Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de invloed van hogedrukgebied Joachim met centrum boven Engeland neemt geleidelijk wat af met een in kracht toenemende noordoostelijke hoogtestroming wordt vooral in de lagere atmosfeer vochtigere en wat koelere lucht aangevoerd. Tijdens het Paas-weekend markante verzachting.

Gisteren konden we in het overgrote deel van de Alpen weer genieten van een heerlijke voorjaarsdag waarbij in de dalen en het Alpenlaagland het kwik door de steeds warmer worden maart zon op veel plaatsen opliep tot 12 a 18 graden en lokaal tot bijna 20 graden. Het warmst werd het hier in Oberwallis alwaar Brig-Gamsen 19.9 graden aantipte. In Oostenrijk ging Kapfenberg inde Steiermark met de eer strijken, hier werd het in de middag 18.1 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 282 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

6 Reactie op “Alpen – Toenemende inversie en Hochnebel kansen noordkant, veel zon zuiden en in de bergen.”

 • Rein
  21 maart 2016 at 13:24

  Hallo Johann, ik zit vanaf vrijdag as een week in Davos. Is dit een beetje een gunstige locatie gezien je voorspelling? Mooie website trouwens! Gr Rein

 • Johann
  21 maart 2016 at 14:37

  @Rein Thx voor feed-back! Davos gaat de komende dagen ook wat meepakken van de vochtige en koudere NO stroming. In het weekend dan ook hier verzachting en tijdelijk wisselvallig. Voor sneeuw heet het dan uitwijken naar grotere hoogtes. Al met al toch heel aardig weer tussen de storingen door (maandag-dnsdag vlg week) maar zoals gezegd wel een heel stuk zachter dan deze week!

 • Rein
  21 maart 2016 at 16:08

  Dank je voor je reactie Johann! Meeste pistes in Davos boven de 2000meter, hoogte moet dus lukken! Als we dan ook af en toe wat zon hebben is het helemaal mooi. Hou je me op de hoogte van de ontwikkelingen voor Davos de komende dagen :-)?

 • Hugo
  21 maart 2016 at 22:37

  Hallo Johan,
  Voorspelling afgelopen weekend was “tiptop”. Geweldig mooi toerweekend in Berner Oberland (Konkordiahutte en Hollandiahutte) gehad. Heb op zaterdagnamiddag de “Einsatz” van Air Zermatt nav het ongeval op Aletschhorn ” mogen aanschouwen”. Veel respect voor de bergredders! Binnen een anderhalfuur slachtoffer geborgen en skimaatje uit de wand ” geplukt”. Omstandigheden in Noordflank Aletschhorn waren afgelopen weekend slecht, veel blankijs, slechte sneeuw. Huttenwirt had enkele dagen eerder de afdaling afgeraden vanwege beroerde omstandigheden. Skiers hadden wand niet verkend door hem zelf te beklimmen, een must voor elke serieuze “Steilwandfahrer”……Een les voor iedereen met dit soort ambities……
  Groet,
  Hugo

 • Marc Herpers
  28 april 2016 at 21:43

  Ha dé vlinderfoto, daar zit een heel verhaal aan vast..maar leuk dat je hem gebruikt hebt!

 • Johann
  28 april 2016 at 22:06

  @Marc – Dat verhaal hoor ik graag nog een keer, ev maken we er een apart artikel van. Mooie foto overigens.
  BTW, ben je alle Alpenweerberichten aan het na lezen 🙂 Gr Johann

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer