Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; achter een (onweers)storing die gisteren over de Alpen trok  is de luchtdruk weer aan het stijgen en onder invloed van een apart hoog met boven Duitsland wordt weer drogere en warmere lucht aangevoerd. De gehele week, en waarschijnlijk ook nog langer, staan in het teken van warm tot zeer warm zomerweer met maxima die weer tot boven de 30 graden gaan uitkomen. De kans op lokale warmte-onweders blijft bestaan!

Tropisch, op termijn tempering “hitte”

Geheel volgens de planning hadden we gisteren te maken met een storing die van west naar oost over de Alpen trokken. Dit ging gepaard met regen en onweersbuien en in sommige gebieden viel ook wat langer aanhoudend neerslag. De neerslaghoeveelheden varieerden behoorlijk, zo viel er bijvoorbeeld in Magadino ( Ticino) 80 mm aan neerslag terwijl het in delen van Oberwallis, Graubünden gewoon droog bleef. Duidelijk minder neerslag viel er in de oostelijke Alpen.

Neerslag 12 uur cumlulatief Zwitserland
GA je op vakantie naar de Alpen en dan regent het! Heerlijk toch die verfrissing na al die hitte. Vanaf vandaag gaat het echter weer volop zomers en heet verder! Foto via Hans ter Braak Twitter @hansterbraak vanuit het Kleinwalsertal – Mittelberg


 Nog stevigere plensbuien incl. hagel vielen er wat zuidelijker zoals
in Piacenza in het Noord-Italiaanse Emilia-Romagna 

Ook hier in Termen viel het met de neerslag tegen en behoudens wat gespetter en 0.0 mm in de pluviometer bleef het droog. Tegenvallend was hier ook de maansverduistering (bloedmaan) of beter gezegd; er was helemaal niets van te zien. Niet door wolken, het was die avond kraakhelder, maar door de bergen en de maan die daar tot middernacht nog achter verscholen ging. Volgende gelegenheid dus maar weer afwachten, naar verluid over een jaar of 100 wanneer een soortgelijke maansverduistering zal voordoen. 🙁

Betere zicht condities in de Berner Alpen – Wengen – waar deze prachtige opname werd gemaakt.. Het blauwe licht is afkomstig van het Jungfraujoch (3500m) Foto via Twitter Wengen Switzerland @WengenSwiss

Opnieuw tropisch
Waar we in ieder geval niet lang op hoeven te wachten is de terugkeer van het zonnige en (zeer) warme zomerweer. Na het dipje en de afkoeling van gisteren wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming aan de zuidwest flank van een hoog met kern boven Duitsland weer drogere en warmere lucht aangevoerd.

De thermische opleving wordt tevens nog extra gestimuleerd door een volgende inschuivende “warme hoogterug” (subtropen-hoog).

GFS voor vanmiddag met van het zW uit de warmere en droger lucht en hoogterug

De dag start op veel plaatsen nog met rest-bewolking en -of “Dunst”, meer bewolking en laatste buien vandaag nog in delen van de centrale oostelijke Alpen tot over Karinthie. Hier kunnen vandaag ook nog een paar (onweers)buien ontstaan.   Elders zal met de hogedruk en drogere lucht (subsidentie hoog) vooral de zon het weerbeeld gaan bepalen en de temperaturen weer tot hoog zomerse waardes oplopen.

Vanaf vandaag gaat het weer op en top zomers verder en ook in de bergen wordt het zeer zacht. vorstgrens stijgend naar 4500m. Foto Zermatt – Matterhorn omgeving Rotenboden. Foto Daniel Fässler 

In de middag wordt op uitgebreide schaal weer 30 tot 32 graden gehaald en lokaal stijgt het kwik naar 33 tot 35 graden (hoogste waardes voor de oostelijk regionen Oostenrijk).

Ook in de bergen gaat het kwik weer flink in de lift. Op 2000 meter wordt het een graad op 16 tot 20, op 3000 meter een graad of  9 en de vorstgrens stijgt weer van 4000 naar. 4500 meter.

De wind is meest zwak tot matig uit overheersend zuidwest tot westelijke richtingen, in het oosten deels ook nog krachtig uit west tot noordelijke richtingen. De kans op een lokale regen of onweersbui is klein, grootste kans daarop in de oostelijke regionen alwaar nog wat vochtigere lucht zit.

Restwolken vanmorgen boven Zell am See – Kaprun

In het verdere verloop  zien we depressie – Juli – ,vandaag nog op de Atlantische Oceaan in het zeegebied tussen Schotland en IJsland, richting Groenland verplaatsen. Boven west en centraal Europa sluiten zich dan weer de hogedruk gelederen en gaat de tropen-zomer weer op volle toeren draaien.

Een overgang naar een koeler en onbestendiger weertype of zelfs een compleet ander stromingspatroon lijkt daarmee niet aan de orde. Kijken we naar bijvoorbeeld het ECMWF model dan blijft het zeker nog tot midden volgende week door zomeren met temperaturen die tussen de 28 en 33 zullen uitkomen, lokaal zelfs ook nog hoger.

Goed nieuws dus voor de “warmte aanbidders”, geduld is gevraagd voor diegenen die smachten naar koelere en vooral ook nattere tijden, en slecht nieuws voor de Alpengletsjers en permafrost.

Ook de gletsjers gaan de komen dagen weer zweten. Webcam Brittaniahütte Saas-Fee 

Pas in de tweede helft van de volgende week zou minder warme lucht aan de oostflank van een hoog met zwaartepunt boven de Noord en Noorse Zee van het noorden uit voor wat afkoeling gaan zorgen. Het GFS voorziet in de tweede helft van deze week ietwat tempering van de hitte maar ook in dit geval blijft het gewoon op en top warm tot zeer warm zomerweer

Hieronder nog de T850 anomalie (temperaturen op circa 1500 meter hoogte) voor donderdag. Zuidwest Europa gaat verder opwarmen ( 8 tot 10 graden boven normaal) en ook de Alpen ligt het kwik 4 tot 6 graden boven normaal!

Mogelijk dat lokale warmte onweders, met name rond het midden van de week wat verfrissing zullen geven. Zo niet dan is het het zaak om de bergen in te trekken of het water op te zoeken.

Vanuit een praktisch onbewolkt Termen in Oberwallis een fijne (zon)dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao

Vandaag en de komende dagen weer op en top Badiwetter en het Brigerbad zal zich vanmorgen weer snel “vullen” !

Een eigen “stekkie” in Wallis – Zwitserland !?
Via Alpenweerman komt u bij de mooiste koop en huurwoningen in Zwitserland vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Te laat / verkocht!
Het onderstaande en nog maar net op de de markt verschenen schitterende “Golf appartement” op de Riederalp ( Aletsch) is inmiddels “gereserveerd” en zo goed als zeker verkocht!

For Sale op de Riederalp! (ski / golf )

Checking out new property for the real estate marketing / Villars
Natuurlijk staan we niet stil en afgelopen week reisden we dan ook af richting het Unterwallis en het aangrenzende kanton Vaud naar het prachtige winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon.

Binnenkort hopen we aldaar een op bijna 1500 meter hoogte gelegen exclusief en schitterend gelegen object (ski-in / ski-out en vlakbij de golfbaan) in onze “portefeuille” te mogen opnemen. (alvast een voorproefje met een blik vanaf het balkon met een fenomenale uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief). Later meer 

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen
Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 682 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier