Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen;  onder invloed van zwakke hogedruk en een vrij vlakke drukverdeling wordt met een overwegend zuidwestelijke hoogtestroming zeer warme (hete) en relatief droge lucht aangevoerd. De kans op geïsoleerde warmte onweders met voorkeur voor de bergen blijft aanwezig. Een overgang naar een koeler en onbestendiger stromingspatroon is ook vandaag niet uit de kaarten op te maken.

Na april, mei, en juni, ook juli bovengemiddeld warm / droog

Na een de tweede warmste april, de vijfde warmste mei en de vierde warmste juni maand gaat ook juli zeer hoog scoren en zal een plaatst gaan innemen bij de 6 warmste juli maanden die sinds het begin van de metingen (1864) zijn opgetekend. Voor Wallis en Ticino zal de maand juli met 3.4 graden boven normaal zelfs een plaats in de top 3 van de warmste juli maanden  gaan innemen.

De zwembaden in Wallis draaien sinds het voorjaar “overuren”. Zwembad Geschina te Brig gisterochtend
En de gletsjes smelten verder. Foto tong Rhone gletsjer, eens de grootste gletsjer in de Alpen. De laatste jaren heeft zich een meer heeft gevormd. Foto Patrick Henzen 29-07

Voordat we met het weer verder gaan dus eerst maar eens even afkoelen bij de onderstaande verfrissende video van de alpine zomer in Tirol omgeving Pitztal gletsjer

Zonnig en heet
Zoals gezegd, ook juli gaat dus veel te warm eindigen en inmiddels draait na een kort dipje de subtropenzomer weer op volle toeren. Met volop zon stegen de temperaturen maandag gewoon weer tot 30 a 34 graden in Oostenrijk en tot 35 a 36 graden in Zwitserland. Meteo Media weerstation Villingen (kanton Aargau / CH) meldde zelfs een temperatuur van 37.7 graden.

Verfrissend Lac des Écoles – Les Gets @lesgetsnews
Of dit meertje in St. Anton am Arlberg – Via @StantonReview
Of gewoon de koelte van de schaduw zoeken op een idyllisch plekje in het Kleinwalsertal- Foto Odette ter Braak @OdetteterBraak

En aanhoudende droogte
Sinds april hebben de Alpen niet alleen te maken met bovengemiddelde temperaturen maar ook met aanhoudende droogte /neerslag tekort. Daarbij dient opgemerkt te worden dat de verschillen per regio door lokale onweersbuien soms behoorlijk groot zijn. Door het uitblijven van “landregen” is de natuur overal zeer droog en dus het bosbrand gevaar zeer groot.

Verloop neerslag(som) van april tot juli gemiddeld voor heel Zwitserland vanaf het begin van de meting van 1864 tot 2018. Het toont de relatie tot de norm 1981-2010. De groene kolommen laten bovengemiddeld zien, de bruine onder het gemiddelde

Vuur, barbecue en vuurwerk verbod 
Voor de meeste Zwitserse kantons heeft de Zwitserse overheid inmiddels dan ook een strikt en absoluut vuur(werk) verbod afgekondigd en dus mag er ook geen vuurwerk afgestoken worden tijdens de nationale feestdag op 1 augustus.

http://www.waldbrandgefahr.ch/de/waldbrand/waldbrandgefahr/aktuelle-lage/

Ook voor diverse (bos) regionen in Oostenrijk geldt een absoluut “vuurverbod”. Wees dus verstandig en vooral voorzichtig met “vuur” in de natuur want de bosbrand(en) kunnen met name in de berggebieden catastrofale uitwerkingen hebben. Overtreders moeten rekening houden met hoge boetes /straf!

Wallis heeft een zeer droog klimaat en de angst en het gevaar voor bosbranden is vooral tijdens droge periodes groot. Hieronder 2 foto’s van een grote bosbrand veroorzaakt door een autobedrijf aan de Kantonstrasse net buiten Visp in april 2011.
Foto gevolgen bosbrand Visp april 2011. Tot op de dag van vandaag is de schade aan het bos ondanks nieuw aanplant nog goed te zien.

Nog heter, lokaal 38 tot 39 graden mogelijk
De komende dagen verandert er nagenoeg niets aan het stromingspatroon en het hete en overwegend droge zomerweer. Vandaag stijgt het kwik onder zwakke hogedruk en met volop zon weer snel naar 30 tot 33 graden en lokaal kan het 35 a 37 graden worden.

Radarbeeld 08h30. Bron Wetteronline.de

Ook in de bergen is het warm, op 2000 meter wordt het een een graad of 20 graden en op 3000 meter een graad of 10. De vorstgrens vinden we terug op circa 4500 meter. Woensdag, donderdag ken vrijdag kan het zelfs nog wat heter. Het zou me dan ook niet verbazen wanneer het kwik lokaal de 38 of zelfs de 39 graden gaat aantippen.

Vooral de tweede helft van de week belooft bloedje heet te gaan worden met de warme tong van het suptropenhoog. GFS 500 hPa voor vrijdag

Met deze hitte is de kans op lokale geïsoleerde warmte onweders dagelijks aanwezig. Waar deze precies tot ontwikkeling zullen komen valt onmogelijk te zeggen. Het risico is echter het grootst in de middag en avond en met voorkeur voor de bergen.

Uitgaande van de laatste modeluitdraai van het GFS (ensembles) houdt het zeer warme en droge zomerweer nog zeker tot 10 augustus aan. Daarna zou een hoogtetrog met koelere lucht aan de oostflank van het Atlantische hoog vanuit het noorden een doorbraak en afkoeling richting west en centraal Europa kunnen forceren.

GFS 500 hPa voor vrijdag 10 augustus met de opmars van koelere lucht vanuit het noorden naar het zuiden

Of dit daadwerkelijk gaat lukken is, mede gezien ook de nog lange verwachtingstermijn, natuurlijk nog zeer onzeker.  Zeker is wel dat het zweten, bakken en braden als ook de droogte nog een dikke week zullen gaan aanhouden.

GFS ensembles prikpunt oostelijke Alpennoordkant

Tot zover voor deze dinsdag. Vanuit de Walliser Alpen een fijne dag gewenst, blijf volgen, zegt het voort en natuurlijk even duimen en volgen op onze Facebook en Twitter sites. Ciao

Een eigen “stekkie” in Wallis – Zwitserland !?
Via Alpenweerman komt u bij de mooiste koop en huurwoningen in Zwitserland vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Te laat / verkocht!
Het onderstaande en nog maar net op de de markt verschenen schitterende “Golf appartement” op de Riederalp ( Aletsch) is inmiddels “gereserveerd” en zo goed als zeker verkocht!

For Sale op de Riederalp! (ski / golf )

Checking out new property for the real estate marketing / Villars
Natuurlijk staan we niet stil en afgelopen week reisden we dan ook af richting het Unterwallis en het aangrenzende kanton Vaud naar het prachtige winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon.

Binnenkort hopen we aldaar een op bijna 1500 meter hoogte gelegen exclusief en schitterend gelegen object (ski-in / ski-out en vlakbij de golfbaan) in onze “portefeuille” te mogen opnemen. (alvast een voorproefje met een blik vanaf het balkon met een fenomenale uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief). Later meer 

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen
Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.187 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer