Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de komende 2 dagen kunnen we nog even genieten van het zeer zachte herfstweer. Zondag gaat een koufront echter een einde maken aan de Altweibersommer en wordt het (tijdelijk) weer even winters in de Alpen met sneeuwval tot in de hogere dalen en delen.

Bergfex neerslag tot en met maandag cumulatief

Vandaag zien we bij de weermodellen t.a.v deze ontwikkelingen weinig verandering en graag verwijs ik naar de eerdere berichtgevingen desbetreffend! Later natuurlijk meer in detail!

Top of Steiermark – Dachstein

Daarvoor in de plaats vanmorgen “uitgelicht” een impressie van de –Dachstein– ondersteund door foto’s van Jos Schmitz met aansluitend nog de weer prognose voor dit gebied!

De Dachstein, de “hoofd” bergtop van het Dachstein bergmassief met de karakteristieke dubbele bergtop. De Hohe Dachstein is met 2995 meter hoogte de hoogste berg van het Dachstein gebergte en daarmee meteen de hoogste bergtop van de Oostenrijkse “Bundes Länder” Oberösterreich en Steiermark.

Dachstein gebergte
De ” Niedere Dachstein” is 400 meter lager naast de “Hohe Dachstein gelegen en heeft zich sinds de 19e eeuw tot een trekpleister voor bergbeklimmers ontpopt. Vooral de 1 km hoge kalkstenen rode Südhängen bepalen het beeld van de Dachstein.

Südwand
Gletsjer ski-gebied

De gletsjer skigebied ligt op een hoogte bereik van 2296 m tot 2680 m boven de zeespiegel . Het gebied is ontsloten door vijf liften die geopend zijn afhankelijk van de sneeuwcondities. Het bergstation van de kabelbaan is de Hunerkogel op 2687m boven zeeniveau en is het hoogste punt van het skigebied. Drie gletsjers vinden op de Dachstein hun ontstaan: Hallstatt gletsjer, Gosau Glacier en Schladming gletsjer.

Hunerkogel

Samen met het aan de aan de zuidelijke voet van de berg gelegen skigebied Ramsau (Türlwand, 1130 m tot 1636 m) omvat het skigebied 22 km aan pistes waarvan 4 km op de gletsjer, en de “Edelgrieß”  een 18-kilometer one way off-piste afdaling naar Ramsau en de Dachstein kruising. Het Dachstein plateau is aangesloten op de grote hoogte trails van “Cross-country centrum Ramsau”.

Gletscher – Edelgriess afdaling – Ramsau Foto Ski Schule Ramsau

Free ski’ers komen vooral aan hun trekken in het Atomic Superpark, geliefd als zomer ski park in de snowboard scene. Andere toeristische attracties zijn onder andere de Skywalk , een observatiedek op de Dachstein zuidwand (met 200.000 bezoekers een van de meest populaire toeristische biedt Stiermarken) geslagen in het gletsjerijs

Skywalk

Het nabijgelegen Dachstein is met een hoogte van 2995 m de belangrijkste piek van het Dachstein bereik. Een beklimming van het bergstation van Südwandbahn is mogelijk.

Meer info over de Dachstein (wintersport)  zie de link  Dachstein
Jos Schmitz uit Mitterberg heeft gisteren zijn seizoenspassen gehaald en stuurde ons de onderstaande foto’s en info
Ondanks de bijna na-zomerse temperaturen met lichte vorst in de ochtend en 4 graden in de plus waren de sneeuw en piste condities door de droge lucht (lage dauwpunten) perfect. In de nog warme zon was het prima vertoeven in T-shirt en mede ook door nog zeer rustige periode, slechts 7 skiërs werden gespot, was het een prachtige dag op de top van de Steiermark”
YouTube Dachstein impressie zomer 2017

Overigens gaat vanaf  zondag ook in de Steiermarkse Alpen neerslag vallen en op de Dachstein mag zich met verheugen op 10 tot 30 cm aan verse pulver sneeuw. Wel goed aankleden want met -5 tot -8 graden en een stevige wind wordt het ijzig koud!

Benieuwd wat voor weer we komende winter kunnen verwachten? Lees hier de

winterverwachting 2017-2018.

(Visited 258 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer