden op de site van Kachelmann met oa “Autobahn weer”

Zondag zacht,droog en zonnig, nieuwe sneeuwval staat voor maandag en dinsdag en verder op in de week op het weermenu.

Wij wensen alle reizigers van en naar de wintersport gebieden een goede en veilige reis en houd in ieder geval goed de weersverwachtingen en de (reionale) verkeersinformatie in de gaten.

Meer info wintersport reisverkeer vind je  – HIER

 

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties