Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Hogedrukgebied – Johannes – zorgt voor hitte en onstabiele luchtmassa’s in de Alpen op dit moment. De hitte gaat nog altijd door met daarbij ook kans op onweer. Vooral aan de zuidkant van de Alpen moet de komende dagen rekening gehouden worden met soms pittige regen- en onweersbuien. De temperatuur blijft hoog met in het laagland temperaturen van soms tropische waarden boven de 30 graden. Eind volgende week gaat het afkoelen en gaan, met name aan de westkant van de Alpen, de temperatuur flink omlaag.

Afgelopen nacht was warm en werden op sommige plekken in de Alpen tropennachten gemeten. Bij zogenaamde tropennachten daalt de temperatuur niet onder de 20 graden. Deze hoge nachtelijke temperaturen zijn zeldzaam en komen normaal slechts een enkele keren per jaar voor. De plek waar dit het meest voorkomt is Lugano, vanwege de ligging dichtbij een meer kan het hier maar langzaam afkoelen.

Blik vanaf Hörnlihütte bij Zermatt vanmorgen (Foto: Giuseppe en Tamara Casile-van Den Berg)

Met bijna 20 graden een warme start van de dag in Mittelberg. Het is benauwd. Mogelijk vanmiddag flinke onweersbuien. (foto: Hans ter Braak) 

Door orografie en relatief vochtige lucht aan de zuidzijde van de Alpen kwamen gisteren veel buien tot ontwikkeling. Ook komende dagen blijft de kans op onweersbuien groot. 

Vandaag warmt het weer snel en krijgt de Alpen opnieuw te maken met hoge zomerse temperaturen en veel zonneschijn. De dag begint op de meeste plaatsen veelal onbewolkt en is het helder. In de loop van de dag zullen er steeds meer stapelwolken ontstaan die mogelijk lokaal kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Daarbij is de luchtvochtigheid relatief hoog waardoor het soms benauwd kan aanvoelen.

De grootste kans op onweersbuien wordt verwacht aan de zuid en zuidwestkant van de Alpen vanwege de hoge relatieve vochtigheid en onstabiele atmosfeer aan deze kant. Hier kunnen later vandaag en ook vannacht lokaal stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Ook aan de noordkant kunnen deze plaatselijk voorkomen, maar is de kans relatief lager. De nulgradengrens ligt op dit moment hoger dan de hoogste toppen van de Alpen en komt vandaag uit boven de 4500 m. De wind is zwak en komt vanuit noordelijke richting.


Afgelopen nacht koelde het maar langzaam af. In het Zwitserse Basel daalde de temperatuur niet onder de 20 graden en beleefden ze hier een tropennacht (min. temperatuur Kachelmannwetter.de)


In Oostenrijk was het iets koeler dan Zwitserland, maar ook hier lagen de minimumtemperaturen hoog en op veel plaatsen dichtbij de 20 graden. (min. temperatuur Kachelmannwetter.de.)

Morgen, zondag wordt het wederom weer zonnig en heet. In het noorden is de atmosfeer vrij stabiel, zodat er alleen zeer lokaal enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen. In het zuiden van de Alpen is de buien activiteit actiever. Stapelwolken kunnen snel uitgroeien tot stevige onweerscomplexen en zijn vroege middag regenstormen en onweersbuien al mogelijk. De onweersactiviteit is het groot aan de westkant en zuidkant van de Alpen. Tegen de avond verschuift de onweersactiviteit iets verder naar het zuiden.

Maandag en dinsdag is ook erg zonnig en blijft het weerbeeld vergelijkbaar met het weekend. De atmosfeer wordt wel iets droger en stabieler, maar de kans op onweersbuien blijft aanwezig. Doordat het hogedrukgebied langzaam richting het oosten trekt krijgen de Alpen ook te maken met de invloed van een warme luchtstroming vanuit zuidwestelijke richting. Maandag en dinsdag zullen ook in de Alpen een van de warmste dagen worden.

Dit weekend zijn op veel plaatsen in de Alpen weerwaarschuwingen afgegeven voor extreme hitte en geldt code geel, oranje en rood (meteoalarm.eu)

Een hogedrukgebied boven de Alpen zorgt voor aanhoudende hitte en droogte. Deze luchtmassa is bovendien onstabiel waardoor de kans op onweer groot is. Maandag en dinsdag wordt het ook zeer warm en worden ook de Alpen beïnvloed door een warme zuidwestelijke stroming (GFS voor 7 aug, via Wetterzentrale.de)

Vooruitzichten
Ook de komende dagen blijven de Alpen te maken met hoge temperaturen. Deze  hittegolf gaat in de Alpen door tot ten minste donderdag. Daarbij blijft de atmosfeer onstabiel en vooral later in de middag blijft de kans op onweer groot. Op vrijdag krijgen we mogelijk te maken met een weersverandering waarbij koelere lucht vanuit noordoostelijke richting naar de Alpen stroomt. De West-Alpen krijgen het eerste te maken met deze weeromslag. De dagen daarna blijft het koeler en zijn de temperaturen meer normaal voor de tijd van het jaar. Hoe lang deze koelere periode zal aanhouden is nu nog niet te zeggen.

Koelere lucht vanuit noordwestelijke richting bereikt vrijdag en zaterdag de Alpen. Vooral aan de westkant gaat het afkoelen (temp. afwijking 850 hPa, ECMWF op 11 aug, via Wettterzentrale.de)


Eind volgende week, op vrijdag of zaterdag, mogelijk een weeromslag met koelere temperaturen in de Alpen (prikpunt Basel, ECMWF ensemble)

Nog een foto vanochtend blik vanaf Hörnlihütte (Foto: Giuseppe en Tamara Casile-van Den Berg)

Een eigen “stekkie” in Wallis – Zwitserland !?
Via Alpenweerman komt u bij de mooiste koop en huurwoningen in Zwitserland vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Te laat / verkocht!
Het onderstaande en nog maar net op de de markt verschenen schitterende “Golf appartement” op de Riederalp ( Aletsch) is inmiddels “gereserveerd” en zo goed als zeker verkocht!

For Sale op de Riederalp! (ski / golf )

Checking out new property for the real estate marketing / Villars
Natuurlijk staan we niet stil en afgelopen week reisden we dan ook af richting het Unterwallis en het aangrenzende kanton Vaud naar het prachtige winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon.

Binnenkort hopen we aldaar een op bijna 1500 meter hoogte gelegen exclusief en schitterend gelegen object (ski-in / ski-out en vlakbij de golfbaan) in onze “portefeuille” te mogen opnemen. (alvast een voorproefje met een blik vanaf het balkon met een fenomenale uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief). Later meer 

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen
Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 779 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer