Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: de invloed van hogedrukgebied Joachim met centrum boven Engeland neemt geleidelijk wat af met een in kracht toenemende noordoostelijke hoogtestroming wordt vooral in de lagere atmosfeer vochtigere en wat koelere lucht aangevoerd. Tijdens het Paas-weekend markante verzachting.

Gisteren konden we in het overgrote deel van de Alpen weer genieten van een heerlijke voorjaarsdag waarbij in de dalen en het Alpenlaagland het kwik door de steeds warmer worden maart zon op veel plaatsen opliep tot 12 a 18 graden en lokaal tot bijna 20 graden. Het warmst werd het hier in Oberwallis alwaar Brig-Gamsen 19.9 graden aantipte. In Oostenrijk ging Kapfenberg inde Steiermark met de eer strijken, hier werd het in de middag 18.1 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 287 times, 1 visits today)

6 Reactie op “Alpen – Toenemende inversie en Hochnebel kansen noordkant, veel zon zuiden en in de bergen.”

 • Rein
  21 maart 2016 at 13:24

  Hallo Johann, ik zit vanaf vrijdag as een week in Davos. Is dit een beetje een gunstige locatie gezien je voorspelling? Mooie website trouwens! Gr Rein

 • Johann
  21 maart 2016 at 14:37

  @Rein Thx voor feed-back! Davos gaat de komende dagen ook wat meepakken van de vochtige en koudere NO stroming. In het weekend dan ook hier verzachting en tijdelijk wisselvallig. Voor sneeuw heet het dan uitwijken naar grotere hoogtes. Al met al toch heel aardig weer tussen de storingen door (maandag-dnsdag vlg week) maar zoals gezegd wel een heel stuk zachter dan deze week!

 • Rein
  21 maart 2016 at 16:08

  Dank je voor je reactie Johann! Meeste pistes in Davos boven de 2000meter, hoogte moet dus lukken! Als we dan ook af en toe wat zon hebben is het helemaal mooi. Hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen voor Davos de komende dagen :-)?

 • Hugo
  21 maart 2016 at 22:37

  Hallo Johan,
  Voorspelling afgelopen weekend was “tiptop”. Geweldig mooi toerweekend in Berner Oberland (Konkordiahutte en Hollandiahutte) gehad. Heb op zaterdagnamiddag de “Einsatz” van Air Zermatt nav het ongeval op Aletschhorn ” mogen aanschouwen”. Veel respect voor de bergredders! Binnen een anderhalfuur slachtoffer geborgen en skimaatje uit de wand ” geplukt”. Omstandigheden in Noordflank Aletschhorn waren afgelopen weekend slecht, veel blankijs, slechte sneeuw. Huttenwirt had enkele dagen eerder de afdaling afgeraden vanwege beroerde omstandigheden. Skiers hadden wand niet verkend door hem zelf te beklimmen, een must voor elke serieuze “Steilwandfahrer”……Een les voor iedereen met dit soort ambities……
  Groet,
  Hugo

 • Marc Herpers
  28 april 2016 at 21:43

  Ha dé vlinderfoto, daar zit een heel verhaal aan vast..maar leuk dat je hem gebruikt hebt!

 • Johann
  28 april 2016 at 22:06

  @Marc – Dat verhaal hoor ik graag nog een keer, ev maken we er een apart artikel van. Mooie foto overigens.
  BTW, ben je alle Alpenweerberichten aan het na lezen 🙂 Gr Johann

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer